سایت خبری پیام ما آنلاین | هوا گرم و آلوده می‌شود

اهواز و تهران در صدر آلوده‌ترین هوای شهرهای ایران به استقبال از گرما می‌روند

هوا گرم و آلوده می‌شود





هوا گرم و آلوده می‌شود

۲۵ مرداد ۱۴۰۱، ۰:۰۰

| پیام‌ما | آخرین روزهای مرداد امسال قرار است گرم‌تر شود و این در حالی است که برای پایتخت افزایش ذرات آلاینده‌ پیش‌بینی شده و اوضاع کیفیت هوا در ۸ کلانشهر نامناسب توصیف شده است. مردم اهواز نیز این گرما را در حالی تجربه می‌کنند که این شهر به عنوان آلوده‌ترین شهر کشور شناخته شده است.

 

ترافیک در بزرگراه‌های پایتخت این روزها از ساعات شروع به کار ادارات و پایان آن به سایر ساعات روز هم تسری پیدا کرده است و عموما نمی‌توان بزرگراهی را بدون ترافیک یافت. این در حالی است که هنوز تا فرا رسیدن مهر و آغاز به کار مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها یک ماهی فاصله داریم. جالب اینجاست که هیچ واکنش و برنامه‌ای از سوی مدیران شهری برای بهبود وضعیت ترافیک و در نتیجه آن کاهش آلودگی هوا مطرح نیست. در همین روزهایی که «علیرضا زاکانی» شهردار تهران از شنبه‌های افتتاح می‌گوید هیچ برنامه‌ای برای مدیریت ترافیک و کاهش آلودگی هوا در برنامه‌هایش دیده نمی‌شود. در چنین شرایطی سازمان هواشناسی علاوه بر گرم‌شدن هوا از افزایش آلاینده‌ها در تهران خبر داده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمان صاف تا کمی ابری، در بعضی ساعات همراه با وزش باد و در ارتفاعات و نیمه‌جنوبی استان گاهی وزش باد نسبتا شدید (در ارتفاعات گاهی قسمتی ابری) پیش‌بینی می‌شود.

در همین روزهایی که «علیرضا زاکانی» شهردار تهران از شنبه‌های افتتاح می‌گوید هیچ برنامه‌ای برای مدیریت ترافیک و کاهش آلودگی هوا در برنامه‌هایش دیده نمی‌شود. در چنین شرایطی سازمان هواشناسی علاوه بر گرم‌شدن هوا از افزایش آلاینده‌ها در تهران خبر داده است.

طی امروز افزایش نسبی دما و از چهارشنبه تا جمعه(۲۶ تا ۲۸ مردادماه) روند کاهش نسبی دما مورد انتظار است. طی سه روز آینده در بعضی ساعات افزایش نسبی بعضی آلاینده‌های جوی به‌ویژه ازن سطحی پیش‌بینی می‌شود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ایستگاه‌های ورامین و فرودگاه امام خمینی(ره) با بیشینه دمای ۳۹ درجه سانتیگراد گرمترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
در همین حال گزارش تحلیلی وضعیت شاخص آلودگی هوای ۸ کلانشهر کشور در تاریخ ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ نشان از آن دارد که اهواز از نظر شاخص آلودگی هوا در وضعیت ناسالم قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، طبق گزارش دریافتی از مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، وضعیت شاخص آلودگی هوا در ۸ کلانشهر در تاریخ ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ به ترتیب آلوده‌ترین مشخص شد.
اهواز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس برای عامل ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (AQI=۱۴۰) است. اما در رتبه دوم شهرهای آلوده کشور شهر تهران قرار دارد که در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و به دلیل افزایش عامل ازن (AQI=۱۲۳) قرار دارد.
پس از اهواز و تهران شهر کرج در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفته که در این شهر عامل ازن با عدد AQI=۱۱۷ در جدول خودنمایی می‌کند.
شهر اصفهان چهارمین شهر آلوده کشور است که در وضعیت قابل قبول قرار گرفته اما در این شهر ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون بر روی عدد ۸۲ قرار گرفته است.
پنجمین شهر آلوده کشور شهر اراک است که در وضعیت قابل قبول برای عامل ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (AQI=۶۶) جای گرفته است.
باید اشاره کرد شهر مشهد در این رده بندی در جای ششم قرار دارد که وضعیت آن قابل قبول برای عامل ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (AQI=۵۹) است.
شهر تبریز در این جدول هفتم است و وضعیت آن قابل قبول برای عامل ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (AQI=۵۷) است.
و در آخر شهر شیراز آخرین کلانشهر آلوده در این جدول است و وضعیت آن پاک برای عامل ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون (AQI=۵۰) است.
وضعیت هوای کلانشهرهای کشورمان در حالی نامناسب است که پنج سال پس از تصویب قانون هوای پاک در مجلس شورای اسلامی و تایید و ابلاغ آن، هنوز هم بسیاری از احکام این قانون روی زمین مانده و عملی نشده است. آلودگی هوای شهرها در کشور مثال عینی وضعیت اجرای این قانون در کشور است.
بهمن ماه سال 1400 مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی، قانون هوای پاک را آسیب شناسی کرد. بر اساس این گزارش از بین 56 ماده مقرر در قانون هوای پاک و آیین‌نامه فنی آن اجرای 22 ماده به صورت ضعیف، 17 ماده متوسط و 17 ماده خوب، برآورد کارشناسی شده است. بنابراین بیشترین وزن کیفیت اجرا مربوط به اجرای ضعیف و پس از آن اجرای متوسط و خوب بوده است. با این توصیفات به طور کلی دستگاه‌های اجرایی در اجرای قانون هوای پاک و آیین‌نامه فنی آن عملکرد ضعیف رو به متوسط داشته‌اند. بدیهی است تا زمانی که نحوه عملکرد بدین صورت باشد نباید انتظار بهبود کیفیت هوا و تحقق هوای پاک را داشت.
چندی ضعف در اجرای این قانون موجب شده تا رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست (به عنوان دستگاه ناظر قانون) از این وضعیت انتقاد کند.
ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کشور را مامور کرد تا با همکاری معاونت تولیدی این سازمان و سازمان حفاظت محیط زیست ظرف مدت ۲ هفته انجام وظایف دستگاه ها را در راستای قانون هوای پاک بررسی و نتیجه را اعلام کنند تا اگر مجموعه ای به وظیفه خود عمل نکرده به دستگاه قضایی معرفی شود.
او تاکید کرد: لیست دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک به رئیس محترم جمهور و رئیس محترم قوه قضاییه اعلام خواهد شد و اگر دستگاهی هم به وظیفه خود عمل کرده، قدردانی خواهد شد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *