سایت خبری پیام ما آنلاین | شورش علیه انقراض

فعالان محیط زیست در آفریقایی جنوبی برای جلوگیری از اقدامات اکتشافی شرکت شل اعتراض کردند

شورش علیه انقراض

معترضان می‌گویند با اینکه کشورهای توسعه‌یافته به شدت با روش‌های اکتشاف لرزه‌ای مخالف هستند، فعالیت‌های ناخواسته خود را به آفریقا منتقل کنند





۱۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۱۹

فعالان و هواداران محیط زیست مدتی است که سعی دارند جلوی تصمیم شرکت نفتی شل را برای اجرای طرحی ۵ ماهه در بندر کیپ‌تاون بگیرند. شرکت شل سعی دارد با ایجاد امواج لرزه‌ای از طریق شلیک توپ‌های هوایی از روی کشتی‌ها منابع نفتی و مواد خام را در آب‌های این منطقه پیدا کند؛ اقدامی که جان آبزیانی مانند نهنگ‌ها، دلفین‌ها، فک‌ها و پنگوئن‌ها را به خطر می‌اندازد. از زمان اعلام این تصمیم شل، فعالان محیط زیست در آفریقایی جنوبی دست به اقداماتی برای جلوگیری از قانونی شدن آن زدند. با وجود اعتراضات خیابانی و ساحلی به همراه ثبت شکایت رسمی در دادگاه، شل همچنان قصد دارد تا در همین روزها عملیات خود را آغاز کند؛ عملیاتی که قرار بود از اول دسامبر آغاز شود.

به خطر افتادن جان آبزیان مهاجر
در اعتراضات اولیه در ماه نوامبر جمعیتی ۲۰۰ نفری از شهروندان و فعالان محیط زیست مخالفت خود با اجرای این طرح شل اعلام کردند. یکی از نگرانی‌های آنها زمان اجرای این عملیات است که در فصل مهاجرت نهنگ گوژپشت (نهنگ کوهان‌دار) به این منطقه انجام می‌شود و جان لاک‌پشت‌های جوان مهاجر را نیز به خطر می‌اندازد.
شل که زیرمجموعه کمپانی رویال داچ شل آمریکایی است با اجرای این عملیات قصد دارد تا از مساحتی بیش از ۶هزار کیلومتر مربع داده‌های سه‌بعدی کسب کند. شلیک این کشتی‌ها هر ۱۰ ثانیه یک بار انجام می‌شود تا امواج صوتی به ۴۰ کیلومتر زیر آب نفوذ کنند.
واکنش افکار عمومیپ و فعالان محیط زیست
به گزارش رویترز، روز یکشنبه نزدیک به هزار نفر از شهروندان آفریقایی به سواحل کیپ‌تاون رفتند تا اعتراض خود را نسبت به عملیات اکتشاف در سواحل Wild Coast اعلام کنند. این منطقه دارای آبزیان مهاجر منحصر به فردی است و زیبایی‌های خط ساحلی آن یکی از جذابیت‌های توریستی دنیاست.فعالان محیط زیست تلاش‌های بسیاری برای جلوگیری از وقوع این عملیات اکتشاف انجام داده‌اند. چند روز پیش سازمان محیط زیستی صلح سبز شکایتی را در دادگاه تنظیم کرد تا جلوی این عملیات گرفته شود. در شکایت‌نامه آنها به کاهش آبزیان و کمبود ماهی برای مصارف تجاری اشاره شده است. شل هم در پاسخ گفت که به تمام قوانین پایبند بوده و تحقیقات مشابهی هم‌اکنون در آب‌های آفریقای جنوبی در حال اجراست. در نهایت این غول نفتی بود که پس از جلسه‌ای ۱۱ ساعته توانست برنده شود. وکلای فعالان محیط زیست درباره این پرونده می‌گویند شل مجوز اجرای عملیات خود را سال‌ها پیش دریافت کرده که از آن زمان تاکنون با قوانین جدی‌تری برای حفاظت از محیط زیست جایگزین شده‌اند. این در حالی است که دادگاهی در انگلستان به تازگی علیه این کشور صادر کرد و اجازه نداد یکی از پروژه‌های توسعه‌ای آن در میدان نفتی کامبو در دریای شمال اجرا شود. برخی از سازمان‌های مردم‌نهاد محیط زیستی می‌گویند که شل برای اجرای این عملیات از خلاهای قانونی استفاده کرده چون هیچ‌گونه عملیات اکتشاف نفت و گاز برای کره زمین خوب نیست. آنها همچنین تاکید می‌کنند که زمان تغییر فرا رسیده و باید انرژی‌های تجدیدپذیر را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم.
نقش آفریقای جنوبی در گرمایش زمین
مسئولان شرکت شل هنوز هیچ واکنشی به اعتراضات اخیر نشان نداده اما چندی پیش اعلام کرد که عملیات اکتشاف تاییده قانونی دارد و اگر به نتیجه برسد جهش بزرگی در تامین منابع انرژی در آفریقای جنوبی به شمار می‌رود. اما بومی‌های این منطقه نگرانند که این انفجارها می‌تواند باعث مرگ یا فراری دادن ماهی‌هایی شود که معیشت افراد آن منطقه را تامین می‌کنند.
این موجودات صدها هزار سال است که در این مناطق زندگی می‌کنند. به گفته بوم‌شناسان تکنیک‌های اکتشاف روی رفتار آبزیان، غذا خوردن، تولید مثل و مهاجرت آنها تاثیر می‌گذارند. بسیاری از آبزیان مانند نهنگ‌ها حس شنوایی بسیاری قوی دارند. آلن استراتون، ملوانی که در این اعتراضات شرکت داشته می‌گوید زمان آن رسیده که سوخت‌های فسیلی کاملا حذف شوند. به گفته او با اینکه کشورهای توسعه‌یافته به شدت با روش‌های اکتشاف لرزه‌ای مخالف هستند، فعالیت‌های ناخواسته خود را به آفریقا منتقل کنند. غول نفتی شل قصد دارد به مدت ۴ تا ۵ ماه در این منطقه دست به اکتشاف بزند. سخنگوی شل ماه گذشته اعلام کرد تلاش می‌کند تا از آسیب رساندن به ماهی‌ها، آبزیان و دیگر موجودات حیات وحش جلوگیری کند یا به حداقل برساند.
کشف منابع جدید نفتی برای دنیا زیان‌‌آور است
کارشناسان محیط زیست از شرکت نفتی شل و دیگر شرکت‌های نفتی می‌خواهند تا اکتشاف نفت را متوقف کنند چون اگر دنیا با همین روند به سوزاندن ذخایر نفتی ادامه دهد، رسیدن به اهداف کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ امکان‌پذیر نخواهد بود، چه برسد به زمانی که منابع جدیدی نیز کشف شوند.آمارها نشان می‌دهند که آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۰، ۴۳۵ میلیون تن دی‌اکسید کربن منتشر کرده و یکی از بزرگترین کشورهای آلاینده محیط زیست در جهان است.
در اوایل سال جاری، دادگاهی هلندی رای داد تا کمپانی شل، انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را که موجب گرم شدن کره زمین می‌شود را تا سال ۲۰۳۰، ۴۵درصد نسبت به میزان آن در سال ۲۰۱۹ کاهش دهد؛ شل به این رای اعتراض کرده است. شل سعی دارد با این عملیات تصویری از ساختار ژئوفیزیکی کف اقیانوس‌ها بدست آورد تا بتواند نقاط دارای هیدروکربن را کشف کنند. این اقدام شل در حالی است که ماه گذشته رهبران و نمایندگان کشورهای جهان در نشست تغییرات اقلیمی گلاسکو موسوم به کاپ۲۶ گردهم آمدند تا برای رسیدن به محدود کردن گرمایش کره زمین تا ۱.۵درجه سانتی‌گراد توافق کنند. به گفته کارشناسان برای رسیدن به این هدف، استفاده از زغال‌سنگ به عنوان منبعی برای تامین انرژی مورد نیاز کشورها به طور کامل ممنوع شود. اما به دلیل پیچیدگی‌ها و مشکلات اقتصادی کشورهای در حال توسعه، قرار شد تا دنیا به سمت حذف تدریجی کربن پیش رود. چین، هند و آفریقایی جنوبی که عمدتا از زغال‌سنگ برای تامین انرژی و تولید برق استفاده می‌کنند با حذف کامل آن همواره مخالفت کرده‌اند.در نشست کاپ۲۶ کشورهای دنیا متعهد شدند تا بودجه‌ای معادل ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را در اختیار آفریقای جنوبی قرار دهند تا میزان وابستگی خود به زغال‌سنگ را کاهش دهد. آفریقا دوازدهمین کشور آلاینده دی‌ اکسید کربن در جهان است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

شرایط نرمال آنفلوآنزا در کشور

شرایط نرمال آنفلوآنزا در کشور

زمانی برای توزیع سفر

یک قدم تا اوج‌گیری دوباره کرونا

وزارت بهداشت در مورد شیوع زیرسویۀ جدید اومیکرون هشدار داد

یک قدم تا اوج‌گیری دوباره کرونا

جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی و شناسایی ۸۴۶ بیمار جدید

وزارت بهداشت روز گذشته از جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی دیگر در روز ۱۹ فروردین‌ماه خبر داد

جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی و شناسایی ۸۴۶ بیمار جدید

سرمای کمبود دارو گریبان آی.سی.یوها را گرفته است

موج‌ هشتم کرونا و آخرین وضعیت بخش مراقبت‌های ویژه

سرمای کمبود دارو گریبان آی.سی.یوها را گرفته است

آماده‌باش علیه موج هشتم کرونا

وزیر بهداشت و معاونانش از احتمال اوج‌گیری موج هشتم همه‌گیری کرونا و تمهیدات دولت برای مقابله با ۳ سویه جدید کووید ۱۹ سخن گفتند

آماده‌باش علیه موج هشتم کرونا

صدای پای موج جدید کرونا

نشست ستاد ملی کرونا به ریاست رئیس‌جمهوری برگزار می‌شود

صدای پای موج جدید کرونا

افزایش دستمزد عامل تورم نیست

چطور سیاست‌گذاری یکپارچه و حمایت اجتماعی به ترمیم انسان‌محور پیامدهای همه‌گیری کووید-19 منجر می‌شود؟

افزایش دستمزد عامل تورم نیست

علیه امپراطوری

شهروندان چینی در اعتراض به سیاست «کووید صفر» دولت کمونیست، به خیابان‌ها آمدند

علیه امپراطوری

نفس تنگی مشکوک

همزمان با باران‌های پاییزی خوزستان ۴۵۶ نفر دچار عارضه تنفسی شدند

نفس تنگی مشکوک

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *