پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تذکر درباره مدیریت بارش باران

معاون شهردار تهران، عامل اصلی آبگرفتگی‌ تهران در روزهای اخیر را پسماند شهری می‌داند

تذکر درباره مدیریت بارش باران

بهرامی، معاون شهردار تهران در گفت‌وگو با «پیام ما»: اینکه فردی یک سطل را برعکس کند و عکسی از آن منتشر کند و صدبار پخش شود به این معنا نیست که صد سطل، زباله‌هایشان پخش شده است، من این موضوع را قبول ندارم





تذکر درباره مدیریت بارش باران

۱۷ آبان ۱۴۰۰، ۰:۰۰

بارندگی‌های پاییزه در تمام این‌ سال‌ها یک واکنش مشترک از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی داشته است: «تهران را آب برد.» قاعده‌ای که هرسال تکرار می‌شود و مهم نیست کلیددار اصلی شهر از کدام طیف سیاسی باشد. برف و باران همواره یک پیامد برای شهروندان داشته‌اند؛ قفل شدن شهر. دو سال گذشته چرخ تهران با ریزش مدام برف لنگید و بارش طولانی‌مدت باران امسال هم از ظرفیت جوی‌ها بیشتر بود، باران به خیابان‌ها راه پیدا کرد و تردد خودروها کند شد و ترافیک بلای جان خودروها و سرنشینانی شد که از روز پنجشنبه تا همین دیروز، یکشنبه 16 آبان در نقاط مختلف شهر تردد می‌کردند. همین موضوع بهانه‌ای شد تا جلال بهرامی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران به جلسه علنی شورای شهر تهران بیاید و درباره آب‌گرفتگی‌های چند روز اخیر و عملکرد این معاونت توضیحاتی ارائه کند. او علت اصلی آب‌گرفتگی معابر را پسماند شهروندان دانست. توضیحاتی که البته بعضی از اعضای شورای شهر با آن موافق نبودند و بعضی دیگر آن را مکفی و لازمه قدردانی و تشکر دانستند.

«من این قول را به شهروندان می‌دهم که مشکلی در شهر نخواهیم داشت، با خیال راحت دعا کنند که بارش داشته باشیم مطمئن باشند که خادمین خودشان این اطمینان را می‌دهند که مشکلی در شهر به وجود نمی‌آید.» در ابتدای جلسه علنی دیروز شورای شهر تهران فیلمی 4 دقیقه‌ای پخش شد که بهرامی در گفت‌وگوی تلویزیونی مدعی شد که شهرداری تهران بعد از بارش باران با مشکلی در سطح شهر مواجه نمی‌شود. او بعد از این فیلم حدود 4 دقیقه‌ای از عملکرد خود دفاع کرد. او گفت که حتی کمی آب‌گرفتگی هم برای شهرداری زیاد است: «اختیاراتی اگر خارج از مسئولیت ما رخ دهد هم ما مسئول برطرف کردن آن هستیم.» او به جلسات متعدد با نیروهای زیرمجموعه و مناطق اشاره کرد. معاون شهردار در پاورپوینتی که با عنوان «مدیریت عملیات بارش باران در سال 1400» آماده کرده بود، اولین گام شهرداری در راستای مقابله با آبگرفتگی‌ها که عملیاتی شده بود را «برگزاری نشست‌ها و جلسات تخصصی با مناطق 22 گانه، سازمان‌ها، شرکت‌ها و نهادهای ذیربط در جهت آماده سازی و هماهنگی امور اجرایی.» عنوان کرد.
او در ادامه تاکید کرد: «تاکنون ۵۳۰ کیلومتر در شبکه اصلی و ۱۲۰ کیلومتر از شبکه کول‌گذاری شده لایروبی شده، این در حالیست که بعضا دسترسی به برخی از این کانال‌ها و مسیرها بسیار سخت بود. این‌ها زیرزمین هستند و اگر این شبکه‌های اصلی لایروبی نشوند قطعا انتقال آب اتفاق نمی‌افتد.» «ابلاغ بخشنامه و دستورالعمل اجرایی»، «انجام بازدیدهای میدانی و حضور و به‌کارگیری بیش از ده هزار نفر نیروی کارگر در بارش‌های اخیر»، «کنترل سایت‌های هواشناسی بین‌المللی»، «استفاده از سامانه هشدار سریع» و «ادامه ترمیم و مرمت اساسی شبکه اصل مدیریت آب‌های سطحی شهر تهران» از دیگر اقداماتی بودند که معاون شهردار تهران در روزهای اخیر در راستای مقابله با آب‌گرفتگی در معابر به کار گرفته بود.
بهرامی در ادامه به آمار تماس‌های شهروندان با سامانه 137 در سال 99 و سال 1400 اشاره می‌کند. شهروندانی که نسبت به آب‌گرفتگی معابر معترض بودند. براساس گزارش او، میانگین تماس‌ها در دو ماه اول پاییز در سال 99 برای منطقه یک حدود 77 تماس بوده و امسال حدود 54 بار تماس برای گزارش آب‌گرفتگی در این منطقه گرفته شده است. البته تعداد تماس‌ها در منطقه 3 و 4 روند افزایشی داشته است، سال 99 ساکنان منطقه 3 و 4 هرکدام حدود 30 بار با سامانه تماس گرفتند و گزارش آب‌گرفتگی دادند اما امسال تعداد تماس‌ها به 45 مورد رسیده است. گزارش بهرامی نشان می‌دهد که تعداد تماس‌ شهروندان در مدت مشابه از 420 مورد به 361 مورد رسیده است.
معاون شهردار تهران در نهایت علت آب‌گرفتگی چند روز اخیر در پایتخت را زباله‌های در انهار و جوی‌ها دانست و گفت: «از همه شهروندان درخواست می‌کنم که نسبت به ریختن زباله‌ها در انهار و جوی‌ها دقت لازم را داشته باشند. چرا که بیشترین مشکلات آب‌گرفتگی به دلیل رسوب پسماندها در مسیل‌ها و جوی‌ها بوده که نیاز به رعایت همه ما شهروندان دارد.»
واکنش‌های ضد و نقیض
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران بعد از گزارش بهرامی، بابت آب‌گرفتگی‌های چند روز اخیر از مردم عذرخواهی کرد. او گفت: «علت آب‌گرفتگی زباله و پسماندهایی بود که در ۱۰ هزار کیلومتر جوی و شبکه فرعی رها شده بود و ۱۰ هزار کارگر مشغول رفع و جمع آوری این زباله‌ها بودند اما سوال اینجاست که آیا امکان نداشت قبل آب‌گرفتگی با استفاده از تجارب گذشته و نقشه نقاط آسیب پذیری که در همه مناطق است این مشکل را حل کرده و علاج واقعه قبل از وقوع کنیم.» او در ادامه از شهردار تهران خواست تا برای بارندگی‌های بعدی آماده باشد.
پرویز سروری، نایب رئیس شورا اما با نظرات امانی موافق نبود، او در واکنش به گزارش بهرامی با لحنی تند از عملکرد روابط‌عمومی شهرداری انتقاد کرد و ضعف را متوجه حوزه اطلاع‌رسانی دانست. او مدعی شد که غفلتی بزرگ در شهرداری رخ داده: «این غفلت سبب می‌شود که روایتگری را افراد دیگر انجام بدهند. اگر قرار باشد روایتگری را دشمن انجام دهد، چه اتفاقی می‌افتد؟ روایتگری دست شهرداری نیست.» او تاکید کرد: «ما یک عملیات بسیار موفق را در همین چند روز انجام داده و دوستان ما چند ده هزار نفر را در شهر تهران فعال کردند. من خبر دارم شهرداران مناطق و نواحی در انهار آشغال جمع کرده و راه باز کردند، اما هیچکس از این موضوع اطلاع ندارد.» او تصاویر دست به دست شده آب‌گرفتگی‌ها را مربوط به سال 96 دانست و گفت: «کلیپ سال 96 را فوروارد شده و مردمی که در خانه نشسته‌اند فکر می‌کنند تهران را آب برده است. تهران نسبت به سال‌های گذشته و مقابله با آبگیری موفق بوده اما تلقی مردم این نیست، برای اینکه دیگران روایتگری می‌کنند. باید این مدیریت را مورد تقدیر و تشکر قرار داد. کسی که زیر علم است، افراد دیگر باید عرقش را پاک کنند نه اینکه یک لگد بزنند تا با علم به زمین بخورد.»
علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران دو شب گذشته از منطقه یک و 3 و 5 بازدید کرد و در گفت‌وگو با روزنامه پیام‌ما تاکید کرد: «لایروبی‌ها از مدتی پیش اتفاق افتاده است، وزارت نیرو درخصوص لایروبی‌ کانال‌ها و مسیل‌ها وظیفه دارد اما وظیفه خود را انجام نمی‌دهد، شهرداری هم، به این دلیل که نمی‌تواند معطل این موضوع باشد، خودش عهده‌دار می‌شود. اما شهر به هرحال ظرفیت‌های محدودی دارد وقتی بازدید کردیم، متوجه سفره‌های زیرزمینی شدیم که تکه تکه ایجاد شدند و از بن تهی می‌کنند و عملا در طی یک بارندگی مشکلات قبلی که شهر تهران داشته است، خودش را نشان می‌دهد.»
پسماند که متهم ردیف اول آب‌گرفتگی‌های این روزهای پایتخت شناخته می‌شود، در روزهای اخیر نقل محافل توییتری هم بوده است. شهروندان تصاویری از زباله‌های دپو شده و خارج شده از سطل‌هایشان را منتشر می‌کنند، یک فعال اصلاح‌طلب و اصولگرا هم اتفاقا به این جرگه پیوستند و مدعی شدند بعد از توییت تصاویر زباله‌های تلنبار شده و جمع‌آوری نشده در منطقه شهرداری دستور مستقیمی داده است. جلال بهرامی درباره انتقادات شهروندان نسبت به جمع‌آوری نشدن به موقع‌ پسماند‌ها به روزنامه پیام‌ما می‌گوید که انتقادات وارد شده را قبول ندارد: «سطل‌های زباله کم نشده است، تازه تعدادشان هم زیاد شده است، من فضای خیابان را بیشتر از فضای توییتر می‌بینم، اینکه ما کارمان کم و کسر دارد قطعا دارد اما اینکه فردی یک سطل را برعکس کند و عکسی از آن منتشر کند و صدبار پخش شود به این معنا نیست که صد سطل، زباله‌هایشان پخش شده است، من این موضوع را قبول ندارم.»

 

 

اولین قهر شورای ششمی ها

در جریان جلسه دیروز شورای شهر تهران، یکی از اعضای شورا جلسه را ترک کرد

به گزارش روزنامه پیام‌ما، در جریان جلسه دیروز شورای شهر تهران، عباس شعبانی، معاون فنی عمرانی شهرداری تهران که برای ارائه گزارش به جلسه علنی آمده با یکی از اعضای شورا درگیری لفظی پیدا کرد.او در ابتدا از اعضای شورا درخواست کرد تا سکوت را رعایت کنند و گفت: «می‌خواهم به هیات رئیسه تذکر دهم.» این تذکر با واکنش مهدی‌ اقراریان مواجه شد، او گفت: «شما در جایگاهی نیستید که به ما تذکر دهید.» شعبانی در ادامه گفت: «اجازه بدهید، آقای اقراریان که صحبت کنم و من می‌توانم به هیات رئیسه تذکر بدهم. اصلا می‌خواهم به خودم تذکر دهم.» در این میان چمران، رئیس شورای شهر تهران در واکنش به مکالمات مطرح شده گفت: اجازه بدهید جواب ایشان را بدهم. هرکسی در جایگاه عام می‌تواند تذکر دهد و ما باید انتقاد‌پذیر باشیم.» مهدی اقراریان در میانه این صحبت‌ها جلسه شورا را ترک کرد. شعبانی هم در ادامه اعلام کرد که تذکری نمی‌دهد.

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *