پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | شبکه‌ای که همچنان پول می‌خورد

نماینده اهواز از قول جدید وزیر نیرو برای تامین اعتبار طرح‌های فاضلاب اهواز و کارون خبرداد

شبکه‌ای که همچنان پول می‌خورد

در سال ۱۳۹۸ رهبرانقلاب برداشت ۵۰ میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی را موافقت کرد و اینک نماینده شهر اهواز از مطالبه اعتبار برای فاضلاب اهواز خبر داده است





شبکه‌ای که همچنان پول می‌خورد

۳۰ مهر ۱۴۰۱، ۹:۴۱

|پیام ما| سال از زمان آغاز اجرای پروژه فاضلاب شهراهواز سپری شده و در حالی که از ۳ سال قبل رهبر انقلاب با برداشت ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای بهبود شبکه فاضلاب مرکز خوزستان موافقت کرد هنوز نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی در تلاش برای تخصیص اعتبارات بیشتر برای این کار هستند.

 

سیدکریم حسینی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی از قول و وعده وزیر نیرو برای تخصیص اعتبارات بیشتر به منظور سرعت بخشی به اجرای و تکمیل طرح های فاضلاب در شهرستان اهواز و کارون خبر داده و این در حالی است که از سال ۱۳۹۸ که رهبر انقلاب با برداشت ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی موافقت کرد تا پروژه فاضلاب اهواز تکمیل شود.
اما ماجرا از این قرار است که فاضلاب اهواز حکایت ضرب‌المثل‌های مختلفی از جمله این ضرب‌المثل شده است که « خشت اول چون نهد معمار کج … ». در سال ۱۳۸۳ قرار بود با استقراض از بانک جهانی شبکه فاضلاب شیراز و اهواز به اجرا درآید. طبق قرار بانک جهانی بنا به میزان پیشرفت پروژه وام پرداخت می‌شد. مشخص نیست چه بلایی بر سر پرداخت اولیه وام ۱۴۹ میلیون دلاری برای فاضلاب اهواز در دولت نهم روی داد زیرا از همان زمان تا کنون مردم اهواز هر سال با کمترین بارشی شاهد آبگرفتگی‌های شدید در این شهر هستند و علاوه بر آن فاضلاب بدون هیچ پردازشی به رودخانه کارون می‌ریزد.

مهمترین پرسش در پی اظهارنظر «سید کریم حسینی» نماینده شهر اهواز در مجلس این است که چه بلایی بر سر ۵۰ میلیون یوروی برداشت شده از صندوق توسعه ملی آمده است؟ به ویژه آنکه وقتی در سال ۱۳۹۸ مشکل فاضلاب شهر اهواز گریبان مردم این شهر را می‌فشرد استاندار وقت خوزستان نکته‌ای مهم را گوشزد کرد؛ در خوزستان به نوعی مسمومیت پول دچار شده‌ایم، به این معنی که طرح‌ها تامین اعتبار می‌شود، اما هیچ کاری انجام نمی‌شود

جالب اینجاست که اینک با وجود تخصیص آن ۵۰ میلیون یورو به شبکه فاضلاب اهواز باز هم نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی خواهان تخصیص اعتبارات به این پروژه شده است. سید کریم حسینی در گفت و گو با ایسنا، با گلایه از روند تکمیل طرح‌های نیمه تمام فاضلاب در شهرستان اهواز و کارون گفت: پروژه‌های فاضلاب در شهرستان اهواز و کارون با مشکل بودجه مواجه شده‌اند و امسال متاسفانه کمترین تخصیص را داشته‌اند.
او دراین‌زمینه افزود: تخصیص پایین اعتبارات به پروژه‌های فاضلاب اهواز و کارون باعث شده تا اجرای این طرح‌ها با کندی انجام شود و برخی از پیمانکاران پروژه‌ها از کار دست بکشند و آنچه در این خصوص برای حل مشکلات وعده داده شده است عملی نشود.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: در دیداری در روزهای گذشته با وزیر نیرو، این گلایه به وزیر منتقل شد که نقاط زیادی در اهواز و شهرستان کارون کنده کاری شده و حفاری‌ها اصلاح نشده است و این مسئله نارضایتی مردم را در این دو شهر به دنبال داشته است. حسینی همچنین در بخش دیگری عنوان کرد: وزیر نیرو قول داده است تا از منابع نفت و همچنین سازمان برنامه بودجه تخصیص اعتبارات مناسبی برای سرعت بخشی به اجرای طرح‌های فاضلاب در اهواز و کارون انجام شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید پس از آغاز فصل بارندگی در اهواز و کارون، نوارهای حفاری شده در خیابان‌ها اصلاح شود و در بخش‌هایی که نیاز است کار لوله‌گذاری و تکمیل شبکه نیز انجام شود و باید عملیات اجرایی طرح‌ها به سرعت اجرایی و نهایی شود.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم با توجه به قول و وعده وزیر نیرو در خصوص تخصیص اعتبارات بیشتر برای سرعت بخشی به اجرای طرح‌های فاضلاب در اهواز و کارون، شاهد روند مطلوبی در اجرای این طرح‌ها باشیم.
برسر۵۰ میلیون یورو چه آمد؟
مهمترین پرسش در پی اظهارنظر سیدکریم حسینی نماینده شهر اهواز در مجلس این است که چه بلایی بر سر ۵۰ میلیون یوروی برداشت شده از صندوق توسعه ملی آمده است؟ به ویژه آنکه وقتی در سال ۱۳۹۸ مشکل فاضلاب شهر اهواز گریبان مردم این شهر را می‌فشرد استاندار وقت خوزستان نکته‌ای مهم را گوشزد کرد. دهمین روز از پاییز ۱۳۹۸ بود که غلامرضا شریعتی خطاب به حاضران در پنجاه‌و‌دومین نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون در سالن اجتماعات استانداری گفت: «در خوزستان به نوعی مسمومیت پول دچار شده‌ایم، به این معنی که طرح‌ها تامین اعتبار می‌شود، اما هیچ کاری انجام نمی‌شود.»
وقتی هیچ‌گاه مشخص نشد پول دریافتی از بانک جهانی برای اجرای شبکه فاضلاب شهر اهواز دقیقا به چه مصرفی رسیده است نمی‌توان به شیوه هزینه‌کرد ۵۰میلیون یورویی که از صندوق توسعه ملی برداشت شد امیدوار بود. شاید پیش از هر اقدامی باید پرسید آیا آنچه استاندار پیشین خوزستان از آن به عنوان مسمومیت پولی نام برده در مورد بودجه‌های مختلفی که به فاضلاب اهواز تخصیص یافته هم صادق است؟
پیمانکاری برای تمام فصول
یکی از نکاتی که استاندار خوزستان در دولت یازدهم و دوازدهم بر آن تأکید می‌کرد این بود که عمده پیمانکارانی که به اهواز می‌آیند تا پروژه را اجرا کنند ماندگار نیستند و کار را پس از مدتی رها می‌کنند. فاضلاب اهواز نیز مثل بسیاری از پروژه های دیگر به قرارگاه خاتم‌الانبیا سپرده شده بود و عموما پیمانکاران کوچکتر با آن در اجرا همکاری می‌کردند. با این حال مشخص نیست چرا پروژه فاضلاب اهواز با‌گذشت ۱۸ سال از زمان اجرای آن و تزریق بودجه‌های متنوع هنوز به سرانجام نرسیده است. چندی قبل کرمی نژاد مدیرعامل آبفای خوزستان به ایرنا گفت : رییس جمهور در سفر خود به خوزستان ۶ مصوبه در بحث آب و فاضلاب استان داشت ،سه مصوبه در بخش آب و سه مصوبه در بخش فاضلاب بود.
او همچنین در بخش دیگری از توصیف وضعیت فاضلاب اهواز افزود: تکمیل شبکه فاضلاب اهواز با اعتبار ۹۲ هزار میلیارد ریال، تکمیل شبکه فاضلاب سایر شهرهای خوزستان با اعتبار ۶۰ هزار میلیارد ریال و همچنین تکمیل پنج تصفیه خانه مهم فاضلاب، سه مصوبه مهم سفر رییس جمهور به خوزستان در بخش فاضلاب بود.
کرمی‌نژاد در تابستان گذشته با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون نقدینگی مورد نیاز طرح فاضلاب اهواز تامین شده و مسئولان کشور نیز پیگیر به سرانجام رسیدن هر چه سریعتر این طرح هستند گفته بود : ۲۸۰ کیلومتر از خطوط شبکه موجود فاضلاب اهواز به دلیل فرسودگی نیاز به تعویض داشت که تاکنون ۲۳۷ کیلومتر اصلاح شده و ۱۵ درصد باقی مانده نیز با سرعت در حال انجام است.
به گفته مدیرعامل آبفای خوزستان قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در ۷۱ جبهه کاری و آبفای خوزستان نیز در ۶۶ جبهه کاری به طور همزمان کار اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب اهواز را انجام می‌دهند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *