سایت خبری پیام ما آنلاین | نظارت را بیشتر کنید تا آسیب‌شناسی و اصلاح روندها صورت گیرد

دستور رئیس قوه قضائیه برای کوتاه کردن فرآیندهای دادرسی

نظارت را بیشتر کنید تا آسیب‌شناسی و اصلاح روندها صورت گیرد





نظارت را بیشتر کنید تا آسیب‌شناسی و اصلاح روندها صورت گیرد

۳۰ فروردین ۱۴۰۱، ۰:۰۰

رییس‌ قوه قضائیه از مسئولان این قوه خواست بر نظارت‌های خود بر زیرمجموعه‌ها چه به صورت میدانی و چه به صورت سیستمی بیفزایند تا در خلال این نظارت‌ها، روندها و فرایندها مورد آسیب‌شناسی قرار گیرند و مشکلات و موانع برای هرچه مطلوب‌تر شدن ارائه خدمات قضایی به مردم، برطرف شوند.
رئیس قوه قضائیه گفت:واحدهای اجرای احکام نیازمند پشتیبانی و حمایت بیشتر هستند تا در اجرا و پیاده‌سازی عدالت هیچگونه خللی ایجاد نشود.
به گزارش ایسنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در نشست شورای عالی قوه قضائیه ضمن تبریک و تهنیت میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع)به بیان نکاتی در باب زندگی و زمانه این امام همام و مواجهه ایشان با منافقان، شیطان‌صفتان و کوته‌فکران پرداخت و به در پیش بودن لیالی قدر و ارزش و فضیلت این شب‌ها اشاره کرد.
رئیس دستگاه قضا همچنین به دیدار سه‌شنبه گذشته کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری و بیانات حکیمانه و کاربردی معظم‌له در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و به معاونت راهبردی قوه قضائیه دستور داد که آن بخش از توصیه‌های کاربردی اخیر رهبر انقلاب که به نحوی از انحاء مرتبط با مسئولان و کارکنان قضایی به‌ویژه در حیطه‌های اخلاقی است را در قالب دستورالعمل جهت نصب‌العین بودن تدوین کند.
این مقام ارشد کشورمان همچنین با گرامیداشت روز ارتش، به نقش مؤثر این نیرو و به طور کلی همه نیروهای مسلح کشور در ایجاد اقتدار، قدرت بازدارندگی، حفظ تمامیت ارضی و استقلال کشور با تبعیّت از فرماندهی معظم کل قوا اشاره کرد و ارتش و نیروهای مسلح کشور را متشکل از نیروها و عناصری مؤمن و دارای روحیه جهادی دانست که در زمان‌های جنگ و صلح پیوسته در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.
محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضائیه به بازدید ۴ ساعت و سی دقیقه‌ای پنجشنبه هفته گذشته خود از تمامی شعب دادگستری و دادسرای شهرستان اسلامشهر اشاره کرد و با مفید و مؤثر دانستن این قبیل بازدیدها در امر آسیب‌شناسی روندها و فرآیندها و شناسایی مشکلات و کمبودهای مراکز قضایی، دستورات مشخصی را برای مرتفع کردن برخی مشکلات و معضلات احصاء شده در واحدهای قضایی صادر کرد.
ضرورت تقویت دادسراها از جهات مختلف اعم از تجهیز نیروی انسانی و امکانات؛ این نخستین دستور رئیس قوه قضائیه در جریان نشست اخیر بود؛ رئیس قوه قضائیه در همین زمینه با بیان اینکه دادسراها در صف اول مبارزه با جرائم هستند به نقش این واحدهای قضایی در رسیدگی و مقابله با جرائم و انجام تحقیقات مرتبط با پرونده‌های کیفری اشاره کرد و نقش دادسراها را در اتقان آراء محاکم و رضایتمندی مردم بسیار حائز اهمیت دانست.
رئیس قوه قضائیه همچنین بر ضرورت تقویت شعب اجرای احکام نیز تاکید کرد و واحدهای اجرای احکام را بخش‎هایی دانست که تلاش‌های صورت گرفته در مراجع قضایی اعم از دادسرا، دادگاه بدوی و تجدیدنظر و دیوان‌عالی را به ثمر می‌نشانند لذا نیازمند پشتیبانی و حمایت بیشتر هستند تا در اجرا و پیاده‌سازی عدالت هیچگونه خللی ایجاد نشود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه به مقوله مهم چینش و توزیع و تخصیص نیروها در مراکز قضایی به نحوی که بیشترین بهره‌وری و کارآمدی در واحدهای قضایی حاصل شود اشاره کرد و در همین زمینه، آسیب‌شناسی خود در بازدید اخیر از شعب دادگستری و دادسرای شهرستان اسلامشهر را مدنظر قرار داد و نامتعادل بودن چینش نیروها در برخی مراجع قضایی را دارای پیامدهای نامطلوب دانست و در این راستا مشخصاً خطاب به رئیس کل دادگستری تهران دستوراتی را صادر کرد.
محسنی اژه‌ای در نشست خود با اعضای شورای عالی قوه قضائیه به مسئولان عالی قضایی دستور داد که بر نظارت‌های خود بر زیرمجموعه‌ها چه به صورت میدانی و چه به صورت سیستمی بیفزایند تا در خلال این نظارت‌ها، روندها و فرایندها مورد آسیب‌شناسی قرار گیرند و مشکلات و موانع برای هرچه مطلوب‌تر شدن ارائه خدمات قضایی به مردم، برطرف شوند.
رئیس قوه قضائیه ضمن قدردانی از زحمات شاهرخیان معاون مالی و پشتیبانی دستگاه قضا به او دستور داد که با همکاری معاونت راهبردی، گام‌های بیشتری را برای برطرف کردن مسائل و مشکلات واحدها و کارکنان قضایی بردارند و به صورت زمان‌بندی شده، ضمن تعیین شاخص‌ها و اولویت‌هایی مشخص، از تمامی مراکز قضایی کشور با کمک همکارانشان در معاونت مالی و پشتیبانی بازدید میدانی به عمل آورند تا آشنایی بیشتری با تنگناها و مشکلات واحدها و کارکنان قضایی پیدا کنند.
رئیس قوه قضائیه در همین راستا به معاون منابع انسانی قوه قضائیه نیز دستور داد که با انجام بازدیدهای مستمر میدانی از مراکز قضایی ضمن بررسی نحوه چینش و توزیع نیروها در واحدهای قضایی نسبت به رفع نیازها و مسائل کارکنان دستگاه قضا در حوزه‌های مختلف از جمله مسائل آموزشی، اقدامات مقتضی را ترتیب دهد.
اما یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های اصلی دستگاه قضایی در دوره جدید که مورد تاکید مؤکد حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای است و در سند تحول قضایی نیز بدان تصریح شده «کوتاه کردن فرآیندهای دادرسی»است؛ در همین زمینه، رئیس قوه قضائیه در جریان نشست امروز به معاونت راهبردی دستگاه قضا دستور داد که در راستای تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت نسبت به اتخاذ تدابیر برای کاهش فرآیند رسیدگی به پرونده‌های قضایی، اقدامات بیشتری را در دستور کار قرار دهد.
رئیس قوه قضائیه در همین زمینه مشخصاً به بازدید اخیر خود از دادگستری و دادسرای شهرستان اسلامشهر اشاره کرد و نسبت به معطل ماندن فرایندی پرونده‌ها در یک مرجع قضایی و عدم ارجاع به موقع آن‌ها به مراجع بعدی تذکر داد و این موضوع را از عوامل اطاله دادرسی دانست.
رئیس قوه قضائیه در پایان بخش نخست نشست شورای عالی قوه قضائیه با عنایت به آسیب‌شناسی صورت گرفته در جریان بازدید اخیر خود از دادگستری و دادسرای اسلامشهر به رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا دستور داد ضمن برنامه‌ریزی جهت انجام بازدیدهای مستمر از مراکز قضایی و احصاء مشکلات ناظر بر فرایندهای الکترونیکی در واحدهای قضایی، با همکاری معاونت‌های «راهبردی»و «منابع انسانی»نسبت به تجهیز زیرساخت‌ها و آموزش نیروها برای ارسال سیستمی اوراق قضایی اقدامات لازم را ترتیب دهد.
در بخش دوم نشست شورای عالی قوه قضائیه، کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در این جلسه با اشاره به تکلیف قانونی برای تمامی دستگاه‌ها در زمینه راه‌اندازی پنجره واحد خدمات هوشمند، اظهار کرد:قوه قضائیه به منظور تحقق اهداف «قوه قضائیه هوشمند»و ارائه خدمات الکترونیکی به افراد جامعه و کاهش مراجعات مردمی، تا کنون پنجره واحد خدمات قضایی را در درگاه ملی قوه قضائیه با ۲۰ خدمت قضایی راه‌اندازی کرده و این خدمات با استفاده از شناسه ثنا قابل دسترسی هستند.
او افزود:مردم با استفاده از درگاه ملی قوه قضائیه می‌توانند بدون مراجعه حضوری، از خدماتی نظیر «پیگیری پرونده»،«ابلاغ الکترونیکی»،«شرکت در جلسات رسیدگی مجازی»و سایر ارتباطات با دستگاه قضایی بهره‌مند شوند.
کاظمی‌فرد با اشاره به راه‌اندازی خدمات الکترونیکی «دادخواست از راه دور بدوی»و «دادخواست تجدیدنظر دیوان عدالت اداری»در سال گذشته، عنوان کرد:مردم برای ارائه این دو دادخواست، به جز هزینه‌های قانونی هیچ هزینه دیگری را پرداخت نمی‌کنند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه تمام تلاش این مرکز بر آن است که پنجره واحد خدمات قضایی را تا هفته قوه قضائیه تکمیل کند، گفت:تکمیل پنجره واحد خدمات قضایی و تبدیل آن به پنجره واحد قوه قضائیه، نیازمند آن است که خدمات الکترونیکی تمامی سازمان‌های تابعه قوه قضائیه، ثنا پایه شود.
کاظمی‌فرد همچنین گفت: «بهره‌مندی حداکثری از فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان»،«گسترش خدمات الکترونیک قضایی»و «تسهیل دسترسی مردم به عدالت»،«اجرای سند تحول قضایی»،«شکل‌دهی به زیست بوم قوه قضائیه در بستر فناوری به همراه تعامل حداکثری با سایر نهادها»، مهم‌ترین اولویت‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در سال ۱۴۰۱ هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دیوان عدالت اداری نیز در این جلسه با اشاره به نتایج مثبت ۳۰ جلسه این دیوان با دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف که طی سال گذشته در معاونت پیشگیری برگزار شد، اظهار کرد:به عنوان مثال، در نتیجه برگزاری ۸ جلسه دیوان عدالت اداری با تامین اجتماعی، بخشنامه‌ای صادر شد که این بخشنامه علاوه بر آنکه موجب کاهش ورودی پرونده به دیوان عدالت اداری می‌شود، بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ فقره پرونده دیوان عدالت اداری که برای آن‌ها رای صادر شده است را ظرف چند ماه آینده مختومه می‌کند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *