پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | صندلی‌های لرزان در «بهشت»

شهردار تهران پس از یک سال سه معاونش را جا‌به‌جا کرد و دو معاون را کنار گذاشت

صندلی‌های لرزان در «بهشت»





صندلی‌های لرزان در «بهشت»

۶ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۹

شهردار تهران در خیابان بهشت خانه‌تکانی کرد. علیرضا زاکانی که به گفته خودش تمام معاونان و مدیرانش را براساس کانون‌های ارزیابی انتخاب کرده بود و به هرکدام احکام یکساله داده بود، حالا تعدادی از مدیران و معاونانش را جابه‌جا کرده و نفراتی را هم به کابینه‌اش اضافه کرده است.

 

انتصابات زاکانی از همان روزهای اولی که او راهی شهرداری تهران شد، برایش حاشیه‌ساز شد. این را حتی نمودار داده‌های گوگل ترندز هم تایید می‌کند، نموداری که براساس جست‌وجوی کاربران شکل گرفته است. یکی از مهم‌ترین قله‌های نمودار داده‌های زاکانی مربوط به حکم انتصاب دامادش است، دامادی که قرار بود به عنوان مشاور زاکانی در امور هوشمند‌سازی فعال باشد اما در نهایت زور فضای مجازی و افکار عمومی باعث شد تا داماد دستش از شهرداری کوتاه بماند.
دغدغه اخراج یا ورود اتوبوسی نیرو به شهرداری و انتصابات از مهم‌ترین مسائلی بود که از همان روزهای اول از زاکانی درباره‌ش پرس‌وجو می‌شد. شهردار تهران در نهایت از کمیته‌های ارزیابی سخن گفت که قرار است مدیران و معاونان را براساس شایسته‌سالاری انتخاب کنند. کانون‌هایی که به گفته حسام حبیب‌الله، مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه راهبردی کلان و مسئول کانون‌های ارزیابی، نه تحت فشار و لابی کسی بودند و نه هیچ فشاری از هیچ نقطه و زاویه‌ای در این مسیر عملکردشان وجود داشت. از میان ۶۰۰ رزومه‌‌ای که از میانشان مدیران و شهرداران مناطق انتخاب شدند، حالا تعدادی از قطار مدیران و معاونان پیاده شدند. دو روز پیش ۴ مهرماه شهرداری با حضور معاونان جدید و قدیم خود تا پاسی از شب در بهشت زهرای تهران سرنوشت سال بعد کابینه خود را مشخص کرد. معاونانی که با حکم یکساله به شهرداری آمده بودند و احکام جدیدشان هم مجددا یکساله تنظیم شده است. شهردار تهران پیشتر در توجیه احکام یکساله گفته بود: «این موضوع نیز بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده است و به همین دلیل ما حکم معاونین را یک ساله صادر می‌کنیم تا مدیر جدیت ویژه‌ای را در کار داشته باشد و در احکام آنان نیز اظهار امیدواری کرده‌ایم که پس از یک سال ان‌شاءالله مجددا در این منصب مشغول به کار باشند اما دلیل اصلی صدور احکام یک ساله جدیت در کار معاونین است و این کار به این معناست که ما لحظه به لحظه فعالیت مدیران و معاونین را رصد می‌کنیم. در این ارتباط ما هیچ تعارفی نه با خودمان، نه با معاونین و نه با کارکنان نداریم.»
پیش از سر رسیدن موعد حضور معاونان در شهرداری تهران اما بزرگترین تغییر در سطح مدیریتی در شهرداری تهران در بهشت زهرا رخ داد. زاکانی، سعید غضنفری را سوم شهریور عزل کرد و به جای او محمد جواد تاجیک که از نیروهای نزدیک به خودش بود را در بهشت زهرا نشاند، هرچند که دلیل تغییر غضنفری هیچگاه به صورت رسمی رسانه‌ای نشد اما برخی منابع به خبرنگار پیام ما گفتند که علت تغییر غضنفری، اختلاف تیم مدیریت شهری با یکی از نهادهای نظامی بوده است. اختلافی که در نهایت موجب شد به دلیل ناهماهنگی‌ها مردم روز پنجشنبه سوم شهریورماه پشت در بمانند.

دغدغه اخراج یا ورود اتوبوسی نیرو به شهرداری و انتصابات از مهم‌ترین مسائلی بود که از همان روزهای اول از زاکانی درباره‌ش پرس‌وجو می‌شد. شهردار تهران در نهایت از کمیته‌های ارزیابی سخن گفت که قرار است مدیران و معاونان را براساس شایسته‌سالاری انتخاب کنند

معاونان جای هم نشستند
اما دو روز پیش، سایت رسمی شهرداری تهران خبر جابه‌جایی و تغییر معاونان را منتشر کرد. جلال بهرامی که پیش از این معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران بود، حالا به معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران آمده است. او که پیشتر معاون توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت توسعه زیربناهای حمل و نقل بود در روزهای حضورش معاونت خدمات شهری، کم حاشیه نبود. یکبار خبر از آماده‌سازی زمینی چند هکتاری در جنوب تهران برای دفن اموات در مواقع بحرانی نظیر زلزله خبر داده بود و یکبار هم در جلسه‌ای که برای مدیریت بارش باران در پاییز سال گذشته راهی پارلمان شهری شده بود در پاسخ به روزنامه «پیام ما» درباره تعداد سطل زباله‌ها گفته بود: سطل‌های زباله کم نشده است، تازه تعدادشان هم زیاد شده است، من فضای خیابان را بیشتر از فضای توییتر می‌بینم، اینکه ما کارمان کم و کسر دارد قطعا دارد اما اینکه فردی یک سطل را برعکس کند و عکسی از آن منتشر کند و صدبار پخش شود به این معنا نیست که صد سطل، زباله‌هایشان پخش شده است، من این موضوع را قبول ندارم.
شفیعی معاون سابق حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از شهرداری خداحافظی کرده و حالا فقط مشاور زاکانی است. کارشناسان و آشنایان به مدیریت شهری از او به عنوان مخالف سرسخت پل طبقاتی صدر یاد می‌کردند. برخی شنیده‌ها البته به اختلاف نظرهای شفیعی با زاکانی هم اشاره می‌کردند، گفته می‌شد که شفیعی به دلیل برخی انتصابات بدون اطلاعش حتی در یکی از جلسات کمیسیون برنامه و بودجه هم شرکت نکرده است، هرچند که البته خودش بعدا گفته بود که به دلیل کسالت در جلسه حاضر نشده است.
اما معاون تازه خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، حسین نظری است. نظری پیشتر معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران بود. در حکم زاکانی به نظری روی دو موضوع تاکید شده است، اولی توجه به ایجاد تسهیلات و خدمت‌گذاری شایسته به مردم در بهشت زهرا (س) و تلاش در ارتقا جایگاه گلزار شهدا و حرم مطهر حضرت امام (ره) به یکی از قطب‌های ممتاز فرهنگی و دیگری توسعه فضاهای سبز و افزایش سرانه‌های محلات و گسترش فضای سبز پیرامونی شهر و توسعه بوستان‌های مادر و کودک.
لطف‌الله فروزنده، معاون سابق هماهنگی و امور شوراها هم بنا بر حکم تازه شهردار به ساختمان معاونت مالی و امور اقتصادی شهرداری می‌رود، ایجاد انضباط مالی و اعمال اولویت‌ها در تامین منابع مالی با لحاظ راهبردها و پروژه‌های کلان شهرداری از جمله‌ خواسته‌های زاکانی از معاون اسبق امور مجلس ریاست جمهوری در دوره احمدی نژاد است.
در میان معاونان شهرداری اما امین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که قرارگاه اجتماعی ذیل معاونت او دنبال می‌شد، حمید رضا صارمی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران که موضوع قرارگاه مسکن و ساخت یک میلیون مسکن هم در معاونت او ساخته و پرداخته شد، ابقا شدند. در کنار این نام‌ها، عباس شعبانی، معاون فنی و عمرانی هم در شهرداری و در جایگاه خودش ماندنی شد. شعبانی اولین روزی که به شورای شهر تهران آمد اولین قهر را هم در پارلمان رقم زد. او از شورا خواست تا سکوت را رعایت کند و به هیات رییسه تذکر داد و در نهایت باعث قهر مهدی اقراریان از جلسه شورا شد. براساس آخرین احکام دو نفر هم به کابینه زاکانی اضافه شدند، علیرضا جاوید، سرپرست سابق شهرداری و مشاور زاکانی در امور مجلس نیز بود، حالا معاون امور مناطق شهردار شده است. مجید باقری هم براساس حکم شهرداری سرپرست معاون برنامه‌ریزی و توسعه امور انسانی و امور شوراهای شهرداری تهران شد. آنطور که مدیر روابط‌عمومی شهرداری تهران گفته است: این تغییرات در راستای چابک‌سازی صورت گرفته است. تغییراتی که باید دید در آینده تا چه اندازه و تا چه حد به چابک‌سازی منجر شده است. شنیده‌ها البته از تغییرات در سطح شهرداران مناطق در هفته‌های آتی هم خبر می‌دهند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *