سایت خبری پیام ما آنلاین | سه‌شنبه نظارتی با محوریت بهداشت و درمان

وزیر بهداشت به سوال دو نماینده مجلس در ارتباط با رسیدگی به مناطق محروم و ناباروری پاسخ داد

سه‌شنبه نظارتی با محوریت بهداشت و درمان

گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص در صحن علنی قرائت شد





سه‌شنبه نظارتی با محوریت بهداشت و درمان

۱ تیر ۱۴۰۱، ۰:۰۰

در حالی که وزیر بهداشت در جریان نشست علنی دیروز مجلس به سوالات دو نفر از نمایندگان مجلس پاسخ داد، رئیس مجلس پس از استماع گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ارتباط با عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی، حمایت از بیماران خاص و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه بهداشت و درمان اعلام کرد که ۵ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفته‌اند.

 

مجلس دیروز محل گفت‌وگو و بحث و اظهارنظر نمایندگان درباره مسائل بهداشت و درمان بود. نشستی که به‌سیاق آن‌چه مجلس‌یازدهمی‌ها از آن به «سه‌شنبه‎‌های نظارتی» یاد می‌کنند، به طرح سوال دو نفر از نمایندگان از وزیر بهداشت اختصاص داشت و استماع گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی، حمایت از بیماران خاص و برخی از دیگر موضوعاتی که به امر بهداشت، درمان و البته آموزش پزشکی مربوطند. نشستی که به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد تا رئیس مجلس پیش از ورود صحن به دستور کارِ متفاوتی که پیشاپیش تعیین شده ‌بود روز را یک نطق پیش از دستور شروع کند و از ویژگی‌هایی بگوید که به باور او، جمع شدنشان در شخصیت «شهید چمران» از او شخصیتی نمونه و الگویی بی‌بدیل برای تمامی جوانان ساخته است.

مسعود پزشکیان با تاکید بر این‌که «سیاستگذاری و تولیت بهداشت و درمان صرفاً با وزارت بهداشت است»، دخالت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون اصل ۹۰ را «خلاف قانون، برنامه توسعه و علم و دانش» خواند و با تاکید بر «احترام به تخصص و نگاه کارشناسی» گفت: «البته کارشناس آن افرادی نیستند که صداوسیما از آنها نظر می‌خواهد یا تصمیمات را می‌گیرند؛ آنها که ۲ واحد سیاست‌گذاری نگذرانده و دم از سیاست‌گذاری می‌زنند!»

آن‌چه پس از تشریفات مقدماتی آغاز به کار مجلس رقم خورد، فکر و ذهن نمایندگان را مباحث چند ساعت بعد آماده کرد. چه آن‌که نخستین دستور کار این «سه‌شنبه نظارتی» مجلس _که قرار بود به مباحث حوزه بهداشت و درمان اختصاص یابد_ سوال نمایندگان چابهار و تهران بود از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کابینه ابراهیم رئیسی. دو سوالی که اولی را یکی از اعضای پرکار و فعال فراکسیون اقلیت مطرح کرد و دومی را یکی از اعضای فراکسیون اکثریت؛ با این وجه اشتراک که مخاطب سوالات هر دو نماینده بهرام عین‌الهی بود؛ وزیر بهداشت و درمان که به‌عنوان نماینده دولت در نشست علنی دیروز حضور داشت و در نهایت البته موفق شد هم معین‌الدین سعیدی میانه‌رو را اقناع کند و هم فاطمه قاسم‌پور اصولگرا را.
سعیدی که به نمایندگی از مردم چابهار در مجلس یازدهم حضور دارد، در حالی سوال خود را خطاب به عین‌الهی مطرح کرد و از او در خصوص برنامه‌های این وزارتخانه در راستای توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم پرسید که همچنین گفت: «انتظار مردم در مناطق محروم عمل دولت به وعده‌های خود و توجه به مناطق محروم است.» او که معتقد است در حوزه توزیع شاخص‌های سلامت بین مناطق محروم و مناطق برخوردار، «فاصله‌ای نجومی» احساس می‌شود، در این رابطه از وزیر بهداشت توضیح خواست و همچنین با بیان این‌که «در سیاست‌های بالادستی توجه به عدالت در حوزه بهداشت و درمان تاکید شده»، از عین‌الهی سوال کرد که این مهم در عمل محقق نشده است؟! نماینده مردم چابهار که احتمالا باید او را در صف صریح‌ترین منتقدان دولت در مجلس یکدست اصولگرای یازدهم دانست، همچنین در جریان طرح سوال خود از وزیر بهداشت و درمان از زحمات کادر درمان، جامعه پزشکی، پرستاران و بهورزان قدردانی کرد و خواستار قیام نمایندگان به احترام زحمات و جانفشانی این قشر زحمت‌کش شد.
این در حالی بود که بهرام عین‌اللهی در بخشی از سخنانش در پاسخ به سوال سعیدی گفت: «وزارت بهداشت و درمان با دنبال کردن طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در کشور به دنبال توجه ویژه به مناطق محروم و توزیع عادلانه امکانات و خدمات درمانی در سطح کشور است. نگاه ویژه به مناطق محروم در اولویت بنده و معاونانم در وزارت بهداشت قرار دارد و بنده تاکنون بیش از ۵۰ بازدید از مناطق مختلف در سطح کشور داشته‌ام.»
در نهایت نیز نماینده مردم چابهار از توضیحات وزیر بهداشت پیرامون سوال خود قانع شد اما در عین حال خطاب به رئیس مجلس تاکید کرد: «از آنجا که وزارت بهداشت طرح عدالت و تعالی سلامت را در اولویت قرار داده، با توجه به تلاش‌های آقای وزیر بنده سوال خود را به رای نمی‌گذارم اما شما را ضامن مردم سیستان قرار می‌دهم تا با پیگیری این موضوع شاهد توزیع عادلانه امکانات و خدمات در حوزه بهداشت و درمان در سطح کشور باشیم.»
پس از این پرسش و پاسخ سعیدی و عین‌الهی نوبت به فاطمه قاسم‌پور رسید که در قامت رئیس فراکسیون زنان مجلس انقلابی از وزیر بهداشت توضیح بخواهد که «چرا مصوبه بودجه سال ۱۴۰۰ برای تحت پوشش قرار گرفتن درمان ناباروری اجرا نمی‌شود؟!» این نماینده اصولگرای تهران در مجلس با بیان اینکه «طی چند سال اخیر بودجه درمان ناباروری به ذینفع واقعی نرسیده و هزینه موارد دیگر شده»، تاکید کرد که از دیوان محاسبات پیگیریم که مسببان آن پاسخ دهند. وزیر بهداشت هم با تاکید بر اینکه وضعیت جمعیتی کشور به‌تعبیر او «بسیار ناجور» است و «فرصت چندانی برای افزایش جمعیت در کشور وجود ندارد»، گفت: «اگر در ۷ سال آتی کاری برای افزایش جمعیت نکنیم بعداً قابل جبران نخواهد بود!» توضیحات عین‌الهی البته هم در پاسخ به سعیدی و هم در مواجهه با پرسش قاسم‌پور به‌مراتب مفصل‌تر از این حد و حدود بود اما آن‌چه در نهایت رقم خورد، در این فقره نیز همچون سوال سعیدی از اقناع نماینده سوال‌کننده حکایت داشت. البته با این تفاوت که بجای حکم قرار دادن رئیس مجلس، یک ماه به وزیر فرصت داد که موضوع را پیگیری کند تا در نهایت به زوجین نابارور کمک شود.رئیس مجلس نیز در نهایت از عین اللهی خواست که با جدیت دو موضوع درمان ناباروری و توجه به مناطق محروم در حوزه بهداشت و درمان را دنبال کند.
ادامه نشست علنی دیروز مجلس به نطق ناطقان اختصاص داشت تا پس از آن، نمایندگان وارد دستور کار دیگر دیروز شده و البته در این فقره نیز با محوریت مباحث بهداشت و درمان و در حضور وزیر بهداشت به بحث بنشینند. دستور کاری که با گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج آغاز شد. گزارشی که در آن تاکید شده بود که نظام سلامت کشور طی چند سال گذشته در تخصیص و هزینه‌کرد اعتبارات پیش‌بینی شده برای حوزه سلامت ناکارآمد بوده و این بدان معناست که همان مقدار منابعی که دولت به حوزه سلامت اختصاص داده، منجر به کاهش پرداختی از جیب مردم نشده است. زهرا شیخی که در قامت سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان این گزارش را قرائت می‌کرد، همچنین از قدردانی تمام‌قد نمایندگان مجلس از زحمات کادر درمان گفت تا پس از آن نوبت به نمایندگان و نقطه‌نظرهای آنان در ارتباط با وضعیت بهداشت و درمان و بیمه همگانی و سایر مسائل این حوزه برسد. آن‌جا که ابتدا مسعود پزشکیان در قامت یکی از معدود اصلاح‌طلبان حاضر در مجلس یازدهم که از قضا سابقه عضویت در دولت اصلاحات را نیز به عنوان وزیر بهداشت در کارنامه دارد، به نقد وضعیت آموزش پزشکی پرداخت و با تاکید بر این‌که «سیاستگذاری و تولیت بهداشت و درمان صرفاً با وزارت بهداشت است»، دخالت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون اصل ۹۰ و نهادها و سازمان‌هایی از این دست را «خلاف قانون، برنامه توسعه و علم و دانش» خواند. او که تاکید کرد هیچ جای دنیا شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون اصل ۹۰ ندارد که بخواهند در این مسائل دخالت کنند، تاکید کرد که «نمی‌شود با دستور، پزشکان را به تدریس واداریم.» وزیر بهداشت دولت اصلاحات که این چند سال گذشته را در قامت نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی حضور دارد، همچنین خواستار «احترام‌به تخصص و نگاه کارشناسی» شد و تاکید کرد: «البته کارشناس آن افرادی نیستند که صداوسیما از آنها نظر می‌خواهد یا تصمیمات را می‌گیرند؛ آنها که ۲ واحد سیاست‌گذاری نگذرانده و دم از سیاست‌گذاری می‌زنند!»
پس از او نیز دیگر نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان و همچنین برخی از نمایندگان بیرون این کمیسیون به اظهار نظر پرداخته و در ادامه وزیر بهداشت با تقدیر از نمایندگان مجلس به‌دلیل تخصیص بودجه اختصاصی برای بیماران صعب‌العلاج گفت: «با اجرای بسته خدمتی بیماران صعب‌العلاج و پوشش هزینه مناسب پرداخت از جیب مردم در این بیماری های پرهزینه کاهش محسوسی خواهد یافت.» رئیس مجلس نیز در جمع‌بندی مباحث مطرح شده درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد که بنابر آخرین آمار ۵ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار گرفته‌اند. قالیباف گفت که نباید آشفتگی در بخش دارو به‌وجود آید که این وضعیت مورد قبول مجلس و مردم نخواهد بود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *