سایت خبری پیام ما آنلاین | توسعه پایدار بر پایه توان اقلیمی جدید

رئیس سازمان هواشناسی در پنجمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس مطرح کرد

توسعه پایدار بر پایه توان اقلیمی جدید

سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی: به دلیل تغییر اقلیم، توان سواحل شمال و جنوب تغییر کرده و توسعه پایدار سواحل باید با توجه به این تغییرات باشد رئیس سازمان شیلات: آلودگی‌های مختلف در خلیج فارس و عمان ما را از آینده نگران می‌کند





توسعه پایدار بر پایه توان اقلیمی جدید

۵ بهمن ۱۴۰۰، ۰:۰۰

|پیام ما| پنجمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس در حالی از دیروز آغاز شده که بر توسعه دریامحور تاکید دارد. در افتتاحیه این کنفرانس وزیر راه، توسعه پایدار سواحل کشور را از مهم‌ترین اولویت‌های وزارتخانه متبوعش عنوان کرد و جمعیت‌پذیر کردن مناطق ساحلی مکران را گام اصلی در توسعه این مناطق دانست و رئیس سازمان هواشناسی بیشتر بر اهمیت تغییر اقلیم تاکید کرد و گفت که با توجه به توان اقلیمی جدید باید برای توسعه پایدار برنامه‌ریزی شود. رئیس سازمان شیلات ایران هم با حضور در این همایش آلودگی‌های مختلف در خلیج فارس و عمان را یکی از نگرانی‌ها برشمرد و گفت اگرچه هیچ‌گونه فعالیت صید ترال در آب‌های سرزمینی کشور به‌طور قانونی وجود ندارد اما فعالیت‌های غیرقانونی را نمی‌توان انکار کرد.

پنجمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌‌شناسی خلیج فارس با شعار خلیج فارس، توسعه دریامحور در سازمان هواشناسی به مدت دو روز آغاز به کار کرد و با حضور نمایندگانی از کشور‌های بلاروس، فنلاند، جمهوری آذربایجان، عراق، اوکراین، پاکستان و روسیه و همچنین مقامات و مسوولان دستگاه‌های مرتبط با بهره‌برداری و توسعه دریا و بندر برگزار می‌شود. رئیس سازمان هواشناسی کشور، فرمانده
نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان شیلات، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی از جمله مسئولان حاضر در مراسم افتتاحیه این همایش هستند و حاضران بنا دارند که از بهره‌برداری از منابع دریایی، اکوتوریسم و گردشگری دریایی، حقوق دریایی، تجارت دریایی، امنیت دریایی و توسعه فراساحل بگویند و نمایندگانی از بلاروس، فنلاند، جمهوری آذربایجان، عراق، اوکراین، پاکستان و روسیه و همچنین مقامات و مسئولان دستگاه‌های مرتبط با بهره‌برداری و توسعه دریا و بندر در کنفرانس حضور دارند.
مناطق ساحلی از تغییر اقلیم در امان نبوده‌اند
بهره‌برداری از منابع دریایی، اکوتوریسم و گردشگری دریایی، حقوق دریایی، تجارت دریایی، امنیت دریایی و همچنین توسعه فراساحل از جمله محور‌های مورد بحث این کنفرانس بین‌المللی دو روزه خواهد بود. سحرتاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی در سخنان خود بر تغییر اقلیم تمرکز کرد و از اهمیت برنامه‌ریزی برای توسعه گفت. او با اشاره به تغییر اقلیم در سواحل جنوب و شمال کشور گفت: «برای توسعه پایدار مناطق ساحلی شمال و جنوب کشور نیاز است ابتدا تغییرات رخ داده به‌ دقت بررسی شود و با توجه به توان اقلیمی جدید برنامه‌ریزی صورت پذیرد.»
او تصریح کرد: «آثار منفی و زیان‌بار تغییر اقلیم طی دهه اخیر در ایران و بسیاری از کشورهای منطقه، به‌صورت افزایش مخاطرات جوی مانند توفان‌های شدید، خشکسالی‌های مکرر و گرد و خاک خودنمایی کرده است. مناطق ساحلی شمال و جنوب کشور نیز از این تغییرات در امان نبوده‌اند و زیست‌بوم انسان، حیوان و گیاهان دریایی، فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی انسان در دریا و ساحل و به عبارت دیگر توان اقلیمی این مناطق تغییر کرده است.»
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار گفت: «برای توسعه پایدار مناطق ساحلی شمال و جنوب کشور نیاز است ابتدا تغییرات رخ داده به‌دقت بررسی شود و با توجه به توان اقلیمی جدید برنامه‌ریزی صورت پذیرد و برای برنامه‌ریزی باید از پایش و پیش‌بینی بلندمدت تغییر اقلیم و برآورد اثرات آن در بخش‌های مختلف شروع کرد و با استفاده از شاخه‌های مختلف علوم و فنون دریایی در راستای تعریف دقیق توسعه پایدار در ساحل و دریا گام برداشت.»
تاج‌بخش در ادامه عنوان کرد: «سازمان هواشناسی کشور به عنوان متولی هواشناسی دریایی سعی می‌کند که بستر لازم را برای تحقق اهداف یادشده فراهم کند و یکی از ابزارهای مهم در این راه، برگزاری همایش‌های علمی در سطح ملی و بین‌المللی است تا از این طریق کارشناسان و محققان بخش دریایی کشور در راه رسیدن به توسعه دریا محور با مجریان، برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران همراه شوند.»
نگرانی برای آینده خلیج فارس
نبی‌الله خون‌میرزایی، رئیس سازمان شیلات ایران نیز در آیین افتتاحیه پنجمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس بر ضرورت تقویت امنیت در حوزه‌های مختلف تاکید کرد و گفت: «هیچ‌گونه فعالیت صید ترال در آب‌های سرزمینی کشور به‌طور قانونی وجود ندارد.»
او با اشاره به اینکه در سال گذشته تقریباً یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن تولیدات شیلاتی در داخل کشور داشتیم و بیش از ۹۲ درصد از اهداف برنامه تحقق پیدا کرد، گفت: «حدود ۵۷۰ هزار تن نیز مربوط به صید و صیادی بود و دستاورد ما در این زمینه پنج تا هشت درصد بیش از تکلیف برنامه بود که این صید عمدتاً در جنوب و حوزه‌های ساحلی و فراساحلی است.»
رئیس سازمان شیلات ایران تقویت امنیت در حوزه‌های مختلف را ضرورت توسعه کار دانست و افزود: «یکی از مواردی که ما را از آینده نگران می‌کند آلودگی‌های مختلف در خلیج فارس و عمان است.»
خون‌میرزایی در ادامه تاکید کرد: «هیچ‌گونه فعالیت صید ترال در آب‌های سرزمینی کشور به‌طور قانونی وجود ندارد؛ اما فعالیت‌های غیرقانونی را انکار نمی‌کنیم و باید تلاش کنیم تا آن را سامان، نظم و کاهش دهیم.»
تاکید وزیر راه بر تامین آب شرب سواحل
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی هم از دیگر سخنرانان این همایش بود که البته پیامش را تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی برای حضار خواند. در پیام قاسمی آمده بود: «توسعه پایدار سواحل کشور به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه‌های دولت در سال‌های اخیر توسط نهادها و زیر مجموعه‌های آن پیگیری و مورد توجه قرار گرفته است.»
او با اشاره به اهمیت سواحل مکران در برنامه‌های توسعه‌ای کشور گفت: «برای رسیدن به این امر بایدگام‌های مهمی در این زمینه برداشته شود که اصلی‌ترین آن‌ها، جمعیت‌پذیر کردن مناطق ساحلی مکران است. لازمه افزایش جمعیت ساکن در مناطق ساحلی تامین و توسعه زیرساخت‌های اولیه مورد‌نیاز است که تامین آب شرب یکی از این موارد است. وجود ذخایر عظیم آب دریا در مجاورت مناطق ساحلی، تامین آب شرب با استفاده از تاسیسات آب شیرین کن را توجیه می‌کند. این اقدام می‌تواند علاوه بر تامین آب مورد‌نیاز جوامع شهری، برای مصارف صنایع مستقر در این مناطق نیز مورد استفاده قرار گیرد که قدم دیگری در توسعه پایدار مناطق ساحلی مکران است.»
از نگاه قاسمی از جمله صنایعی که می‌تواند در مدت زمان کوتاه موجب رونق اقتصادی مناطق ساحلی شود صنعت گردشگری است. وجود جاذبه‌های گردشگری متعدد در مناطق ساحلی مکران، زمینه را برای جذب گردشگران داخلی و خارجی در این مناطق فراهم کرده و کمک شایانی در توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق فراهم می‌کند. از سوی دیگر عامل دیگری که در توسعه اقتصادی منطقه مکران نقش مهمی ایفا می‌کند، عبور کریدورهای بین‌المللی از منطقه مکران است. چرا که حمل‌و‌نقل ترانزیتی از این منطقه از مسیر بندر چابهار به استان خراسان شمالی و کشور ترکمنستان، که مسیر انتقال کالاهای تجاری کشورهای آسیای میانه به آب‌های آزاد است، منبع درآمد مهمی برای منطقه است و با ایجاد زیرساخت‌های لازم در مسیر یاد شده فراهم می‌شود و برای بهره‌برداری مناسب از این کریدور، توسعه بنادر موجود در منطقه مکران امری لازم و ضروری به نظر می‌رسد. وزیر راه همچنین در ادامه پیام خود انجام مطالعات پایه و مهندسی در رشته‌های مختلف علوم دریایی را برای برداشتن این گام‌ها در مسیر توسعه، امری لازم و ضروری دانست.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *