سایت خبری پیام ما آنلاین | عطش همدانی‌ها ادامه دارد

«پیام ما» از وضعیت مردم همدان ۱۰ روز پس از قطع مداوم آب گزارش می‌دهد

عطش همدانی‌ها ادامه دارد

خانواده‌هایی با مصرف کمتر، یا آن‌هایی که می‌توانند آب را از طریق دیگری تامین کنند سهمیه‌شان را برای فروش به مغازه‌ها می‌دهند





عطش همدانی‌ها ادامه دارد

۵ شهریور ۱۴۰۱، ۰:۰۰

مشکل آب در همدان موضوعی نبود که مسئولان را غافلگیر کند. اگر به عنوان یک شهروند که چیزی هم از مدیریت منابع آب نمی‌داند، در نیمه تیر به این شهر سفر کرده و سری به سد اکباتان می‌زدید، جوی باریکی را می‌دیدید که قرار است جمعیت بیش از 500 هزار نفری همدان را سیراب کند. اگر این جوی باریک را با آبی که قرار است به برج‌ها و شهرک‌های همدان برساند مقایسه می‌کردید، به سرعت نتیجه‌گیری می‌کردید این شهر در آینده نزدیک با چالشی جدی در زمینه آب مواجه می‌شود. با این‌همه نه تنها همدانی‌‌ها بلکه مسئولان این شهر هم بار دیگر غافلگیر شدند. در تیر ماه آب موضوعی نبود که ذهن شهروندان را درگیر خود کند، اما امروز در همدان صحبتی جز آب شنیده نمی‌شود.

 

قطع آب شرب در همدان به ۱۰ روز رسیده است. براساس آخرین پیگیری‌های «پیام ما» از شرکت آب و فاضلاب این استان، با خروج تصفیه خانه بهشتی از مدار و احتمال خارج شدن تصفیه خانه اکباتان در این هفته وضعیت تامین آب شرب این شهر به مرحله جدیدی از تنش وارد خواهد شد.
با وجود گفته مسئولان مبنی بر وارد کردن چندین حلقه چاه به مدار، شهروندان ساکن همدان در گفت‌وگو با «پیام ما» عنوان می‌کنند آب در این شهر همچنان در ساعت‌طولانی قطع می‌‌شود ضمن اینکه کسانی که در محله‌های حاشیه‌ای شهر زندگی می‌کنند از طریق تانکر آبرسانی به آنها صورت می‌گیرد، در غیر این‌صورت آنها باید راه‌های دیگری را امتحان کنند.

شهروند همدانی: آب معدنی میان مردم توزیع شده است و کمبود آب وجود ندارد،‌ بنابراین مردم تشنه نیستند. اما بسیاری از این بطری‌ها در بازار به فروش می‌روند. مسئله اصلی ما در این است که مسئولان هیچ پاسخی به ما نمی‌دهند. بنابراین اصلا نمی‌دانیم تا کی در این وضعیت قرار داریم

محمد عبدی یکی از ساکنان همدان است که خبر از از خرید آب توسط مردم روستاهای اطراف همدان می‌دهد و اضافه می‌کند که برخی خانه‌ها هم این روزها از چاه‌های قدیمی که در حیاط داشتند آب را بیرون می‌کشند و این آب استفاده می‌کنند.
در خبرها آمده بود که آب معدنی در همدان کمیاب شده،‌ عبدی در این باره می‌گوید: آب معدنی میان مردم توزیع شده است و کمبود آب وجود ندارد،‌ بنابراین مردم تشنه نیستند. اما بسیاری از این بطری‌ها در بازار به فروش می‌روند. مسئله اصلی ما در این است که مسئولان هیچ پاسخی به ما نمی‌دهند. بنابراین اصلا نمی‌دانیم تا کی در این وضعیت قرار داریم.
سارا قربانی یکی دیگر از شهروندان همدانی می‌گوید: تنها چیزی که در برخی از محله‌ها بهبود پیدا کرده است وضعیت مناطقی است که آب شرب آن گل‌آلود بود. حالا به این دلیل که منبع ورودی آب عوض شده است در مناطقی که آب وصل شده گل آلود نیست.
او در عین حال اضافه می‌کند: وضعیت قطع آب به همان روال سابق است و محله‌های مرکزی روزی ۴ تا ۵ ساعت آب دارند.
بابک یکی از سوپرمارکت داران در همدان است. او هم این روزها در مغازه و خانه خود قطعی آب را تجربه می‌کند. بابک در مورد فروش آب معدنی و سایر نوشیدنی‌ها به قیمت‌های بالا می‌گوید: مسئله این است که مصرف آب در خانوارهای گوناگون فرق دارد. خانواده‌هایی با مصرف کمتر، یا آن‌هایی که می‌توانند آب را از طریق دیگری تامین کنند سهمیه‌شان را برای فروش به مغازه‌ها می‌دهند. در غیر این صورت این طور نیست که کسی از سهم فرد دیگری را بردارد.
بابک می‌گوید: یکی از مراکزی که آب زیادی از ما می‌خرد درمانگاهی است که در همین نزدیک قرار دارد. آنها تقریبا همیشه آب کم دارند که بسیار طبیعی است. گاهی صف خرید آب طولانی می‌شود و مثلا یک ساعت مردم در صف هستند اما در مجموع با کمبود آب بسته‌بندی یا سایر نوشیدنی‌ها مواجه نشدیم،‌ ضمن اینکه همانطور که در خبرها آمده فروش انواع نوشیدنی بسیار بالا رفته است.

صاحب سوپرمارکت در همدان: یکی از مراکزی که آب زیادی از ما می‌خرد درمانگاهی است که در همین نزدیک قرار دارد. آنها تقریبا همیشه آب کم دارند که بسیار طبیعی است. گاهی صف خرید آب طولانی می‌شود و مثلا یک ساعت مردم در صف هستند اما در مجموع با کمبود آب بسته‌بندی یا سایر نوشیدنی‌ها مواجه نشدیم،‌ ضمن اینکه همانطور که در خبرها آمده فروش انواع نوشیدنی بسیار بالا رفته است

هفته گذشته سازمان جمعیت هلال احمر اعلام کرد یک میلیون بطری آب معدنی در همدان و نواحی اطراف توزیع شده و این توزیع تا رفع مشکل آب شرب ادامه دارد. با وجود آبرسانی به مردم، این روزها فیلمی از یک بیمارستان در همدان منتشر شد که وضعیت شست‌وشوی دست یک پزشک پس از جراحی کلیه را نشان می‌داد، این کلیپ واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت و انتقادات زیادی را از وضعیت درمانی در این شهر به همراه داشت. با این حال محمد مهدی مجذوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت‌وگو با «ایرنا» همدان با اشاره به مطالب کذب منتشره در این کلیپ، اعلام کرد این فیلم در زمان اعمال مدیریت منابع آبی ضبط شده و برخلاف تصاویر و مطالب آن، عمل جراحی با موفقیت انجام و هیچ وقفه ای در خدمت به بیماران ایجاد نشده است. او افزود: به رغم کمبود شدید آب طی چند روز اخیر در شهر همدان، با تمهیدات اتخاذ شده ضمن تامین آب مورد نیاز بیمارستان ها، هیچ مشکلی در روند ارائه خدمات درمانی به بیماران وجود ندارد. با توجه به کمبود شدید آب طی چند روز اخیر در شهر همدان، تمهیداتی به منظور آبرسانی به بیمارستان ها اتخاذ شد، به گونه ای که بیمارستان های فاطمیه، سینا و فرشچیان هیچ مشکلی در این خصوص نداشتند. تنها در بیمارستان بعثت شهر همدان با محدودیت‌های در خصوص تامین آب مواجه بودیم که این موضوع نیز با تدابیر لازم مدیریت شد. به گفته او در بیمارستان شهید بهشتی شهر همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی ساختمان حتی در زمان پرآبی و وصل بودن آب، فشار شبکه در این محدوده کم است که به همین دلیل در خصوص تامین آب این بیمارستان نسبت به دیگر مراکز طی این روزها، مشکل وجود داشت. بیمارستان بهشتی مرکز همودیالیز است و برای خدمت‌رسانی به حدود ۲۰۰ بیمار دیالیزی، جراحی و همچنین خدمت‌رسانی به بیماران داخلی و بستری در این مرکز درمانی، محدودیت‌های پیش‌بینی و آب مورد نیاز این بیمارستان با یک برنامه مناسب، تامین و مدیریت شده است.
استاندار همدان نیز در آخرین اظهارنظر درباره بحران آب در همدان در جلسه‌ با خبرنگاران اعلام کرد: از اواخر اردیبهشت سال جاری تاکنون تلاش کردیم تا فاز نخست طرح آبرسانی به شهر همدان به میزان ۶۰۰ لیتر در ثانیه اجرایی شود که تا بیستم شهریور سال جاری انتقال ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب آشامیدنی به شهر همدان نهایی خواهد شد. به گفته او پیش از تلاش برای انتقال آب آشامیدنی به شهر همدان، لوله گذاری برای تعادل بخشی به طرح آبرسانی آغاز شد و به طور حتم کاهش میزان ساعات قطعی آب را خواهیم داشت.
سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در آخرین اظهارنظر خود در این باره جمعه چهارم شهریور در دیدار با دهیاران زنجان، گفت: شورای عالی آب در دولت تشکیل شده و در این راستا مشکل تامین آب همدان نیز از محل سد تالوار تامین می‌شود.
شرکت آبفای استان همدان به تماس «پیام ما» پاسخ نداد و اعلام برنامه‌های مدیریت آب را به زمانی در آینده نزدیک موکول کرده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ، ،





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *