پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | اضطراب 60 درصد جوانان از بحران آب‌وهوایی

نتایج بزرگترین تحقیق علمی در مورد ارتباط میان بحران آب و هوایی و اضطراب منتشر شد

اضطراب 60 درصد جوانان از بحران آب‌وهوایی

سه چهارم جوانان بین 16 تا 25 سال به دلیل بحران‌های آب‌وهوایی از آینده می‌ترسند





۲۴ شهریور ۱۴۰۰، ۰:۱۶

بزرگترین و جدیدترین تحقیق علمی در مورد ارتباط میان بحران آب و هوایی و اضطراب در جوانان نشان می‌دهد که از سه چهارم جوانان بین 16 تا 25 سال به دلیل بحران‌های آب‌وهوایی از آینده می‌ترسند. 60 درصد جوانان این گروه سنی هم به همین دلیل اضطراب شدید دارند به طوری که زندگی روزمره آنها تحت تاثیر قرار گرفته است . به نظر می‌آید بحران‌های آب و هوایی خشن‌ترین چهره‌اش را به نوجوانان و جوانان نشان داده است.

یک نظرسنجی جهانی نشان می‌دهد که بیشتر جوانان 16-25 ساله به دلیل بحران‌های آب ‌وهوایی نگران آینده هستند و بسیاری از آنها احساس می کنند که در این زمینه از دولت‌ها شکست خورده‌اند.
سال جاری سال وحشتناکی در زمینه آتش‌سوزی‌ها در منابع طبیعی در آمریکا و مدیترانه بود که دانشمندان و سیاستمداران آن را ناشی از بحران‌های اقلیمی می‌دانند. همزمان با این آتش‌سوزی‌ها سیل هم خسارات مالی و جای بسیاری در آمریکا به بار آورد.
در این میان کودکان و نوجوانان علاوه متحمل شدن خسارت‌های جانی و عاطفی، با این موضوع آشنا شدند که تغییرات اقلیمی چگونه می‌تواند زندگی و آینده آن‌ها را به خطر بیاندازد. پیش از این هم در بسیاری از نقاط جهان تغییرات اقلیمی چهره خشن خود را به کودکان و نوجوانان نشان داده بود.
به گزارش گاردین، حالا یک نظرسنجی دانشگاهی که در 10 کشور در سراسر جهان انجام شده است، نشان می‌دهد که از هر 10 جوان در جهان چهار نفر در بچه‌دار شدن به دلیل بحران آب‌وهوایی مردد هستند و می ترسند که دولت‌ها برای جلوگیری از فاجعه آب‌وهوایی اقدامات بسیار کمی انجام دهند.
طبق بزرگترین مطالعه علمی که تاکنون در مورد اضطراب آب‌وهوایی در جوانان انجام شده است که نتایج آن در روز سه‌شنبه منتشر شد، تقریباً از هر 10 جوان 16 تا 25 ساله، شش نفر در مورد تغییرات آب‌وهوایی «بسیار» یا «بسیار شدید» نگران هستند. حدودا همین تعداد هم گفته اند که دولت‌ها از آنها، کره زمین و نسل‌های آینده محافظت نمی‌کنند و آنها احساس می‌کنند که نسل قدیم و دولت‌ها در زمینه بحران آب‌وهوایی به آنها بدعهدی کرده‌اند.
سه چهارم آنها با جمله «آینده ترسناک است» موافق بودند و بیش از نیمی از آنها احساس می‌کنند که فرصت‌های کمتری نسبت به والدین خود خواهند داشت. تقریباً نیمی از آنها هم احساس ناراحتی یا اضطراب در مورد آب‌وهوا داشتند به نحوی که این اضطراب بر زندگی روزمره و عملکرد آنها تأثیر گذاشته است.
حدود 10 هزار جوان از کشورهای استرالیا، برزیل، فنلاند، فرانسه، هند، نیجریه، فیلیپین، پرتغال، انگلستان و ایالات متحده آمریکا در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند.
کنشگران جوان بحران آب‌وهوایی می‌گویند احساس نگرانی از مسائل آب‌وهوایی در بین جوانان امروزی گسترده شده است.
میتسی‌تان، 23 ساله از فیلیپین، می‌گوید: «من با ترس غرق شدن در اتاق خوابم بزرگ شدم. جامعه به من می گوید که این اضطراب یک ترس غیرمنطقی است که باید بر آن غلبه کنم و با چیزهایی مثل مدیتیشن و مواجهه علمی با این ترس می‌توانم آن را درست کنم. در اصل نگرانی آب‌وهوایی ما ناشی از این احساس احساس است که فکر می‌کنیم دولت در این زمینه کاری نکرده است بنابراین برای مقابله واقعی با اضطراب آب‌وهوایی به عدالت نیاز داریم».
به گفته لوئیزا نوباوئر، کنشگر آب‌وهوایی 25 ساله ، که از سازمان دهندگان جنبش اعتصاب مدرسه در آلمان است در حال حاضر نگرانی برای بچه دار شدن به دلیل بحران آب وهوایی در میان جوانان متداول شده است.
او گفت: من دختران جوانی را میبینم که از هم می‌پرسند آیا بچه دار شدن در این بحران آب‌وهوایی همچنان کار درستی است؟ شاید این یک سوال ساده به نظر بیاید اما در مورد واقعیت آب‌وهوایی که ما در آن زندگی می کنیم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.
ما جوانان متوجه شدیم که فقط نگران بودن از بحران آب‌وهوا نمی‌تواند آن را متوقف کند. بنابراین ما اضطراب فردی خود را به اقدام جمعی تبدیل کردیم و اکنون ما در همه جا می جنگیم: در خیابان‌ها، در دادگاه‌ها و در موسسات و هرجا در سراسر جهان. با این حال و با وجود افزایش رکورد انتشار آلاینده‌ها ما هنوز شکست می‌خوریم .
در اوایل ماه جاری، یونیسف دریافت که بیشترین فشار تغییرات آب وهوایی بر روی کودکان و نوجوانان است و 1 میلیارد کودک در معرض خطرات شدید ناشی از تأثیرات خرابی آب‌وهوا قرار دارند.
این مطالعه با عنوان «صدای جوانان در مورد اضطراب آب‌وهوایی، بدعهدی دولت و آسیب اخلاقی: پدیدهای جهانی» توسط هفت موسسه دانشگاهی در انگلستان ، اروپا و ایالات متحده امریکا انجام شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و در حال بررسی‌های علمی برای انتشار نهایی در مجله علمی لنست پلنتری است.
این نظرسنجی هم به بنتایج پیمایش‌های قبلی که می‌گویند نگرانی بالایی در مورد بحران آب‌وهوایی در سراسر جهان وجود دارد، اضافه می‌شود.
کارولین هیکمن، از دانشگاه بث و روانشناس آب‌وهوایی و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: «این مطالعه تصویری هولناک از اضطراب آب‌وهوایی گسترده در کودکان و جوانان ما ترسیم می‌کند. این برای اولین بار است که نشان داده می‌شود که سطوح بالای ناراحتی روانی در جوانان با بی تحرکی دولت مرتبط است. نگرانی کودکان ما با توجه به واکنش‌های ناکافی دولت‌ها به تغییرات آب‌وهوایی، واکنشی کاملاً منطقی است. دولت‌ها دیگر باید چه چیزی را بشنوند تا دست به اقدام بزنند؟» فرانسوا اولاند که زمانی که توافقنامه پاریس در سال 2015 منعقد شد، رئیس جمهور فرانسه بود، از دولت‌ها خواسته است که در ماه نوامبر در گلاسکو برای نشست اقلیمی کوپ 26 سازمان ملل متحد گرد هم بیایند تا توجهات به این مساله را جلب کنند.
او می‌گوید:« شش سال پس از توافق پاریس، ما باید چشمان خود را بر خشونت تغییرات آب‌وهوایی ، تأثیر آن بر روی کره زمین و همچنین سلامت روان جوانانمان باز کنیم ، همانطور که این مطالعه نگران کننده نشان می دهد ما باید به سرعت وارد عمل شویم و تمام تلاشمان را انجام دهیم تا آینده را برای نسل‌های جوان بسازیم.»

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *