پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بازنگری رویکردها در آلودگی هوا

بازنگری رویکردها در آلودگی هوا





بازنگری رویکردها  در آلودگی هوا

۲۵ مرداد ۱۴۰۱، ۰:۰۰

هیچ حد پایین‌تری وجود ندارد که بتوان از آن برای تعریف کیفیت هوای ایمن استفاده کرد. حتی سطوح پایین آلودگی هوا نیز می‌تواند به سلامت آسیب برساند. هر ساله قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا باعث مرگ زودرس 7 میلیون نفر و از دست دادن میلیون‌ها سال زندگی سالم دیگر می‌شود. از دود معلق در شهرها گرفته تا دود در داخل خانه؛ آلودگی هوا یک تهدید بزرگ برای سلامت و آب و هوا در سراسر جهان است.
با توجه به اینکه سطح ایمن آلودگی هوا را شناسایی نکرده‌ایم، باید رویکرد خود را بازنگری کنیم و به جای تعیین استانداردهای غلظت ثابت که فقط هر پنج تا 10 سال یکبار بازنگری می‌شوند، روی کاهش‌های مداوم سال به سال تمرکز کنیم. تأثیرات روی سلامتی بسیار زیاد است. محققان آمریکایی کانادا را مورد مطالعه قرار دادند تا مشاهده کنند چگونه مردم در پاک‌ترین مناطق هنوز از مشکلات در سلامتی رنج می‌برند. مطالعه در یکی از پاکترین کشورهای جهان می‌تواند به دولت‌ها کمک کند تا در مورد راه‌های آینده برای مدیریت آلودگی هوا فکر کنند.
داده‌های فراوان از مه دود لندن سال 1952 به ما می‌گوید که تنفس غلظت بالای آلودگی هوا به سلامتی ما آسیب می‌رساند. این ایده قرن بیستم در مورد اهداف بهبود کیفیت هوای به ما کمک می‌کند. با این حال، مطالعه جدید از زاویه دیگری به آسیب سلامتی ناشی از آلودگی هوا پرداخته است. سوابق سرشماری بیش از 7 میلیون کانادایی بین سال‌های 1981 تا 2016 با داده‌های آلودگی هوا ترکیب شد تا مشخص شود که آیا میزان کمی از آلودگی ذرات همچنان مضر است یا خیر. با وجود هوای نسبتاً تمیز، این مطالعه نشان داد که به دلیل آلودگی هوای بیرون، تقریباً 8000 کانادایی هر سال زودتر جان خود را از دست می‌دهند. قابل توجه است که حتی مردم در تمیزترین مناطق نیز تجربه تاثیر آلودگی بر سلامت خود را داشتند. مطالعه کانادا یکی از سه موردی بود که توسط موسسه اثرات سلامت ایالات متحده تامین مالی شد. دو مورد دیگر به بیش از 60 میلیون نفر در ایالات متحده و 27 میلیون نفر در اروپا پرداختند. آنها به نتایج مشابهی رسیدند: هیچ حد پایین‌تری وجود ندارد که بتوان از آن برای تعریف کیفیت هوای ایمن استفاده کرد. این بدان معناست که دولت‌ها نباید جاه‌طلبی خود را در مورد تعیین اهداف برای بدترین هوایی که مردم باید تنفس کنند محدود کنند. در یک بررسی در بریتانیا هشدار داده شد که آلودگی هوا به بروز زوال عقل می‌انجامد و یک بررسی در ایالات متحده نشان داد که چگونه آسم می‌تواند از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ناشی از ترافیک شروع شود. اگرچه انگلستان و کشورهای اروپایی متعهد به کاهش میانگین آلودگی ذرات و کل آلودگی تولید شده توسط هر کشور هستند، شواهد فزاینده بر نیاز به اقدام برای بهبود آلودگی هوا در همه جا و به ویژه برای افراد جوان و افراد آسیب‌پذیر تاکید می‌کند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که می‌توان مزایای مهم سلامتی را از کاهش مداوم آلودگی هوا و استانداردهای نظارتی دقیق‌تر، از جمله در کشورهایی مانند کانادا و بریتانیا، به‌دست آورد. آلودگی هوا در کنار تغییرات اقلیمی یکی از بزرگترین تهدیدات محیط زیستی برای سلامت انسان است. در کودکان، می‌تواند شامل کاهش رشد و عملکرد ریه، عفونت‌های تنفسی و تشدید آسم باشد. در بزرگسالان، بیماری قلبی و سکته مغزی شایع‌ترین علل مرگ‌های زودرس ناشی از آلودگی هوای بیرون هستند و شواهدی نیز مبنی بر اثرات دیگری مانند دیابت و بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی در حال ظهور است. این امر بار بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا را با سایر خطرات عمده سلامت جهانی مانند رژیم غذایی ناسالم و سیگار کشیدن برابری می‌کند. امیدواریم که کشورها و همه کسانی که برای محافظت از محیط زیست ما می‌جنگند برای کاهش رنج و نجات جان افراد تلاش کنند. هوای پاک باید از حقوق اساسی بشر و شرط لازم برای جوامع سالم و مولد باشد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *