پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پایداری بر «صیانت»

موافقان طرح صیانت به مخالفت افکار عمومی و تشکل‌های تخصصی توجهی ندارد

پایداری بر «صیانت»





پایداری بر «صیانت»

۱۴ اسفند ۱۴۰۰، ۰:۰۰

هیات رئیسه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نظر معاونت قوانین را پذیرفت و رای به ابطال تصویب کلیات طرح صیانت در کمیسیون ویژه داد. موافقان این طرح از رضا تقی پور، رئیس کمیسیون ویژه صیانت گرفته تا دیگر اعضای جبهه پایداری مجلس اما حاضر به پذیرش این مهم نشدند. یکی از آنان منتقدان را «سگ‌های قلاده بلند»، «قمار باز» و «غرب زده» و خواند دیگری تاکید کرد که به واسطه «حملات گروهی هماهنگ شده» حاضر به عقب‌نشینی از طرح صیانت نیست. همه این اظهارات در شرایطی مطرح شده که مرکز پژوهش‌های مجلس یازدهم یکی از جدی‌ترین مخالفان طرح صیانت به شمار می‌رود. تشکل‌های صنفی و تخصصی نیز بارها و بارها مخالف خود با این طرح را بیان کرده‌اند. اعضای جبهه پایداری اما همچنان در مطالبه خود اصرار دارند. دیروز مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس که از بانیان اصلی تهیه و تدوین طرح صیانت در پارلمان به شمار می‌رود و بارها از حمایت نهادهای مختلف کشور از این طرح سخن گفته، در اظهاراتی با رد انتقادات نسبت به این طرح بر لزوم «جهاد تبیین درباره طرح صیانت» تاکید کرد. این در حالی است که اخیرا فیلم‌های در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که فعالان بسیج در اماکن مذهبی در حمایت از طرح صیانت اظهارنظر می‌کردند.
مرتضی آقاتهرانی در بخش دیگری از اظهاراتش که خبرگزاری «حوزه» آن را منتشر کرده، گفته است: « فضای مجازی در تمام کشورها دارای قوانینی است؛ در آمریکا حدود ۲۷۰ ماده قانون برای این موضوع تصویب شده است. ما محکم پای طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی ایستاده‌ایم؛ اصل این طرح لازم است، اما در جزئیات آن می توان اصلاحاتی را انجام داد. تبیین در این حوزه بسیار ضعیف است؛ دشمنان مختلفی می خواهند فضای مجازی در ایران کاملاً رها باشد تا بتوانند نقشه‌های خود را در این حوزه اجرایی کنند.» او حضور حوزویان در عرصه جهاد تبیین را ضروری دانست و گفت: «حوزویان می توانند در عرصه‌هایی همچون احیای حجاب اسلامی، صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و امر به معروف و نهی از منکر از طریق ارتباط گیری با مسئولان تصمیم گیر در نظام ایفای نقش داشته باشند. در صورت تصویب طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی سرعت اینترنت و زیرساخت های آن افزایش خواهد یافت.» این اظهارات در شرایطی صورت گرفته که نمایندگان مجلس، حتی اصولگرایان پارلمان تلاش می‌کنند طرح صیانت از کمیسیون ویژه خارج و در صحن علنی بررسی شود.
جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده تایباد در توصیف مضرات طرح صیانت به «خبرآنلاین» گفته است: « طرح صیانت به صورت آشکار با قانون اساسی، حق آزادی ارتباطات و حقوق شهروندی ایرانیان در تضاد است و مرکز پژوهش های مجلس به عنوان بازوی کارشناسی قوه مقننه ایرادات بسیاری را به این طرح وارد کرده است.» او با اشاره به این که روح طرح فعلی با قانون اساسی در تضاد است، افزود: «به فضای اقتصادی و کسب‌وکارها در فضای مجازی آسیب اساسی وارد می‌کند. در شرایطی که در کشور ما برای ایجاد یک شغل باید میلیون‌ها تومان هزینه شود چه اصراری است بستری که مردم در حال فعالیت اقتصادی در آن هستند و هزینه‌های زندگی خود را تامین می‌کنند، بسته شود.» رحیمی جهان‌آبادی درباره مشکلات طرح صیانت برای پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی گفت: «ایجاد بروکراسی برای فعالیت اقتصادی یا دسترسی به اطلاعات که حق هر انسانی است، نباید محدود و مشمول هزاران قانون و تبصره شود، این مسیر خلاف مصلحت عمومی و اقتصاد کشور است. یکی از ایرادهای اساسی این طرح بروز مشکلاتی برای پلتفرم‌ها و استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی است؛ این طرح به دنبال منع کاری است که در جامعه رایج است. اصل مهم در قانون‌گذاری این است که قانونی که قاطبه مردم رعایت نمی‌کنند، مشکل دارد، نمی‌توان با تغییر واژه‌ها ماهیت اصلی طرح را تغییر داد.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *