پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | «آیدا» 58 نفر را کشت

با وقوع پنجمین توفان قدرتمند آمریکا، مقامات این کشور بار دیگر از تغییرات اقلیمی می‌گویند

«آیدا» 58 نفر را کشت

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا: سیل بی‌سابقه و ویرانی ناشی از توفان آیدا و آتش‌سوزی، یادآور تغییرات اقیلمی است در نیوجرسی و نیویورک وضعیت اضطراری اعلام شد





«آیدا» 58 نفر را کشت

۱۲ شهریور ۱۴۰۰، ۲۳:۰۱

«آیدا» پنجمین توفان قدرتمندی است که ایالات متحده را در نوردیده. رسانه‌های داخلی آمریکا از مرگ دست کم 58 نفر خبر داده‌اند. توفان، جاری شدن سیل‌های ناگهانی و گردبادهای قدرتمند، ده‌ها میلیارد دلار خسارت به بار آورده و هزاران نفر را در سرتاسر این کشور بی‌خانمان کرده است. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با وقوع این حادثه بزرگ و خسارت‌های بی‌شمارش از اثرات تغییرات اقلیمی گفته و ضرورت «سرمایه‌گذاری تاریخی» برای «مقابله با بحران آب‌و‌هوا».

آیدا که از پنج روز پیش شمال شرق آمریکا را درنوردیده، جان ده‌ها شهروند را گرفته است. شهر نیویورک و همچنین نیوجرسی در همسایگی آن در روزهای اخیر شاهد بارش‌های بی سابقه‌ای بوده‌اند. بعضی ساکنان در زیرزمین‌های خانه‌ها و اتومبیل‌های گرفتار شده در سیل، جان خود را از دست دادند. چهار ایالت در شمال شرقی این کشور تلفاتی را گزارش داده‌اند و تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، اتوموبیل‌های غرق شده، خانه‌های ویران و تابوت‌های شناور در سیل را نشان می‌دهند. در نیوجرسی گردباد، بزرگترین مزرعه تولید لبنیات را تخریب کرد و بسیاری از خطوط متروی نیویورک بعد از ورود سیل به فضای داخل ایستگاه‌ها، بسته شدند.
کی نیوز، رسانه محلی فلوریدا نوشته است: قطع برق بعد از وقوع توفان آیدا باعث شده تابستان متلاطم در بیشتر نیواورلئان غیرقابل تحمل شود. اما این بدبختی در برخی مناطق خارج از شهر با کمبود آب، جاری شدن سیل در محله ها و آسیب شدید خانه‌ها تشدید می‌شود. پنج روز پس از وقوع توفان آیدا، اثرات توفان در ناحیه لوئیزیانا همچنان محسوس است. در همین حال بارش‌های سیل‌آسا، در مناطقی که انتظار نمی‌رفت، اثری جدی گذاشته، چنان که از مریلند تا نیویورک دست کم 18 نفر در حوادث ناشی از توفان جان باخته‌اند.
پس از تجربه توفان بزرگ کاترینا، سیستم‌های بازسازی‌شده مقابله با سیل از نیواورلئان حفاظت می‌کرد. برق پنجشنبه قبل از سحر در بخش‌هایی از منطقه تجاری شهر و دیگر محله‌های مرکز شهر برقرار شد. به گفته مقامات، همچنین برق چندین بیمارستان در منطقه جفرسون و نزدیک باتون‌روژ را برقرار کردند. برخی از خیابان‌ها از درختان کنده‌شده و آوار ساختمان‌ها پاکسازی شد و چند مغازه نیز بازگشایی شدند. با این همه بسیاری از خانه‌ها همچنان در تاریکی‌اند. در هفت منطقه، دست کم 95 درصد از مشترکان، تا روز پنج‌شنبه هنوز برق نداشتند. همچنین در نیواورلئان و جفرسون پریش، فقط 35 هزار خانه از 405 هزار مشترک، برق داشتند. دست کم هفت نفر، در توفان لوییزیانا، می‌سی‌سی‌پی و آلاباما کشته شده‌اند. از جمله دو کارمند که روز سه‌شنبه هنگام برقراری دوباره برق در نزدیکی بیرمنگام، کشته شدند. در خارج از نیواورلئان، محله‌ها همچنان گرفتار سیل‌اند و ساکنان هنوز با خسارت‌های ناشی از این وقایع دست و پنجه نرم می‌کنند. به گفته دفتر آتش‌نشانی لوئیزیانا ، بیش از 1200 نفر در جست‌وجوی افراد نیازمند کمک هستند. کاخ سفید اعلام کرده که باید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه برای بررسی خسارات وارده به لوئیزیانا سفر کند.گزارش‌هایی درباره تخریب گسترده در جنوب لوییزیانا منتشر شده و در منطقه جفرسون، مقامات روز چهارشنبه منتظر ماندند تا سیلاب عقب‌نشینی کند تا بتوانند کامیون‌های حامل غذا ، آب و لوازم تعمیراتی را به سمت منطقه حرکت دهند. جفرسون پریش شاهد ویرانی گسترده‌ای با وقوع توفان آیدا بوده است.بر اساس گزارشی که در وبسایت نولا منتشر شده، در ایرونتون، شهری در اوهایو، دو قبرستان بر اثر توفان آیدا چنان دچار خسارت شده‌اند که چندین سنگ مقبره و تابوت، روز پنج‌شنبه، با سیل جابه‌جا شده و حالا باید بررسی شود که متعلق به چه کسانی هستند. چهار روز پس از خروش آیدا، هنوز ارتفاع آب در ایرونتون به پنج فوت می‌رسد و تا زمانی که آب به خلیج براتاریا برنگردد، برای بازیابی مردگان نمی‌توان کاری از پیش برد.سیل در فیلادلفیا هم خسارت‌های بسیاری به بار آورده است. به گزارش سرویس هواشناسی ملی آمریکا، عصر روز چهارشنبه حداقل هفت گردباد در نیوجرسی و حومه پنسیلوانیا رخ داده است. ای‌بی‌سی هم گزارش داده است که توفان چهارشنبه حداقل چهار کشته در پنسیلوانیا به جای گذاشته است. همچنین سه نفر در شهر مونتگومری، پنسیلوانیا بر اثر توفان کشته شدند. اکشن نیوز تأیید کرد که یک زن در آپردوبلین پس از سقوط درخت روی‌ خانه‌اش کشته شد. اطلاعات دیگری درباره سایر جان‌باختگان پنسیلوانیا منتشر نشده است.
فیل مورفی، شهردار نیوجرسی اعلام کرده است دست کم 23 نفر در جریان سیل در این ایالت کشته شده‌‌اند. به گفته او “مرگ و میرها” بیشتر در مرکز جرسی و تعداد کمی در شمال بوده است و بیشتر جان‌باختگان افرادی بوده‌اند که موقع بالا آمدن آب در داخل اتومبیل‌هایشان گرفتار شدند. حالا به مردم هشدار داده شده که به سمت مناطق سیل‌زده نروند.بی‌بی‌سی در گزارشی نوشته است که، شهرهای نیویورک و نیوجرسی شاهد بارش بی سابقه ای بودند. چنان که برخی در زیرزمین‌های سیل‌زده و ماشین‌هایشان گرفتار شدند. توفان در 6 ایالت خسارت جانی به بار آورده است: دست کم ۱۴ نفر از جمله یک پسربچه دو ساله در شهر نیویورک کشته شدند. مقام‌ها می‌گویند ۱۱ نفر آنها در زیرزمین‌های سیل‌گرفته، غرق شده‌اند. سه نفر دیگر نیز در فیلادلفیا واقع در ایالت پنسیلوانیا کشته شدند و یک نفر هم در کانتیکات جان باخته است. مرگ و میر نیز در مریلند و ویرجینیا گزارش شده است.بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در نیوجرسی و نیویورک وضعیت اضطراری اعلام کرده است که به هر دو ایالت این امکان را می‌دهد تا از بودجه فدرال برای حمایت از اقدامات امدادرسانی به بلایای محلی برخوردار شوند.این گزارش همچنین می‌گوید تاثیر تغییرات اقلیمی بر فراوانی توفان‌های رخ‌‌داده هنوز روشن نیست، اما می‌دانیم که افزایش دمای سطح دریا، هوا را گرم‌تر کرده و انرژی بیشتری را برای وقوع توفان‌های شدید و گردبادها در دسترس قرار می‌دهد. در نتیجه، این پدیده‌ها احتمالاً شدیدتر و همراه با بارندگی شدیدتر خواهند بود.جهان از زمان شروع انقلاب صنعتی تا کنون حدود 1.2 درجه سانتی‌گراد گرم‌تر شده است و درجه حرارت همچنان افزایش می‌یابد مگر اینکه دولت‌ها اقدامات برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را اعمال کنند.بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک با انتقاد از کارشناسان هواشناسی پیش‌بینی‌های آنها را به استهزا گرفته و گفته است: «آنها هشدار دادند که باید انتظار بارش بین سه تا شش اینچ (7.5 تا 15 سانتی‌متر) باران در طول روز را داشت اما در فقط سنترال پاک، 3.15 اینچ بارش در طول یک ساعت ثبت شد.»کتی هوچول، فرماندار نیویورک هم گفته است که «ما نمی‌دانستیم که بین ساعت 8:50 تا 21:50 شب گذشته، آسمان به معنای واقعی کلمه باز می‌شود و آبی به اندازه آبشار نیاگارا را به خیابان‌های نیویورک راه می‌یابد.» خسارت‌های مالی هم در حال ارزیابی است. مردی 60 ساله در فلاشینگ نیویورک به بی‌بی‌سی گفته آنچه در سیل دیده غیرقابل تصور بوده است. «من هرگز ندیده‌ام که آب از هر طرف هجوم بیاورد، خسارت بزرگی به بارآمده و این ضربه بزرگی برای ما است.» در نیوجرسی، گردباد بزرگترین مزرعه لبنیات ایالت را مسطح کرد؛ سقف ساختمان‌ها فروریخت و چندین سیلوی بزرگ ویران شدند. صاحبان مزرعه ولاکرست گفته‌اند که بسیاری از گاوهایشان در زیر سوله از بین رفته‌اند و در کنار از بین رفتن خانه‌هایشان، دچار ضرر بزرگی شده‌اند.
در نیویورک، حدود 835 نفر از قطارهای مترو نجات داده شدند. تصاویر منتشرشده در رسانه‌ها نشان می‌دهد آب به ایستگاه‌های زیرزمینی و تونل‌ها هجوم آورده است. تصاویر دیگر نشان می‌دهد که اتومبیل‌ها در جاده‌های سیل زده شناور شده‌اند و فریاد «کمک» از داخل آنها به گوش می‌رسد. به گزارش آسوشیتدپرس ، نزدیک به 500 خودرو در نیویورک رها شده‌اند.
بایدن گفته است که این سیل بی‌سابقه در منطقه، همراه با ویرانی ناشی از توفان آیدا در لوئیزیانا و می‌سی‌سی‌پی و همچنین آتش‌سوزی در غرب، «یادآوری دیگری است که توفان‌های شدید ناشی از بحران آب‌و‌هوایی در حال وقوع است».
او گفت که کنگره را مجبور می‌کند تا برنامه خود را در زمینه طرح نقشه ساخت بهتر، شامل «سرمایه‌گذاری تاریخی» در زیرساخت‌ها، از جمله نوسازی جاده‌ها و پل‌ها و بهبود شبکه‌های انرژی و سیستم‌های آب و فاضلاب در پی بگیرند. بایدن همچنین گفت:‌ «این تخریب در همه جا وجود دارد. مسئله مرگ و زندگی است و ما همه با هم در این امر همراه هستیم. این یکی از چالش‌های بزرگ زمان ما است، اما من مطمئنم که با آن روبه‌رو می‌شویم.» او روز جمعه به لوئیزیانا سفر می‌ کند تا اقدامات انجام شده برای کمک به ایالت را بررسی کند، که اولین نقطه وقوع توفان ایدا در روز یکشنبه بود. هنوز بیش از 900 هزار خانه بدون برق در این ایالت باقی مانده است. همچنین نیویورک‌تایمز در گزارشی پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی ملی در توفان آیدا را بررسی کرده و در گزارشی نوشته است: عصر روز سه شنبه ، سازمان هواشناسی ملی پیش‌بینی کرد که بخش وسیعی از دره اوهایو و ساحل شرقی به زودی شاهد بارش شدید باران از توفان ایدا خواهند بود. یکی از سرخ‌ترین قسمت‌های آن نقشه‌ها – که نشان‌دهنده بارندگی شدید و احتمال بالای سیل است – مستقیماً روی شهر نیویورک معلق بود. آن پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمد. اما با بارش بیش از سه اینچ در یک ساعت، مقامات را غافلگیر کرد. ویرانی توفان بر شکنندگی روزافزون شهر در عصر گرمایش جهانی تأکید کرد اما در عین حال نشان داد که چگونه غیرقابل پیش‌بینی بودن حوادث آب‌و‌هوایی می‌تواند حتی بهترین برنامه‌ها را خراب کند. آرتور دی گتانو ، مدیر مرکز اقلیمی منطقه شمال شرقی در دانشگاه کرنل، می‌گوید سیل‌های ناگهانی چهارشنبه شب ناشی از یک توفان نیست، بلکه چندین توفان کوچک است که به هم پیوستن آنها، به سختی قابل پیش‌بینی بود. در نهایت، این توفان‌ها یکی پس از دیگری بر شهر نیویورک آوار شدند.اسکای نیوز هم می‌نویسد، اگر چه پیش از این هم توفان‌های گرمسیری بزرگی تجربه شده اما کارشناسان می‌گویند این وضعیت با تغییر آب‌و‌هوا بدتر شده است، چنان که هوای گرم بارش‌ها را نیز بیشتر خواهد کرد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *