پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اقدامات فوری برای رفع کمبود آب شرب

.

اقدامات فوری برای رفع کمبود آب شرب





اقدامات فوری برای رفع کمبود آب شرب

۳ آبان ۱۴۰۱، ۹:۳۴

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران در هفته جاری اعلام کرده که در وضع موجود و با همین روند مصرف، ذخیره آب شرب در تهران فقط برای 100 روز آینده جوابگو است. چنین استنباط می‌شود که اگر خشکسالی ادامه داشته باشد و رواناب ناشی از بارش‌های پاییزه اتفاق نیفتد -که ظاهرا این موضوع بعید هم نیست – در بهمن‌ماه و حتی در اسفندماه نیز شرایط بسیار دشواری برای شهروندان تهرانی پدید آید. گرچه طبق گفته مدیران وزارت نیرو افزودن استحصال آب از 90 چاه در سطح شهر تهران برای جبران کمبود آب در دستور کار فوری قرار گرفته است ولی مصرف حدود 5/3 میلیون مترمکعبی تهرانی‌ها در روز به گونه‌ای است که نمی‌توان با 100 یا 200 حلقه چاه این کمبود‌ها را جبران کرد. البته درباره این موضوع اخطارهای لازم از طرف وزارت نیرو اعلام شده و قطع آب کنتورهای پر مصرف هم در دستور کار قرار گرفته است. اما باید این باور عمومی شکل بگیرد که کمبود آب در پایتخت یک مسأله جدی است همچنین باید وضعیت تأمین و مصرف آب به طور مداوم پایش شود.
در ارتباط با کاهش مصرف و رساندن سرانه مصرف 220 لیتر در هر روز شهروندان تهرانی به 140 لیتر در روز که مورد نظر شرکت آب و فاضلاب تهران است، راهکارهای عملیاتی گوناگونی مطرح شده اما لازم می‌دانم چند راهکار فوری را به شرح زیر بیان کنم. شاید بتوان از رهگذر چنین اقداماتی زمینه تامین آب شرب تهران حداقل تا بهار 1402 را فراهم کرد.
– پاییز فرا رسیده و نیاز آب فضای سبز به حداقل رسیده، لازم است با دستور شهردار تهران تمام آبیاری‌های پارک‌ها، فضا‌های سبز، گل‌کاری، درختکاری و هرگونه فعالیتی که در سطح شهر تهران و توسط شهرداری‌های 22 گانه منجر به مصرف آب می‌شود تا اطلاع ثانوی متوقف شوند.
– پادگان‌ها و مراکز دفاعی در پایتخت کم نیستند و البته فضای سبز آنها نیز بسیار گسترده است. پیشنهاد می‌کنم وزیر دفاع دستور دهد تمام پادگان‌ها و مراکز دفاعی پایتخت فعلا آبیاری فضای سبزشان را متوقف کنند.
– پیشنهاد می‌کنم آبیاری فضاهای سبز متعلق به وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها‌ی دولتی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، نهادها و تمام دستگاه‌هایی که به نحوی زیر نظر دولت به شمار می‌روند، با تصمیم دولت متوقف شود.
با توجه به اینکه حدود نیمی از سطوح فضای سبز یاد شده با آب‌های شرب و نیمی دیگر با آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود؛ از همین رو بر اساس برآوردها در صورتی که اقدامات ذکر شده با قاطعیت پایش شود، می‌توان تا پایان امسال حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی کرد. این رقم می‌تواند به پایداری منابع آب سطحی و زیرزمینی کمک بزرگی کند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *