سایت خبری پیام ما آنلاین | شبکه دردسرسازِ فاضلاب

فرونشست در خیابان‌های گناوه به دلیل اجرای غیرکارشناسی یک طرح عمرانی

شبکه دردسرسازِ فاضلاب

براساس بیانیه شهرداری و تایید اداره آب و فاضلاب این شهر، اشکالات فنی زیادی در هنگام اجرا وجود دارد که برای رفع آن برنامه‌ریزی شده است





شبکه دردسرسازِ فاضلاب

۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۵

سال 1393 و در جریان سفر استانی رئیس دولت یازدهم به بوشهر، از سرگیری طرح ایجاد شبکه جمع‌آوری فاضلاب گناوه به عنوان یکی از مصوبات سفر هیات دولت به تصویب رسید. با وجود تخصیص اعتباری که خبرهای دولتی از آن حکایت می‌کرد این طرح طی 9 سال گذشته به نتیجه نرسید و در نهایت شهریور سال گذشته در برخی خیابان‌های گناوه به بهره‌برداری رسید. این موضوع در حالی بود که از مصوبه اجرای این طرح 21 سال می‌گذرد. در نهایت آنچه این طرح با خود به همراه آورد نه فقط سیستم فنی برای جمع آوری فاضلاب نبود، بلکه فرونشست خیابان‌های بندرگناوه حتی پیش از بهره‌برداری نخستین اثر طرحی بود که به نظر و بنا به اظهارنظر مسئولان به دلیل لوله‌گذاری‌های غیر کارشناسی اتفاق افتاده است.

 

فرونشست در خیابان‌های بندر گناوه در حالی به یکی از اتفاقات معمولی طی چند سال اخیر تبدیل شده است که بنا به گفته شهروندان این بندر در گفت‌وگو با «پیام ‌ما»، طی چند سال اخیر نه طرح برای بازنگری متوقف شده است و نه شهرداری و شرکت آب و فاضلاب اقدام به تعمیر و مرمت فوری خیابان‌ها می‌کنند.
مصطفی مروتی یکی از شهروندان و فعالان اجتماعی بندرگناوه می‌گوید: طرح جمع‌آوری فاضلاب اقدام مهمی ‌بود که باید حتما به آن رسیدگی می‌شد و هیچ کس منکر آن نیست. اما طی 9 سالی که از خوردن کلنگ این طرح به زمین می‌گذرد شر آن بیشتر از خیرش بوده است. خیابان‌های اصلی شهر بارها دچار فرونشست شده‌اند. خوشبختانه تا به حال فرونشست بزرگی نداشتیم که اتفاق بسیار ناگواری رخ دهد اما ترافیک بسیار سنگینی را بارها شاهد بوده‌ایم. تردد در این مناطق برای افراد کم‌توان بسیار سخت شده و آنچه مسئله اصلی است به این برمی‌گردد که این چالش تکرار می‌شود.

شهرداری گناوه: سالانه مبلغ هنگفتی از اعتبارات عمرانی شهرداری صرف آسفالت و ترمیم خیابان‌هایی می‌شود که به خاطر اجرای پروژه‌های برخی دستگاه‌های اجرایی معیوب شده‌اند

او ادامه می‌دهد: یک روز شاهد این اتفاق در خیابان امام خمینی (ره) هستیم. هفته بعد در خیابان جانبازان و پاسداران. مردم که شرکت آب و فاضلاب را نمی‌شناسند از شهرداری طلب جواب می‌کنند اما جوابی به آنان داده نمی‌شود. روند کار این گونه است که شرکت آب و فاضلاب حفاری و لوله‌گذاری می‌کند. پس از اتمام کار شهرداری یک بار دیگر آسفالت‌ها را مرمت می‌کند. مشکل باید در یکی از این دو مرحله باشد و کار غیر کارشناسی از هر نهادی سرزده باشد بهتر است آن را اصلاح کند. موضوع پیدا کردن مقصر نیست بلکه موضوع اصلاح یک روند است که می‌تواند خسارت‌های جانی به بار بیاورد. تخریب آسفالت‌ها و خیابان‌های تازه تعمیر به خودی خود خسارت مالی دارد، خسارتی که از محل اعتبارات شهرداری یعنی از جیب مردم به بار می‌آید.
مروتی می‌گوید: حالا هم مدتی است که شهرداری کلا دست از مرمت این فرونشست‌ها برداشته است و در برخی مناطق گارد حفاظتی هم وجود ندارد.
مرمت دوباره پس از اتمام
روابط عمومی‌ شهرداری گناوه در پیگیری «پیام ما»، اعلام می‌کند با شدت پیدا کردن این مشکل شهرداری پس از بررسی با انتشار بیانیه‌ای عمومی، دلایل این رخداد را به شهروندان اعلام کرده است. در بیانیه‌ای که درست چند روز قبل از سوی شهرداری این شهر منتشر شد، آمده: «نشست‌های مکرر برخی از خیابان‌های شهر به ویژه خیابان شهید رجایی، به دلیل اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب صورت می‌گیرد که این مسئه به دفعات مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان و شهرداری ایجاد کرده است. سالانه مبلغ هنگفتی از اعتبارات عمرانی شهرداری صرف آسفالت و ترمیم خیابان‌هایی می‌شود که به خاطر اجرای پروژه‌های برخی دستگاه‌های اجرایی معیوب شده‌اند. شهرداری بندر گناوه طی سنوات اخیر، مکرر این مشکلات را شفاهی و کتبی به ادارات مربوطه ارائه و بر ضرورت حفظ حقوق شهروندان تاکید کرده است. مشکل پیش آمده اخیر در خیابان شهید رجایی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شهروندان گرامی ‌به صورت موقت توسط شهرداری بندر گناوه اصلاح شده است. با پیگیری‌های مکرر شهرداری گناوه، اداره آب و فاضلاب شهرستان قول مساعد داده است که در اسرع وقت نسبت به اصلاح و بهسازی نقاط معیوب خیابان اقدام کند. پس از رفع مشکلات موجود توسط آبفا شهرستان، شهرداری گناوه در راستای جلب رضایت همشهریان نسبت به روکش و بهسازی کامل خیابان شهید رجایی اقدام خواهد کرد.»

مصطفی مروتی فعال اجتماعی اهل گناوه: طرح جمع‌آوری فاضلاب اقدام مهمی ‌بود که باید حتما به آن رسیدگی می‌شد و هیچ کس منکر آن نیست. اما طی 9 سالی که از خوردن کلنگ این طرح به زمین می‌گذرد شر آن بیشتر از خیرش بوده است

پروژه اصلاح می‌شود
مدیرکل شرکت آب و فاضلاب بوشهر پاسخی در این خصوص نمی‌دهد و طرحی که میلیاردها تومان صرف راه‌اندازی آن شده است را مرتبط با حوزه شهرستان عنوان می‌کند. مدیر آب و فاضلاب گناوه اما با تایید مشکلات فنی که در اجرای این طرح پیش آمده است، توضیح می‌دهد: «یکی از مشکلات ایجاد شده فرونشت‌ در برخی خیابان‌ها از جمله مسیر خیابان رجایی- آزمایشگاه فارابی بخاطر رعایت نکردن یک سری مسایل و اصول فنی در سال‌های اولیه اجرای پروژه فاضلاب توسط پیمانکار بوده اما ترمیم و اصلاح شده است.»
عبدالعزیز عبدالهی ادامه می‌‌دهد: «با نظارت مستمر و دقیقی که در زمان اجرای پروژه فاضلاب گناوه توسط کارشناسان این مدیریت در چند سال اخیر صورت گرفته است، در خیابان‌های شهر شاهد فرونشست دیگری نبوده‌ایم و در برخی از خیابان‌ها که از قبل وجود داشته، اقدام اصولی و فنی می‌شود. از این رو جلسه‌های مکرر کارشناسی برای رفع آن نواقص در اسرع زمان تشکیل شده است و براساس آن برنامه‌ریزی کردیم. طبق برنامه‌ریزی انجام شده برای حل دائمی‌ جلوگیری از فرونشست در این خیابان و یا درصورت مشاهده در دیگر خیابان‌های شهر، ایمن‌سازی و حفاری جدید انجام و از پایه و اساس تعمیر و نوسازی می‌شود تا برای همیشه این مشکل و دغدغه برطرف شود. هم اینک پروژه فاضلاب شهر گناوه فعال است و نظارت مستمر بر اجرای آن صورت می‌گیرد.»
پیشتر و در زمان بهره‌برداری از این طرح در شهریور گذشته و هفته دولت، این مسئول اعلام کرده بود: در اجرای این پروژه ۱۲۵ میلیارد ریال اعتبار از محل مصوبات سفر رئیس جمهور هزینه شده است. این پروژه شامل ۴.۵ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب و ۸۰۰ متر شبکه خط انتقال تحت فشار به همراه ایستگاه پمپاژ لیفت اجرا شده است. با افتتاح شبکه جمع‌آوری فاضلاب و ایستگاه پمپاژ و خط انتقال تحت فشار گناوه، ۵۵۰ متر مکعب در شبانه‌‌روز بر ظرفیت جمع‌آوری و انتقال فاضلاب افزوده شد. مسئولان استان بوشهر در حالی این طرح و اجرای آن را یکی از مطالبات خاص و مهم مردم گناوه اعلام کردند و آن را جزو دستاوردهایشان در هفته دولت دانستند که در حال حاضر این طرح پیش از تکمیل و گسترش به همه نقاط شهر به نظر فقط مایه دردسر اهالی شده است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *