پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | چند پرسش درباره طرح‌ جایگزین

.

چند پرسش درباره طرح‌ جایگزین





چند پرسش  درباره طرح‌ جایگزین

۲۰ شهریور ۱۴۰۱، ۹:۱۰

«عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: آمایش سه میلیون هکتار از عرصه‌های طبیعی شمال در قالب ۱۰۴ حوضه آبخیز و با تشریح ۹ کاربری جدید در قالب ۷۵ لایه مطالعاتی انجام و به مرحله اجرا رسیده است».او این خبر را در روز شنبه 12 مرداد 1401 در کارگروه فراقوه‌ای مبارزه با زمین‌خواری در سالن جلسات استانداری مازندران اعلام کرد.شایان یادآوری است که بر اساس مصوبه برنامه ششم توسعه فعالیت جاری همه طرح‌های جنگلداری شمال کشور می‌بایستی در مدت سه سال اول برنامه (سال‌های 1396 تا 1398) متوقف شده و از سال 1399 طرح‌های جایگزین آن تهیه و اجرا شود.در اجرای قانون برنامه ششم توسعه، سازمان منابع طبیعی بر آن شد که ابتدا مطالعاتی سراسری در باره جنگل‌های شمال انجام داده و سپس بر اساس کاربری‌های تعیین شده طرح‌های اجرایی تهیه و اجرا کند.اینک که با توجه به خبر فوق، کار این مطالعات به پایان رسیده است. ضمن خدا قوت به کلیه دست اندرکاران، چند پرسش مطرح شده امید است پاسخ آنها همراه با نتایج 75 لایه مطالعاتی در اختیار متخصصان و افکار عمومی ‌قرار گیرد.
1- این مطالعات توسط کدام مهندسان مشاور انجام شده و نتایج به دست آمده در کدام مرجع علمی‌بررسی، راستی‌آزمایی موردی و داوری شده است؟
2- هزینه این مطالعات و زمان صرف شده چقدر بوده است؟
3- چه سطحی از سه میلیون هکتار مطالعه شده دارای پوشش جنگلی است؟ این رقم از این نظر اهمیت دارد که در سال‌های قبل بین سازمان منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط زیست درباره مساحت جنگل‌های شمال کشور اختلاف‌نظر وجود داشته و این مطالعات می‌تواند تازه‌ترین نظر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باشد؟
4- در آمایش جنگل‌های شمال کشور، چه سطحی از آن بکر و تقریبا دست نخورده است؟ چه سطحی نیاز به احیا دارد؟ و چه سطحی در شش دهه مدیریت این جنگل‌ها احیا شده است؟
5- در چه سطحی از جنگل‌های شمال کشور درختان سوزنی برگ کاشته شده است؟
6- آیا این جنگل‌ها توان بهره‌برداری چوبی را دارد؟ اگر پاسخ مطالعات مثبت است این سطح چقدر است و از آن سالانه چه میزان چوب می‌توان برداشت کرد؟
7- چه سطحی از جنگل‌ها مستعد گردشگری طبیعی است؟
8- در عرصه سه میلیون هکتاری مطالعه شده چه میزان جمعیت انسانی اعم از دائمی ‌و فصلی حضور دارند؟
9- میزان جاده‌های جنگلی احداث شده در جنگل‌های شمال کشور چقدر است؟
10- چه تعداد دام در جنگل‌های شمال کشور تعلیف می‌کنند؟ چه تعداد مربوط به دامداران جنگل‌نشین (دامسراها) و چه تعداد مربوط به روستاهای داخل و حاشیه جنگل است؟
امید است کتابچه‌های این مطالعات یا فایل‌های آن به تفکیک 104 حوضه آبخیز در اختیار دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، متخصصان خارج از دستگاه اجرایی، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گیرد تا تصویر روشنی از وضعیت جنگل‌های شمال ترسیم شده راه‌های برون‌رفت از وضعیت کنونی مورد نقد و نظر قرار گیرد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *