سایت خبری پیام ما آنلاین | ریسک کرونایی

ستاد کرونا مجوز بازگشایی مدارس ابتدایی را صادر کرد، 33 شهر در وضعیت قرمز قرار گرفتند

ریسک کرونایی

ابراهیم رئیسی: بازگشایی‌ها همراه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و جایگزینی روش‌های هوشمند باشد





ریسک کرونایی

۱۶ آبان ۱۴۰۰، ۰:۰۰

ستاد ملی مقابله با کرونا بالاخره به دستور رئیس‌جمهوری و مطالبات وزیر بهداشت عمل کرد. دستور بازگشایی مدارس ابتدایی صادر شد. دانشجویان مقطع متوسطه هم به مرور سر کلاس‌ درس حاضر می‌شوند. نگرانی‌ها از آغاز موج ششم جدی است و تعداد شهرهای قرمز نیز به شکل قابل توجهی رو به افزایش است. کارشناسان و ناظران اقدامات دولت را «قماری بزرگ» توصیف می‌کنند. قماری که یک سر آن پیروزی است و سر دیگر، شکستی تلخ که می‌تواند زیان‌بار باشد.

«دستور بازگشایی مدارس صادر شد»، این خبری است که هشتم آبان ماه منتشر شد. سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران آن روز در اظهاراتی در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا، در شرایطی گفت: « وزارت بهداشت با همکاری وزارتخانه‌های علوم و آموزش‌وپرورش، طوری برنامه‌ریزی کنند تا مدارس و دانشگاه‌ها از اول آذر طبق شیوه‌نامه‌ها بازگشایی شوند» که چند روز قبل از او بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از قطعی بودن شیوع «پیک ششم کرونا» در ایران در «آبان ماه» گفته بود. آمار و ارقام کرونا در ایران هم چندان خوب نبود. تعداد جان باختگان کرونا همچون امروز سه رقمی بود و تعداد مبتلایان نیز به شکل محسوسی رو به افزایش می رفت. دولت سیزدهم و رئیس اش اما بر تصمیم خود مصر بودند. وزیر بهداشت اما به جرگه حامیان بازگشایی مدارس و دانشگاه ها پیوست. تصمیمی که از اوایل هفته گذشته رفته رفته اجرایی شد و حالا در شرایطی نوبت به دانش‌آموزان مقطع ابتدایی و متوسطه رسیده که کارشناسان به جد نگران عجله دولت برای بازگشایی مدارس هستند. دولت هم چندان مصمم نیست و رئیس‌جمهوری هشدارهایی را درباره احتمال سهل‌انگاری در بازگشایی مدارس به زبان آورده است.
دستور بازگشایی
دیروز سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش خبر صدور مجوز بازگشایی مدارس ابتدایی را داد. علیرضا کاظمی حدود 3 ماه پیش و پس از اعتماد نکردن مجلس به گزینه پیشنهادی رئیسی برای تصدی مسئولیت وزارت آموزش‌وپرورش به عنوان سرپرست این وزارتخانه انتخاب شد. او گفته است: «مجوز بازگشایی مدارس برای دوره ابتدایی از ستاد ملی کرونا با همکاری وزارت بهداشت اخذ شده، بنابراین مدارس از اول آذر میزبان دانش‌آموزان متوسطه اول و ابتدایی می‌شوند. اولین گروه از دانش‌آموزان متوسطه دوم براساس الگوهای بازگشایی مدارس، آموزش حضوری را آغاز کردند. واکسیناسیون کادر اجرایی حدود ۱۰۰ درصد بوده، همچنین واکسیناسیون معلمان ۹۰ درصد انجام شده است. واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال هم براساس آخرین آمار ۸۸.۵ درصد تخمین زده می‌شود که با بازگشایی مدارس به ۱۰۰ درصد خواهد رسید» این مقام مسئول در بخش دیگری از اظهارات در شرایطی گفته «بازگشایی مدارس با رویکرد تدریجی صورت می گیرد» که دیروز در تهران تعداد قابل توجهی از مدارس مقطع متوسطه پس از حدود 20 ماه شاهد بازگشت دانش‌آموزان به مدارس بودند. این در حالیست که پیشتر اعضای کمیسیون بهداشت و درمان خواستار توجه ویژه دولت به مساله بازگشایی مدارس شده بودند. آنان معتقد بودند با توجه به نبود تهویه مناسب در مدارس، بازگشت دانش‌آموزان بدون درنظر گرفتن پروتکل های ویژه می تواند موج جدیدی از کرونا را در ایران ایجاد کند. موضوعی که اعضای کمیته علمی کشوری ستاد ملی مقابله با کرونا هم بر آن تاکید داشتند. سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش البته تاکید کرده که «فرآیند بازگشایی مدارس متوسطه است و در این مدت کار آغاز می‌شود، اما اینکه چگونه دانش‌آموزان حضور پیدا کنند در اختیار شورای مدرسه و تایید منطقه است.» این یعنی موضوع به اختیار مدارس گذاشته شده است. پیشتر برخی مدیران مدارس اعلام کرده بودند که تا شرایطی که کرونا در ایران به وضعیت قابل قبولی نرسد و ایمنی جمعی پس از واکسینانسیون 80 درصدی ایجاد نشود، تمایلی به بازگشت دانش‌آموزان به مدارس ندارند.
خطر عادی انگاری
بازگشت دانش‌آموزان به مدارس، بازگشایی دانشگاه‌ها، لغو تدریجی ممنوعیت‌های کرونایی، آزادی سفر از تهران به شهرهای آبی و زرد، همگی عواملی است که پیام پایان کرونا در ایران را به جامعه مخابره می‌کند. پیامی که یکی از نتایج‌اش عادی انگاری کرونا در ایران است. اکثر این دستورها از ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده است. ریاست این ستاد برعهده رئیسی است. او اما حداقل در ظاهر تلاش می‌کند افکار عمومی را متوجه خطرات عادی انگاری کرونا کند. او در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است: «اولویت اصلی، حفظ و صیانت از سلامت دانش‌آموزان، دانشجویان، ‌کارگران و آحاد مردم است و حتماً باید بازگشایی‌ها همراه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و جایگزینی روش‌های هوشمند باشد.» رئیسی با انتقاد از سست شدن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در حمل‌و‌نقل زمینی و هوایی، گفت: «نباید با پایین‌ آمدن آمار و شاخص‌های ابتلا به کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دچار سستی شود.» رئیسی با تأکید بر بروزرسانی شیوه‌نامه‌های پیشگیری از کرونا، گفت: «باید وزارت بهداشت و درمان با همکاری سایر دستگاه‌ها برای بروزرسانی این شیوه‌نامه‌ها اقدام کند.» رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت حمایت از واکسن‌های ایرانی، گفت: «دانشمندان و متخصصان کشورمان تلاش ارزشمندی در تولید واکسن داخلی داشتند که باید از آن‌ها حمایت حقوقی و مالی شود.» این مقام مسئول در بخش دیگری از اظهاراتش تشویق و اقناع‌سازی مردم برای تزریق واکسن را حائز اهمیت دانست و گفت: «لازم است تاثیر دریافت واکسن برای جامعه به خوبی تبیین شود تا شاهد افزایش روند واکسیناسیون و رسیدن به آمار بالای ۸۰ درصد در این زمینه باشیم.» تاکید رئیسی بر آمار بالای 80 درصدی در شرایطی است که او و وزیر بهداشت دولت اش پیشتر آمار 70 درصدی را مدنظر قرار داده بودند که با انتقادات بسیاری مواجه شده بود. فراتر از این، پزشکان صدور دستور بازگشایی مدارس در تمام مقاطع را در کنار تاکید بر پرهیز از عادی انگاری کرونا را تناقض دولت سیزدهم دانسته‌اند.
هادی‌یزدانی، پزشک متخصص در همین راستا در اتاق «خبرپارتی» در شبکه اجتماعی کلاب هاوس گفته است: «بازگشایی مدارس در مقطع فعلی قمار بزرگی است. آقایان باید متوجه باشند که هنوز پیک پنجم پایان نیافته است. آمار واکسیناسیون هم به حد ایمنی جمعی نرسیده است. بهتر است مراعات کنند و عجله نداشته باشند.»
دلتا پلاس در کمین ایران
همه این اتفاقات در شرایطی رخ می دهد که دیروز تعداد شهرهای قرمز ایران به شکل قابل توجهی افزایش یافت. براساس نقشه نرم افزار «ماسک»، تا امروز در ایران 33 شهر در وضعیت قرمز به سر می برند. تهران، کرج، زنجان و تبریز هم کلان‌شهرهایی هستند که وضعیت‌شان زرد شده است. این نرم افزار هشدار داده که «اگر روند افزایشی شهرهای قرمزبه سرعت مهار نشود، با خطر جدی موج ششم کرونا مواجه خواهیم بود.» تغییر وضعیت شهرهای ایران همزمان شده با شیوع سویه دلتا پلاس در کشورهای مختلف جهان. امروز در روسیه و بریتانیا گزارش‌هایی از ابتلا به سویه دلتا پلاس کرونا ثبت شده است. خبرگزاری تسنیم نیز با اتکا به همین آمارها و از زبان متخصصان هشدار داده که دلتا پلاس از مرزهای غربی ایران می تواند وارد جمهوری اسلامی شود. این خبرگزاری حامی دولت هم از سهل انگاری مسئولان و دولتی‌ها در بازگشایی مدارس و لغو محدودیت‌ها انتقاد کرده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم دیروز گفته بود که روند افزایش کرونا در 10 استان صعودی است.
بدین ترتیب به نظر می رسد که انتظار شیوع موج ششم کرونا در ایران انتظار به جایی است مگر آنکه روند تزریق واکسن با مهار مخالفان این مهم در ایران سرعت بیشتری به خود بگیرد در غیر این صورت و با اتکا به آمار و ارقام و اظهارات کارشناسان، احتمالا در ماه جاری ششمین موج کرونا در ایران در شرایطی آغاز می‌شود که پیک پنجم هنوز مهار نشده است و ایران مدت‌هاست کشته های دو رقمی کرونایی را به خود ندیده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *