پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | وعده آخر به مردم سراوان

استاندار گیلان به مردم قول داد که دفن زباله در جنگل تا پایان امسال متوقف شود

وعده آخر به مردم سراوان

معاون سیاسی استاندار گیلان در جمع مردم معترض: هیچ خودروی حامل زباله‌ای وارد منطقه سراوان نمی‌شود معاون عمرانی استاندار گیلان: مرکز دفن سراوان تا یک سال آینده ساماندهی می‌شود استاندار گیلان: تا پایان سال هیچ زباله‌ای را به سراوان حمل نخواهیم کرد





وعده آخر به مردم سراوان

۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱:۰۸

پیام ما | برای حل مشکل دفن زباله در سراوان وعده‌ای دیگر داده شد: تا پایان امسال، ورود زباله خام جدید به سراوان متوقف خواهد شد. بیشتر از یک هفته از اعتراض صدها نفر از اهالی سراوان در رشت گذشته و همین دیروز استاندار این وعده تازه را داده است. دیروز معاون سیاسی و امنیتی استاندار هم در جمع مردم معترض حاضر شد و گفت ورودی این مسیر همچنان بسته می‌ماند و از آنها خواست پس از روزها اعتراض و بستن راه ماشین‌های حمل زباله، به خانه‌هایشان برگردند. فرماندار رشت نیز در جلسه شورای جامع عمرانی شهرستان رشت از انتخاب لندفیل جایگزین سراوان منطبق بر استانداردهای محیط زیستی خبر داد.

کوه زباله‌ای که 110 متر قد کشیده و بالا رفته، 38 سال پیش با تخلیه غیرمجاز زباله در جنگل‌های سراوان به‌وجود آمد و با انباشت روزانه زباله رشد کرد. مردم پیش از این وقتی هیبت کوه زباله را دیدند، برآشفته بودند و اعتراض کرده بودند، مسئولان بارها وعده داده بودند که مشکل را حل می‌کنند اما این اتفاق نیفتاد. وزیر کشور بهمن‌ماه ۱۴۰۰، از سایت دپوی زباله سراوان دیدن کرده و دستور پیگیری و اقدام فوری برای توقف انتقال زباله‌های شهری به این منطقه جنگلی داده بود اما بعد از سه ماه این دستور عملی نشد و مردم را به اعتراض واداشت. قرار بود وضعیت این منطقه در سال 98 ساماندهی شود اما اینطور که محلی‌ها در روزهای گذشته به «پیام ما» گفتند، مسئولان تابلوی روزشماری که آبان 98 را برای ساماندهی نشان می‌داد، برداشتند و رفع این معضل را به پایان سال 1401 موکول کردند. اهالی 10 روز پیش جلوی ماشین‌های حمل زباله ایستادند و سرانجام اعتراضات آنها منجر به وعده تازه‌ای شد، شبیه آنچه روی تابلوی روزشماری نوشته بودند: ساماندهی مرکز دفن زباله سراوان تا پایان 1401.دیروز حسین مصطفی‌پور، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان در جمع مردم سراوان حاضر شد و از آنها خواست به زندگی عادی خود برگردند و گفت: «حتی اگر مردم در ورودی محل انباشت زباله سراوان حضور نداشته باشند ورودی این منطقه برای ورود ماشین‌های حمل زباله همچنان بسته خواهد ماند.» او دولت سیزدهم را «وارث کوتاهی‌های گذشته» دانست و گفت همانطور که دولت در واکسیناسیون و مدیریت سواحل «عملکرد جهادی» داشته، درباره مسئله سراوان هم جهادی عمل خواهد کرد.
استاندار گیلان: مردم به ما اعتماد کنند
قرار است روز جمعه اسدالله عباسی، استاندار گیلان هم در جمع مردم سراوان حاضر شود و با آنها صحبت کند. این خبر را معاون او داده است. عباسی دیروز در گفت‌وگو با ایرنا درباره اعتراض مردم گفت: «مردم این منطقه تاکنون مشکلات زیادی را تحمل و خویشتنداری کردند و حق دارند که ناراحت باشند، اما من به عنوان استاندار قول میدهم که پای کار هستم و به وعده‌ها نیز عمل می‌کنیم و کاری به گذشته ندارم چون آنها باید پاسخگو باشند.»نماینده عالی دولت در گیلان ادامه داد: «با وجود اینکه سلامت مردم برای ما مهم است و حتی جان یک نفر هم به خطر بیفتد باید جوابگو باشیم و از طرفی زباله نیز در بخش سلامت مردم تاثیرگذار است، پس ما در این بخش حساس هستیم و تمام تلاش خود را بکار خواهیم بست تا این معضل را برطرف کنیم. بنابراین از مردم می‌خواهم که به ما اعتماد کنند و همانطور که تاکنون اعتماد داشتند، اتنظار داریم که در این بخش نیز با اعتماد کردن به مسئولان خود، ما را همراهی کنند.»به گفته او به همه مدیران دستور داده شد که در این بخش و درباره مشکل زباله و پسماند با جدیت عمل کنند. استاندار گیلان هدف اولیه را کاهش تدریجی و سریع ورود زباله به سراوان عنوان کرد و گفت: «تعهداتی از گذشته باقی مانده که اعتماد مردم را سلب کرده است اما ما به وعده اکتفا نخواهیم کرد و مشکل زباله و حمل آن را تا پایان سال برطرف می‌کنیم.»
1200 میلیارد تومان اعتبار برای زباله و پسماند گیلان
استاندار گیلان به راه‌اندازی نیروگاه زباله‌سوز ۶۰۰ تنی رشت نیز اشاره کرد و افزود: «منابع ارزی برای ورود تجهیزات این زباله‌سوز انجام شده و برای سال جاری نیز، یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی زباله و پسماند در گیلان اختصاص یافته که امید است با توجه به اعتبارات اختصاص یافته، روند پیشرفت فیزیکی نیروگاه زباله‌سوز افزایش بیشتری یابد چون تاکنون فقط حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد این نیروگاه پیشرفت فیزیکی داشته است.»به گفته او با توجه به اینکه روزانه حدود 1100 تن زباله وارد سراوان می‌شود، حدود یکصد تا ۱۵۰ تن در لاکان بازیافت می‌شد و مابقی زباله به پهنه سراوان وارد می‌شد و هم‌اینک حدود یک میلیون تن زباله در این منطقه انباشت شده است.
300 تن زباله بدون شیرابه به سراوان می‌رود
نماینده عالی دولت در گیلان در بخش دیگری از این گفت‌وگو خبر داد که ظرفیت کارخانجات بازیافت افزایش یافته و هم‌اکنون میزان ظرفیت به ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن رسیده و با توجه به اینکه ۲ شیفت در روز در شرکت کودالی کار می‌شود، حدود ۵۰۰ تن زباله بازیافت می‌شود.عباسی از ساماندهی تصفیه شیرابه تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد و بیان کرد: «با راه‌اندازی این تصفیه‌خانه، شیرابه زباله به آب مورد استفاده کشاورزان تبدیل می‌شود و در حدود چهار ماه اخیر نیز با توجه به فعالیت‌هایی که انجام شده، حداقل حدود ۴۰۰ تن زباله بازیافت می‌شود و هدف ما این است که تا پایان سال جاری حدود یکهزار و ۱۰۰ تن زباله بازیافت شود چون این کار یکروزه انجام نمی‌شود.»او ادامه داد: «از سوی دیگر مردم نیز باید در امر تفکیک زباله سهیم باشند و با توجه به شرایط موجود و همچنین اقداماتی که در حال انجام است، تا پایان سال هیچ زباله‌ای را به سراوان حمل نخواهیم کرد و فقط ریجکت آن که حدود ۳۰۰ تن خواهد بود و فاقد شیربه است به سراوان انتقال می‌یابد.»
انتخاب لندفیل جایگزین استاندارد
دیروز حمیدرضا امام‌پناهی، فرماندار رشت نیز خبر داد که مراحل افزایش ظرفیت کارخانه کود آلی از ۲۵۰ به ۱۰۰۰ تن، شناسایی و انتخاب لندفیل جدید منطبق بر استانداردهای محیط زیستی و نیز ساماندهی و تعطیلی لندفیل سراوان سرعت بیشتری گرفته است. او در جلسه شورای جامع عمرانی شهرستان رشت وعده داد که دولت سیزدهم در راستای جبران کم‌کاری دولت‌های گذشته، مصمم به حل اساسی مشکلات لندفیل سراوان است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *