سایت خبری پیام ما آنلاین | گره کور پسماند عفونی بیمارستان ایذه

گزارش «پیام‌ما» از تلنبار شدن پسماندهای بیمارستانی شهر ایذه در محوطه بیمارستان شهر

گره کور پسماند عفونی بیمارستان ایذه

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه: در مدت اخیر دستگاه‌های اکسیژن‌ساز به هر بیمارستان اضافه شده و طبعا برق بیمارستان کشش این را ندارد که سه دستگاه اتوکلاو با مصرف برق همزمان کار کنند





گره کور پسماند عفونی بیمارستان ایذه

۳۱ شهریور ۱۴۰۰، ۰:۰۰

| پیام‌ما| زباله‌های عفونی ایذه چند روز است که در محوطه بیمارستان شهر روی هم تلنبار شدند. کیسه‌های بزرگ زرد و مشکی که احتمالا هزارتویشان ردی از ویروس کرونا نیز هست، در روزهای اخیر به دغدغه تازه مردم شرق استان خوزستان تبدیل شده است. دغدغه‌ای که تازه نیست و دست کم سال گذشته در جلسه کارگروه مدیریت پسماند خوزستان درباره آن هشدارهایی داده شده بود. در جلسه‌ای که آبان سال گذشته برگزار شد، دبیر سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرد که در ایذه پسماند‌های بیمارستانی بدون بی‌خطرسازی دفن می‌شوند. تصاویر تازه دغدغه قدیمی مسئولان را در دل مردم زنده کرده است. این‌بار زباله‌ها حتی دفن هم نمی‌شوند. با این‌حال مسئولان می‌گویند، فرآیند بی‌خطرسازی زباله‌ها درحال طی شدن است و در روزهای آینده به سایت پسماند ایذه منتقل می‌شوند.

محوطه بیرونی بیمارستان ایذه، زباله‌دانی شده است. زباله‌ها در کیسه‌های زرد و سفید و سیاه روی هم انباشته‌ شده‌اند. محتویات داخل کیسه‌ها آنچنان که از تصاویر پیداست، تجهیزات بیمارستانی دارند، گان‌های سرمه‌ای رنگ پزشکان و پرستاران از داخل کیسه‌ها بیرون آمده است. در روزهای اخیر و بعد از انتشار تصاویر زباله‌های عفونی مسئولان ابراز امیدواری کرده بودند که گره کور و مشکل لاینحل زباله‌های عفونی ایذه دست‌کم در یک هفته جاری حل شود. علیرضا ره، شهردار ایذه، نیز دو روز پیش در همین رابطه به خبرگزاری مهر از برگزاری جلسات متعدد با فرماندار و مسئولان خبر داده بود و گفته بود: «سایت پسماند آماده تحویل به بیمارستان برای تحویل زباله‌های بیمارستانی است.» او تاکید کرده بود که دستگاه‌های بی‌خطر ساز جوابگوی حجم زباله‌ها نیستند: «زباله‌های خصوصی 200 کیسه و زباله‌های دولتی 100 کیسه هستند که به بیمارستان تحویل داده شده‌اند. همچنین جاده‌های دسترسی به سایت پسماند آماده است و زمینی به مساحت پنج هزار متر در اختیار بیمارستان قرار داده شده تا زباله‌های عفونی در آنجا دفع شوند.» امیر یاراحمدی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه اما درباره چرایی تلنبار شدن زباله در محوطه بیمارستان، توضیحات دیگری به روزنامه «پیام‌ما» می‌دهد. او می‌گوید زباله‌های عفونی کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها باید بی‌خطر شوند و بعد در سلول خودشان در سایت زباله‌ به صورت مجزا دفن شوند. یاراحمدی می‌گوید بیمارستان دارای 3 دستگاه اتوکلاو است: «3 دستگاه اتوکلاو با هزینه و بودجه چند میلیاردی خریداری شده است، با این 3 دستگاه زباله‌ها بی‌خطر می‌شوند. اما در مدت اخیر دستگاه‌های اکسیژن ساز به هر بیمارستان اضافه شده و طبعا برق بیمارستان کشش این را ندارد که سه دستگاه اتوکلاو با مصرف برق همزمان کار کنند.» او می‌گوید کار نکردن دستگاه‌ها باعث شده که زباله‌ها روی هم تلنبار شوند زیرا بیمارستان می‌خواسته همه زباله‌ها حتما بی‌خطر شوند و بعد به سایت منتقل شوند. یاراحمدی می‌گوید در این روزها، پسماندهای غیرعفونی در محوطه سایت زباله‌های عفونی بیمارستان تفکیک شدند: «زباله‌هایی در مراکز بهداشتی و بیمارستانی تولید می‌شوند که به اشتباه زباله عفونی محسوب می‌شوند. به طور مثال ممکن است در ایام کرونا تمام زباله‌های یک مطب پزشک عمومی، عفونی به حساب بیاید اما زباله‌های مطب یک پزشک متخصص اعصاب، عفونی نیست. ما زباله‌ها را تفکیک کردیم و به طور مثال ظروف غذا را جدا کردیم و باقی زباله‌هایی که باقی ماند را بی‌خطر کردیم.» او می‌گوید این پروسه زمانب‌ر بود و غیر از زباله‌های بیمارستان زباله‌های مطب‌های شهری هم به این حجم اضافه شده بود. به گفته یاراحمدی، تصاویری که این روزها در فضای مجازی منتشر شده مربوط به سایت زباله‌های عفونی در بیمارستان است که با یک «در» از سایر قسمت‌ها مجزا شدند. آنطور که مدیر شبکه بهداشت ایذه می‌گوید، دستگاه‌های اتوکلاو در چند روز اخیر وارد مدار شدند و فرآیند بی‌خطر سازی و در نهایت انتقال به سایت پسماند ایذه در حال اجراست.
دفن پسماند بیمارستانی پیش بینی شده است
در چند ماه گذشته سایت پسماند ایذه نیز محل بحث فعالان حوزه محیط زیست خوزستان بود. حدود 40 سال گذشته سایتی در منطقه راسفند ایجاد شده بود که زباله‌ها در آن تنها رهاسازی می‌شدند.
سایت راسفند به دلیل نارضایتی جامعه محلی تعطیل شد و در مقطعی که ایذه شهردار نداشت، زباله‌های شهر در نزدیکی آرامگاه ایذه دفن می‌شدند. پیگیری فعالان محیط زیست محلی در سال‌های اخیر سبب ساخت اصولی سایت پسماند ایذه در منطقه مرغا شد. هژیر کیانی، دبیر انجمن محیط زیست و دوستداران طبیعت استان خوزستان، به روزنامه «پیام‌ما» می‌گوید که از سایت جدید بازدید داشته است: « مشکلاتی وجود داشت، محلی‌ها تصور می‌کردند که این سایت هم سرنوشتی همچون سایت‌های قبلی خواهد داشت. ما هم به عنوان سازمان‌های مردم نهاد دعوت شدیم و وقتی متوجه ارزیابی‌ها و مطالعه‌های محیط زیستی سایت شدیم، همراهی کردیم.» او می‌گوید سایت جدید خارج از محل سکونت مردم است و سلامت مردم تهدید نمی‌شود: «آن چیزی که باید در آینده اتفاق بیفتد بحث تفکیک و کارخانه بازیافت در سایت است، به ما قول دادند که در مراحل بعدی این اتفاق بیفتد.» کیانی می‌گوید دفن در این سایت صورت می‌گیرد و سازمان‌های مردم نهاد هم روی عملکرد آن نظارت می‌کنند.
او درباره پسماندهای عفونی و بیمارستانی نیز می‌گوید: «در جلسات متعدد، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های خصوصی موظف شدند که ابتدا بی‌خطرسازی شوند و بعد در قسمت از سایت به صورت جداگانه دفن شوند.» او می‌گوید مساله پسماند ایذه مساله 30، 40 ساله بوده است و ساماندهی تمام آن احتمالا کمی زمان‌بر است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *