پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تاثیر ۱۰۰ برابری تغییر اقلیم بر موج گرمای هند و پاکستان

تحقیقات دانشمندان اداره هواشناسی انگلستان نشان می‌دهد:

تاثیر ۱۰۰ برابری تغییر اقلیم بر موج گرمای هند و پاکستان

نیکوس کریستیدیس: دوره گرما همیشه قبل از آب‌وهوای موسمی وجود داشته ما تحقیقات ما نشان می‌دهد که تغییر اقلیم محرک اصلی افزایش شدت گرمای این دوران است





تاثیر ۱۰۰ برابری تغییر اقلیم بر موج گرمای هند و پاکستان

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰:۰۰

پیش از این احتمال وقوع موج گرمایی فراتر از تجربه دمای میانگین سال 2010، یک‌بار در هر ۳۱۲ سال بود. اما اکنون دانشمندان اداره هواشناسی انگلستان در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که احتمال وقوع این موج به هر سه سال یک‌بار رسیده است. دانشمندان می‌گویند تغییر اقلیم، موج گرمای بی‌سابقه در شمال غربی هندوستان و پاکستان را ۱۰۰ برابر بدتر کرده است. این تحلیل نشان می‌دهد که آب‌وهوای گرم سوزان که زمانی هر سه قرن یک بار رخ می‌داد احتمالا هر ۳ سال یکبار رخ می‌دهد.

 

دو ماهی می‌شود که هند و پاکستان درگیر موج گرمای شدید شده‌اند. روز یکشنبه دمای هوای دهلی‌نو، پایتخت هند به بیش از ۴۹درجه سانتی‌گراد رسید و دمای هوای پاکستان به ۵۱درجه سانتی‌گراد. میلیون‌ها نفر از ساکنان این مناطق شاهد از بین رفتن محصولات کشاورزی خود و قطعی آب و برق بوده‌اند. در این شرایط کار کردن مختل شده و کارمندان تنها چند ساعتی در شب که هوا خنک‌تر می‌شود، کار می‌کنند. «ما در جهنم زندگی می‌کنیم»، این توصیف نظیر احمد یکی از ساکنان تربت در منطقه بلوچستان پاکستان از شرایط زندگی‌اش است.

دانشمندان اقلیم، گرمایش جهانی را علت وقوع رخدادهای آب‌وهوایی شدید می‌دانند

جان‌های بسیاری در خطر است
دانشمندان اقلیم، گرمایش جهانی را علت وقوع رخدادهای آب‌وهوایی شدید می‌دانند. آنها می‌گویند که اثرات تغییر اقلیم به جان‌های بسیاری در سراسر دنیا آسیب می‌رساند؛ حتی اگر افزایش میانگین دمای زمین نسبت به دوران ماقبل صنعتی شدن جهان به ۱.۱ درجه سانتی‌گراد برسد.
نقش گرمایش جهانی در توفان ژاپن
توفان هاگیبیس که اکتبر ۲۰۱۹ رخ داد، ۹۸ کشته و ۷ گمشده بر جای گذاشت و خرابی‌های بسیاری به بار آورد. نتایج تحقیقات دیگری که چهارشنبه گذشته منتشر شد نشان می‌دهد گرمایش جهانی ۶۷ درصد در وقوع این توفان سهمگین نقش داشته و تغییر اقلیم که به واسطه فعالیت‌ها و دخالت‌های انسان در طبیعت به‌وجود آمده، ضرر و زیان ناشی از این توفان را به ۴ میلیارد دلار رسانده است. تحلیل‌های دیگری نیز نشان می‌دهند که بحران اقلیم شدت وقوع سیلاب‌های مخرب در آفریقای جنوبی و اروپا، موج گرما در آمریکای شمالی و توفان در جنوب شرق آفریقا را بیشتر کرده است.

نیکوس کریستیدیس از اداره هواشناسی انگلستان می‌گوید: دوره گرما همیشه قبل از آب و هوای موسمی وجود داشته اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که تغییر اقلیم محرک اصلی افزایش شدت گرمای این دوران است

افزایش دما ادامه دارد
به گزارش گاردین، آنالیز جدید اداره هواشناسی انگلستان نشان می‌دهد که دمای این منطقه همچنان رو به افزایش است و رکورد جدیدی را به ثبت می‌رساند.
دانشمندان در آنالیز خود برای تحلیل دو سناریو از ۱۴ مدل‌سازی کامپیوتری استفاده کردند. یکی از این سناریوها جهان گرم امروزی بود و دیگری دنیایی که تغییر اقلیم ناشی از فعالیت‌های انسان در آن وجود نداشت. آنها متوجه شدند احتمال وقوع موج گرمایی که سال ۲۰۱۰ رخ داد در دنیای گرم‌تر، ۱۰۰ برابر بیشتر است. این تحلیل همچنین نشان می‌دهد که وقوع این امواج گرما تقریبا هر سال و تا آخر این قرن ادامه دارد؛ حتی اگر انتشارات کربنی کاهش پیدا کنند.
تغییر اقلیم به واسطه دخالت انسان در طبیعت
نیکوس کریستیدیس از اداره هواشناسی انگلستان می‌گوید: «دوره گرما همیشه قبل از آب و هوای موسمی وجود داشته اما تحقیقات ما نشان می‌دهد که تغییر اقلیم محرک اصلی افزایش شدت گرمای این دوران است.» پال هاچئون، دیگر کارمند این اداره هم می‌گوید: «احتمالا دمای هوا در برخی مناطق در این هفته و در پایان آن دوباره به ۵۰درجه سانتی‌گراد می‌رسد.» هاچئون در ادامه می‌گوید که دمای هوا در طول شب نیز بسیار بالا خواهد بود.
گروهی از دانشمندان از همان روش سنجشی استفاده کرده‌اند که نشان می‌داد گرمایش جهانی شدت توفان هاگیبیس را بیشتر کرده است. فردریک اوتو از دانشگاه امپریال کالج لندن و رئیس گروه World WeatherAttribution می‌گوید: «تبعات منفی سوزاندان ادامه‌دار سوخت‌های فسیلی حالا به خوبی مشاهده و در کشورهای ثروتمند مانند ژاپن احساس می‌شود.» به گفته اوتو تا زمانی که دنیا استفاده از نفت، گاز و زغال‌سنگ را به شدت کاهش ندهد، اثرات تغییر اقلیمِ به‌وجود آمده بر اثر فعالیت‌های انسان بدتر می‌شود.
بن‌بست سوخت‌های فسیلی
سازمان ملل روز چهارشنبه گزارش داد که شاخص‌های مهم جهانی تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۱ رکوردهای جدیدی را شکستند؛ از افزایش سطح آب‌های اقیانوس‌ها گرفته تا سطح انتشارات آلاینده‌های گرم‌کننده زمین در اتمسفر. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل می‌گوید که مسیر سوخت‌های فسیلی از لحاظ محیط زیستی و اقتصادی بن‌بست است.
روزنامه گاردین کمی پیش‌تر از ۱۹۵ پروژه نفت و گاز موسوم به «بمب کربنی» پرده‌برداری کرد که در صنعت سوخت‌های فسیلی برنامه‌ریزی شده‌اند. اجرای این پروژه‌ها افزایش گرمایش جهانی را به بیش از ۱.۵ درجه سانتی‌گرادی می‌رساند که دولت‌ها در معاهده پاریس بر سر آن توافق کرده‌اند.
در گزارش گاردین آمده بزرگترین شرکت‌های سوخت‌های فسیلی به‌طور پنهانی در حال برنامه‌ریزی برای پروژه‌های نفت و گازی هستند که دمای اقلیم جهان را به بیش از حدی می‌رساند که اثرات زیان‌بار جهانی دارد.
صنعت پول‌ساز نفت و گاز
صنعت نفت و گاز به شدت فرار و بیش از اندازه سودآور است به ویژه زمانی که قیمت‌ها مثل امروز بالا رفته باشند. شرکت‌های اکسان‌موبیل، شل، BP و شورون حدودا ۲ هزار میلیارد دلار در سه دهه گذشته پرسود بوده‌اند. افزایش قیمت کنونی باعث شد تا رئیس BP، کمپانی خود را ماشین پول توصیف کند.
گرم‌ترین آوریل در ۲۲ سال گذشته
اهالی شمال، غرب و بخش‌های مرکزی هند گرم‌ترین ماه آوریل در ۱۲۲ سال گذشته را تجربه کرد‌ه‌اند. دمای هوای جیکوب‌آباد، شهری در ایالت سند پاکستان در آن مدت به ۴۹درجه سانتی‌گراد رسید که گرم‌ترین درجه دمای ثبت شده در دنیاست. کشت گندم در برخی از مناطق هند ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و این روند نگرانی درباره کمبود جهانی گندم پس از حمله روسیه به اوکراین را بیشتر کرده است.
شری رحمان، وزیر اقلیم پاکستان در گفت‌وگو با گاردین می‌گوید که فوریت‌های اقلیمیِ به‌وجود آمده، شمال تا جنوب پاکستان را فرا گرفته و کشور را با «بحران موجودیت» روبه‌رو کرده است.
رحمان از سوی دیگر هشدار می‌دهد که موج گرما باعث شده یخچال‌های طبیعی در شمال پاکستان با سرعت بی‌سابقه‌ای آب شوند و جان هزاران نفر در معرض خطر وقوع سیلاب قرار دارند. سازمان جهانی هواشناسی در بیانیه‌ای اعلام کرده دمای هوای هند و پاکستان همان چیزی است که با تغییر اقلیم انتظار می‌رفت. به گفته این سازمان اکنون امواج گرما با تناوب و شدت بیشتر رخ می‌دهند و نسبت به گذشته زودتر شروع می‌شوند. موج گرما زمانی رخ می‌دهد که بالاترین دما از ۴۰درجه گرما عبور کند و حداقل ۴.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از نرمال باشد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *