پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | با کشت قراردادی دنبال مداخله در بازار برنج ایرانی هستیم

وزیر جهاد کشاورزی

با کشت قراردادی دنبال مداخله در بازار برنج ایرانی هستیم





با کشت قراردادی دنبال مداخله در بازار برنج ایرانی هستیم

۳ شهریور ۱۴۰۱، ۰:۰۰

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه کنترل قیمت برنج در بازار گفت: به هیچ عنوان اجازه واسطه گری و سوداگری به دلالان نمی‌دهیم.
به گزارش مهر، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با علت افزایش قیمت ۳ برابری برنج از سال گذشته تاکنون بیان کرد: امسال در خصوص برنج ۲۵ درصد افزایش تولید داریم که این امر اتفاق خوشایندی است، درحالیکه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش تولید برنج داشتیم و بدیهی است که با کاهش عرضه قیمت دچار نوسان شود. همچنین امسال برای اولین بار ۴۶ هزار هکتار از شالیزارهای شمال کشت قراردادی کردیم. او ادامه داد: هم اکنون در خصوص برنج خارجی، اگر دلالی وارد بازار شود، وزارت جهاد بلافاصله با شرکت بازرگانی دولتی به سبب ذخایر مناسب افزایش قیمت را مهار می‌کند و قیمت انواع برنج خارجی اعم از تایلندی، هندی و پاکستانی تحت کنترل است و به هیچ عنوان اجازه واسطه‌گری و سوداگری به دلالان نمی‌دهیم، اما در خصوص برنج خارجی که امکان واردات نیست و ذخیره هم وجود ندارد، با واسطه گری دلالان، ابزار مداخله نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در ایران ۲ نوع برنج تولید می‌شود که یک نوع برنج‌محلی و در سطح بالا و نوع دیگر پرمحصول ایرانی است که برنج خارجی بازار پرمحصول ایرانی را کنترل می‌کند. لذا با کشت قراردادی به دنبال ابزار مداخله در بازار برنج ایرانی برای سال آینده هستیم. با اجرای کشت قراردادی، قیمت برنج در زمان خودش توسط شورای قیمت‌گذاری تعیین و برمبنای آن خرید صورت می‌گیرد. در شرایط کنونی قیمت برنج در قصل برداشت با واردات کنترل شده برنج خارجی رو به کاهش است، درحالیکه این مسئله را سال قبل نداشتیم. ساداتی‌نژاد بیان کرد: بزرگترین حمایت از مصرف‌کننده حمایت از تولید است چرا که به اعتقاد ما اگر تولید نباشد، در خصوص قیمت نمی‌توان صحبت کرد و تنها زمانی راجع به قیمت می‌توان حرف زد که تولید فراوان وجود داشته باشد.
او افزود: طبق آمار در مرداد بازار اقلام اساسی ناشی از کاهش قیمت بازارهای جهانی و کنترل تورم در شرایط ثبات و روبه پایین است، درحالیکه با آغاز جنگ روسیه و اوکراین یک‌مرتبه قیمت برخی نهاده‌ها و اقلام غذایی در دنیا تا ۱۲۰ درصد افزایش داشت. در پی این اتفاق بسیاری از کشورهای مدعی دچار کمبود، سهمیه و صف شدند که در کشور ما به رغم بحران جنگ اوکراین به عنوان عامل خارجی، شروع سال جدید که همیشه بحث افزایش قیمت داریم و موضوع دیگر طرح مردمی سازی یارانه و آزادسازی ارز، خبری از صف و سهمیه بندی نبود که این‌مسئله مهمی در تولید است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *