سایت خبری پیام ما آنلاین | مخالفانم اطلاعاتشان ناقص است

علیرضا زاکانی خودش را شهردار قانونی تهران خواند

مخالفانم اطلاعاتشان ناقص است





مخالفانم اطلاعاتشان ناقص است

۱۴ شهریور ۱۴۰۰، ۲۱:۱۹

«کسانی که کارزار را امضا کردند، اطلاعاتشان ناقص بود »، «من شهردار قانونی تهرانم»، «برخی در این مدت جوسازی سیاسی کردند». این‌ جملات مهم‌ترین صحبت‌های علیرضا زاکانی، شهردار تهران در جمع خبرنگاران و در حاشیه صحن شورای شهر تهران بود. حرف‌هایی که با صحبت‌ قبلی‌اش در جمع خبرنگاران شهری تفاوت‌های عمده داشت. او که حدود 4 هفته پیش و بعد از انتخابش از سوی شورای شهر تهران بیش از 20 دقیقه به سوالات خبرنگاران درباره برنامه‌هایش توضیح داد، اینبار درحد 10 دقیقه صحبت کرد و تلاش داشت تا بتواند افکار عمومی را توجیه کند که امضای حکمش از سوی وزیر کشور قانونی بوده است. تغییر لحن و نگاه زاکانی حتی در صحبت‌هایی که میان اعضای شورای شهر تهران داشت، نیز مشهود بود. او که با همراهی معاونان حناچی در صحن حضور پیدا کرده بود، چندباری به برگزاری جلسه با آن‌ها اشاره کرد و به نظر می‌رسید که در برخی موارد مانند نقش شهرداری در کنترل آسیب‌های اجتماعی، به نتیجه‌ای رسیده که معاونان حناچی پیشتر به آن رسیده و در صحن شورا مطرح کرده بودند، چنانچه اعلام کرد: «باید دیگران را به میدان بیاوریم در بحث معتادان متجاهر و کودکان کار با بهره‌مندی از کمک همه مسئولان باید گام برداشت.»

زاکانی در جلسه دیروز شورای شهر تهران که به ریاست مهدی چمران برگزار می‌شد، صحبت‌هایش را با تقدیر از عملکرد علیرضا جاوید، سرپرست شهرداری تهران آغاز کرد. بعد از آن حدیثی از ائمه نقل کرد و تاکید کرد که باید دقت ویژه‌ای در آبادانی و پیشرفت مادی و معنوی تهران هم در سطح کالبدی و هم جسم شهر داشت: «باید به صورت توامان، شهر را به سمت و سویی ببریم که کلان‌شهر تهران الگویی نمونه برای جهان اسلام باشد.» او در ادامه به جلساتش با معاونان شهردار و شهرداران مناطق و نواحی اشاره کرد، جلساتی که به گفته خودش در چند نوبت استمرار پیدا کردند و نتایجی هم از آن‌ها استنباط شده است. شهردار تهران معتقد است که شهروندان تهرانی از به رسمیت شناخته نشدن در شهر ناراحتند: «ما با شهروندانی مواجهیم که از ما دلگیرند زیرا در مسیر مواجهه با فقر و فساد و تبعیض ایستادگی و جدیت لازم را نداریم.» او در ادامه ناراحتی گروه دیگری از مردم را به سبب ارائه سطح خدماتی دانست که درخور و شایسته آن‌ها نبوده است. او معتقد بود که شهروندان در مسیر دیگری گام برداشتند و شهرداری مسیر دیگری را انتخاب کرده و به همین سبب هم شهرداری نیازمند اتخاذ راهی نو است. زاکانی، تهران را شهری می‌داند که در آن توجهی به کالبد صورت نگرفته و حتی اگر به کالبد هم توجه جدی شده، در مسیر رشد متوازن حرکت نکرده است: «وقتی از پنجره اتاق شهردار به هر سمت شهر می‌نگریم، بی‌هویتی را در شهر می‌بینیم. هویت دینی و ایرانی ما در آن نمایان نیست. فاصله شمال و جنوب در شهر معنادار است و بی‌دقتی در توسعه امکان استفاده یکسان از شرایط و امکانات را برای شهروندان فراهم نکرده است.» شهردار تهران تاکید کرد که شهرداری باید از سازمانی خدماتی به سمت نهادی اجتماعی حرکت کند. او گفت که تلاش می‌کند تا شهروندان پایتخت را به مثابه یک پیکر واحد ببیند.
گذشته را چماق نکنیم
زاکانی در ادامه صحبت‌هایش همچون سخنرانی قبلی‌اش در شورای شهر، اعلام کرد که تهران باید به مثابه مدرسه و کارخانه باشد: «همه اجزای آن باید برای ما درس آموز باشند و چون کارخانه باید در جهت مولد بودن حرکت کنیم.» زاکانی معتقد است که باید از عیوب و نواقص گذشته عبرت گرفت و نگاه به آینده باشد: «من معتقدم که همیشه باید نگاه ما به آینده باشد و در گذشته نمانیم و گذشته را ابزار و چماق نکنیم.» او به بدهی‌های شهرداری تهران و کرونا اشاره کرد و معتقد بود که با وجود این دو معضل شهر دچار انسداد نشده است: «شهرداری ۶۶ هزار میلیارد بدهی تا پایان سال ۹۹ دارد که بابت آن باید 12.5 میلیارد سود بانکی بدهد. اما باید انصاف داشته باشیم و مطالبات شهرداری و ظرفیت‌های شهر را نیز در نظر بگیریم. هر چند کرونا به شهر آسیب زده اما شهر دچار انسداد نیست و باید ناظر به آینده دست به دست هم حرکت کنیم.» زاکانی در ادامه به محورهای اساسی که شهرداری سعی دارد آن‌ها را دنبال کند، اشاره کرد: «در ۲۶ روز گذشته مبتنی بر برنامه‌ای که پیش از انتخاب بنده تدوین شد، چارچوب‌های منطقی در راستای چهار محور اساسی استخراج شد.» او گام اول برنامه‌هایش را تنظیم یک افق مطلوب و داشتن سند مطمئن و قابل اتکا: «برای ترسیم یک قله پرافتخار برای شهر تهران» دانست. محور دوم تلاش‌هایش را همبستگی حاکمیتی تلقی دانست. به نحوی که چندباری در صحبت‌هایش تاکید کرد: «همه مسئولان باید تعهدات خود را نسبت به شهر و شهروندان ادا کنند.» زاکانی محور سوم برنامه‌هایش را تلاش برای به میدان آوردن مردم دانست و چندباری گفت که تمام فعالیت‌های شهرداری حول مردم محوری خواهد بود. به زعم او انجام هرکاری بدون توجه به مردم چیزی جز لکه‌گیری نیست. مقصود او از به میدان آوردن مردم تقویت سرمایه اجتماعی است. او توضیحی برای چگونگی این تقویت ارائه نکرد و تنها اعلام کرد که مردم اگر «خاک خدمت صادقانه» ببینند، اعتماد می‌کنند و امید در جامعه زنده می‌شود. براساس صحبت‌های شهردار تهران، محور چهارم گام‌های شهرداری تهران، هوشمندسازی خواهد بود. او همانند شورا و مدیریت شهری قبلی شعار شفافیت داد و اعلام کرد: «باید افکار عمومی را در جریان اخبار و اطلاعات درست قرار دهیم و خودمان را شفاف‌سازی و شیشه‌ای کنیم.»
توسعه از نگاه شهردار تهران
او به عملکرد مدیران گذشته اشاره کرد و از شخص قالیباف نام برد و گفت در آن دوران کارهای جدی برای کالبد شهر صورت گرفته است. زاکانی نیاز اصلی شهر در این دوره را توسعه دانست و برایش چند مصداق هم آورد: «از هفت خط مترو که فعال است حدود ۱۵۰ کیلومتر دیگر مترو باقی‌مانده که نیازمند تامین ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است. نوسازی اتوبوسرانی نیز ۵۰ هزار میلیارد تومان امکان مالی نیاز دارد. با این وجود طلب‌های جدی شهرداری از جمله ۶۳۰ واگن مترو وجود دارد که باید همگی پیگیری شوند.»
قرارگاه‌های زاکانی در شهرداری تهران
زاکانی در بخش‌ آخر صحبت‌هایش بازهم از سیاست‌ ایجاد قرارگاه در شهرداری تهران نام برد. قرارگاه اجتماعی، مساله‌ای بود که او در سخنرانی‌ پیشین خود در شورای شهر تهران به آن اشاره کرده بود و در جمع خبرنگاران اعلام کرد که قرار است، مجموعه‌ای متشکل از چندین متخصص ایجاد و باکمک آن‌ها درباره آسیب‌های اجتماعی چون معتادان متجاهر و کودکان کار تصمیم‌گیری شود.
او به روزنامه پیام ما گفته بود، یکی از خروجی‌های مجموعه همکاری برای جمع‌آوری معتادان و «زدودن لکه ننگ از شهر است.» زاکانی در جلسه دیروز برنامه‌هایش را در بازه‌های یک ساله و یک و نیم ساله، دو ساله، دو و نیم ساله و چهار ساله تقسیم بندی کرد و تاکید داشت که ایجاد 5 قرارگاه جزو برنامه‌های فوری است.
او اعلام کرد که باید با یک کار جهادی چهره شهر تغییر کند، روی موضوعات اجتماعی و نگاه اجتماعی به مسائل تاکید داشت، با این وجود به نظر می‌رسید که نگاه او نسبت به قبل تغییر کرده و به طور مثال در حوزه آسیب‌های اجتماعی تنها شهرداری را مسئول نمی‌داند. زاکانی گفت: باید موضوع اجتماعی را بپذیریم و دیگران را به میدان بیاوریم و چهره شهر را از نظر معضلات اجتماعی با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های موجود سامان دهیم. عرصه سوم فرهنگ و تبلیغ است، باید در شهر آرامش را حاکم کنیم تا در و دیوار شهر به ما آرامش دهد. قرارگاه چهارم ناظر به تفریح و نشاط است، در این موضوع باید از مسائل و تبعات اجتماعی کرونا پیشگیری کنیم و نگذاریم شهر به سمت سقوط پیش برود. قرارگاهی پیرامون کرونا راه‌اندازی می‌کنیم تا بزرگترین معضل مردم و آلام آنها را کاهش دهیم.»
بعد از آن، چند عضو شورای شهر در قالب پیشنهاد، چند توصیه به زاکانی داشتند.

حرکت به سمت عدالت، بهسازی فضای بی‌دفاع شهری، تدوین برنامه جامع مقابله با آسیب پذیری شهر تهران، برنامه ریزی عملیاتی برای کاهش مسائل اجتماعی شهری نیز همچون کودکان کار، معتادین متجاهر و … نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با توجه ویژه به تاکسیرانی، منع زباله گردی در شهر تهران، ایجاد شفافیت نه از جنس شفافیت شورای پنجم از جمله مواردی بود که اقراریان توجه به آن‌ها را به شهردار تهران توصیه کرد. مهدی اقراریان
عباسی به پرداختی‌های برج میلاد اشاره کرد و گفت: حقوق ۳۰۰ نفر از پرسنل برج میلاد تهران بیش از سه ماه است که پرداخت نشده و باید نسبت به این مساله اقدام عاجل انجام شود. مهدی عباسی
صادقی گفت: یکی از کارگر‌های رفت و روب با رادیو تماس گرفت و گفت ۱۳ روز از ماه گذشته و حقوق‌شان پرداخت نشده، متوجه صحت آن شدیم. از آقای زاکانی می‌خواهم نسبت به اصلاح این وضعیت و پرداخت حقوق کارگران اقدامات لازم را داشته باشند، چرا که حقوق یک کارگر رفت و روب که از نصف شب تا صبح زحمت می‌کشند، خیلی بد است که به موقع پرداخت نشود. احمد صادقی

می‌توانستم پشت تریبون خیلی چیزها بگویم
در ادامه زاکانی در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌هایش توضیح بیشتری داد. مهم‌ترین پرسش خبرنگاران درباره ایرادات حقوقی صدور حکم او و «کارزار نه به زاکانی» بود که در روزهای اخیر بیش از 30 هزار نفر آن را امضا کردند.
او در پاسخ به پرسش پیام ما درباره کارزار گفت: «آن‌هایی که آن را امضا کردند، اطلاعاتشان ناقص بود.» زاکانی همچنین خودش را شهردار قانونی معرفی کرد و در توجیه امضای حکمش گفت: «نباید با موضوعات مردم سیاسی برخورد شود، من می‌توانستم اکنون پشت تریبون مواردی را بگویم که خیلی‌ها، سرشان می‌رود در گریبان و خجالت بکشند، اما این بنا نیست که ما با سرنوشت جامعه برخورد سیاسی‌کارانه داشته باشیم، بنده شهردار تهران هستم، کاملا قانونی، کاملا برداشت حقوقی است؛ در واقع مسئولان مربوطه پیرو درخواست وزارت کشور پاسخ دادند و گفتند کاملا قانونی است؛ با این حال به این موضوع بسنده نشد، از هیئت وزیران نیز سوال شد و هیئت وزیران آن را کاملا قانونی و مسوولیتش را با وزیر کشور دانست.» زاکانی همچنین گفت: «در این مدت جوسازی و سیاسی‌کاری کردند و قصد داشتند آرامش شهر را به هم بزنند ولی من سکوت کردم.»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *