پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تامین آب شرب ۴/۷ میلیون خوزستانی

رئیس جمهوری برای بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی «غدیر» به خوزستان رفت

تامین آب شرب ۴/۷ میلیون خوزستانی

ابراهیم رئیسی در حاشیه بازدید هوایی از بخش‌هایی از طرح آب‌رسانی «غدیر»، در جمع ساکنان منطقه محروم و صعب‌العبور «احمدفداله» حضور یافت





تامین آب شرب ۴/۷ میلیون خوزستانی

۱۲ شهریور ۱۴۰۱، ۰:۰۰

رئیس دولت سیزدهم که دیروز برای شرکت در آیین بهره‌برداری رسمی از طرح عظیم آب‌رسانی «غدیر» با هدف تامین آب آشامیدنی سالم و پایدار ساکنان ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای استان خوزستان به این استان سفر کرده بود، در ادامه در جمع مردم منطقه محروم، کوهستانی و صعب‌العبور «احمدفداله» نیز حضور یافت و معاون توسعه روستایی و دبیر شورای‌عالی جهاد سازندگی را مامور رسیدگی ویژه و پیگیری حل مشکلات ساکنان این منطقه کرد.

نزدیک به ۱۴ ماه پیش بود که با آغاز روزهای داغ تابستانی و فصول گرم سال، «کم‌آبی» در نقاطی از کشور به «بی‌آبی» تبدیل شد و چیزی نگذشت که همزمان با بالا رفتن دمای هوا، درجه حرارت نارضایتی و عصبانیت شهروندان نیز بالا و بالاتر رفت و اوج گرفت. تغییرات آب و هوایی که البته با توجه به تغییر فصول و گذر زمان، نه‌تنها دور از انتظار نبود؛ بلکه اتفاقاً اگر جز این می‌شد، عجیب بود. به‌خصوص آن‌که اگرچه در ادامه آن «تنش‌های آبی» و نارضایتی عمومی و اعتراضات مردمی ناشی از آن، به بسیاری از شهرها و استان‌های غرب تا شرق را سرایت کرد اما نقطه آغاز این «تنش‌های آبی» و متعاقباً مطالبه‌گری و اعتراضات مدنی شهروندان نسبت‌به اوضاع نامساعد و بحرانی دسترسی‌شان به آب، خوزستان بود و شهرهای این استان جنگ‌زده جنوب غرب کشور. زمانی که کم‌آبی، خشک شدن تالاب‌ها و رودخانه‌های کوچک و البته سدسازی بی‌رویه روی رودخانه‌های بزرگ و کوچک خوزستان، خوزستانی‌ها را در سراسر این استان، به‌ویژه در شهرهایی چون اهواز، هویزه، شادگان، حمیدیه، آبادان خرمشهر، بستان، سوسنگرد، دزفول و ایذه به خیابان‌ها کشاند تا مگر از این رهگذر بتوانند اعتراض‌شان نسبت‌به مدیریت نابه‌سامان آب را به گوش مسئولان ارشد برسانند. مسئولانی که البته خیلی زود دریافتند که این تنها خوزستانی‌ها نبودند که به این مدیریت نامطلوبِ دولت‌ها در گذر سالیان و دهه‌های متمادی معرضند. چه آن‌که هنوز چند روزی بیشتر از انتشار نخستین اخبار و تصاویر اعتراضات خوزستان نگذشته بود که تصویرها و خبرهایی مشابه از اعتراضات شهروندان ساکن تهران، کرمانشاه، اصفهان، بوشهر، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و البرز نیز روی خروجی خبرگزاری‌ها رفت و در شبکه‌های اجتماعی هم‌رسان شد. تصاویر و اخباری که البته همه تصویر اعتراض شهروندان به وضعیت مدیریت آب نبود و در میان معترضانی که این‌جا و آن‌جا دست به اعتراض می‌زدند، بودند معترضانی که در حمایت از اعتراض خوزستانی‌ها و دیگر هموطنان در دیگر استان‌ها به خیابان آمده بودند.

ابراهیم رئیسی با تاکید بر اهمیت بهره‌برداری از طرح «غدیر» برای تامین آب شرب قریب به ۴،۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان، گفت: اجرای این طرح در ۱۰ ماه به‌جای حداقل ۳ سال پیش‌بینی، این امیدواری را ایجاد کرد که می‌توان اجرای طرح‌های مرتبط با رفع تنش‌های آبی کشور را با سرعت بیشتر انجام داد

اما در این میان، آن‌چه به‌خصوص اعتراض خوزستانی‌ها را برانگیخته و آنان را ناگزیر به برپایی تجمعات خیابانی کرده و آنان را واداشته بود که در آن روزهای داغ تابستانی، فریاد اعتراض سر بدهند، نه صرفِ خشکی تالاب‌ها و منابع آبی در اثر افزایش دما، بلکه رویکرد به‌گفته آنان ناعادلانه‌ای بود که دولت‌ها، یکی پس از آن یکی در مدیریت منابع آب پیش گرفته و هر کدام طرحی را برای انتقال آب رودخانه‌های این مناطق به دیگر نقاط کشور کلید زده و می‌زدند. آن‌ هم در حالی که همزمان طرح‌های مشابهی که برای تامین آب مورد نیاز خوزستان و بعضی از دیگر استان‌های هم‌جوار طراحی شده بود، مورد بی‌مهری دولت‌ها قرار گرفته بود و در نتیجه این شهروندان معترض مناطق جنوبی کشور بیش از آن‌که از «کم‌آبی» گلایه کنند، نسبت‌به آن‌چه «تبعیض» در مدیریت آب می‌خواندند، اعتراض داشتند.
تابستان داغ ۱۴۰۰ به هر درد و مصیبت سر آمد و حدود یک سال بعد، در آستانه آغاز روزها و ماه‌های گرم سال ۱۴۰۱، معلوم شد که بالاخره درد و اعتراض خوزستانی‌ها، تا حدودی دیده شده است. چنان‌که همین دیروز، آن‌طور که در خبرها خواندیم، ابراهیم رئیسی به خوزستان رفت تا طرحی موسوم به «غدیر» را افتتاح کند. یک طرح آب‌رسانی که با هدف تامین آب ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای خوزستان تامین اعتبار شد و دیروز در حالی با حضور رئیس دولت سیزدهم افتتاح شد که بنابر آن‌چه پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در این رابطه گزارش داده، می‌تواند آب شرب ۵۲ درصد از جمعیت خوزستان را تامین کند. طرحی که البته بنابر همین گزارش، نزدیک به ۱۵ سال پیش کلید خورد اما تا همان تابستان ۱۴۰۰ و زمانی که فریاد اعتراض خوزستانی‌ها به آسمان رفت، تنها چیزی در حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشت. حال آن‌که وبسایت نهاد ریاست‌جمهوری دولت سیزدهم دیروز در این رابطه نوشت: «در نخستین سفر استانی رئیس‌جمهور در اولین روزهای آغاز بکار دولت سیزدهم، با تاکید رئیسی مبنی بر اینکه مردم خوزستان در کمترین زمان ممکن از نعمت آب با کیفیت بهره‌مند شوند، با تامین اعتبارات لازم، در دستور کار قرار گرفت و به همت مهندسان و کارگران ایرانی عملیاتی شد.» پروژه‌ای عظیم برای تامین آب شرب خوزستان که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، تاکید دارد از دستاوردهای مهم‌ آن، «گسترش عدالت در اقصی نقاط استان خوزستان، پایداری اجتماعی و توسعه زیرساختی کشور» است و رئیس این دولت نیز در جریان سفری به این استان داشت، با اشاره به اهمیتش، گفت: «اجرای این طرح در ۱۰ ماه به‌جای حداقل ۳ سال پیش‌بینی، این امیدواری را ایجاد کرد که می‌توان اجرای طرح‌های مرتبط با رفع تنش‌های آبی کشور را با سرعت بیشتر انجام داد.»

طرح آب‌رسانی «غدیر» که با هدف تامین آب ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای خوزستان تامین اعتبار شد، دیروز در حالی با حضور رئیس دولت سیزدهم افتتاح شد که بنابر آن‌چه پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در این رابطه گزارش داده، این پروژه آب‌رسانی می‌تواند آب شرب ۵۲ درصد از جمعیت خوزستان را تامین کند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه خوزستان ظرفیت‌های بسیاری دارد که بهره‌برداری از آنها نیاز به کار و تلاش دارد، از از وزیر نیرو و مدیران این وزارتخانه قدردانی کرد و در عین حال گفت: «چه افتخاری از این بالاتر که با اجرای این طرح، به زوار امام حسین(ع) آب‌رسانی می‌شود.» او همچنین از بسیج، سپاه و ارتش تشکر کرده و به‌گفته او، «دیروز در سنگر دفاع از خوزستان از خودگذشتگی می‌کردند و امروز برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کنند.» رئیس دولت انقلابی همچنین با ابراز امیدواری نسبت‌به «اجرای هرچه سریع‌تر طرح فاضلاب اهواز و دیگر شهرهای استان»، در ادامه این سفر استانی و در جریان بازدید هوایی از بخش‌هایی از مسیر تامین آب طرح غدیر در منطقه شهیون شهرستان دزفول، در جمع مردم منطقه محروم، کوهستانی و صعب‌العبور «احمدفداله» حضور یافت و ضمن گفت‌وگو با ساکنان این منطقه، از مشکلات و درخواست‌های آنان به‌ویژه تکمیل جاده مواصلاتی مطلع شد و در واکنش به این مطالبات، سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و دبیر شورای‌عالی جهاد سازندگی را مامور رسیدگی ویژه و پیگیری حل مشکلات ساکنان این منطقه کرد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *