سایت خبری پیام ما آنلاین | دلایل شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان

دلایل شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان





دلایل شیوع کرونا در  سیستان و بلوچستان

۱۱ تیر ۱۴۰۰، ۲۲:۱۴

سلیم بلوچی در بیمارستان نیک‌شهر گیر افتاده است. درهای ورودی و خروجی بیمارستان بسته شده. ظرفیت از تکمیل بودن هم گذشته است. می‌شد حدس زد که سیستان و بلوچستان دچار پیک پنجم شود. چرا؟ چون استانی مرزنشین است. چون روزانه تردد زیادی از مرز به سوی پاکستان و افغانستان صورت می‌گیرد. در همین ایام کرونا، بسیاری از مردم استان به خصوص در بلوچستان، به دلیل نبود امکانات مناسب در مراکز درمانی، بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را برای درمان به پاکستان بردند. طبیعی است که همراهان بیمار در همین آمد و شدها، می‌توانند خود تبدیل به ناقلان بیماری باشند. نکته دیگر به شکل زندگی اقوام در این استان مربوط است. به رغم وخیم بودن اوضاع، مردم به شدت تاکید دارند نماز به جماعت برگزار شود. در مراسم عروسی‌ همچنان با جمعیت زیاد و بدون رعایت پروتکل‌ها دور هم جمع می‌شوند. در این استان شاهدیم که وقتی فردی از مبتلایان به کرونا فوت می‌کند، نزدیکان شخص متوفا به هیچ وجه موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و جمعیتی زیاد در مراسم تدفین و دیگر مراسم مرتبط شرکت می‌کنند.
همین امروز فیلمی به دستم رسید مربوط به گورستان چشمه زیارت در زاهدان، که به دلیل آمار بالای فوتی‌ها، از چند بیل مکانیکی برای حفر قبور کمک گرفته بودند. در شهرستان نیک شهر نیز از کسانی که مشکوک به ابتلا هستند، از هر ده نفر، هشت نفر نتیجه آزمایش‌شان مثبت اعلام می‌شود.
یازده درصد کل جمعیت کشور در این استان زندگی می‌کند. یعنی این استان در مجموع جمعیتی حدود سه میلیون نفر را در خود جا داده است. اما نکته مهم در این استان، پراکندگی جمعیت است. و درست همین نکته است که کمک رسانی و یا نظارت‌های بهداشتی را دشوارتر می‌کند. کمبود و فرسودگی امکانات و نیز تعداد اندک نیروهای متخصص را باید از جمله دیگر مشکلات برشمرد.
در آخرین نشستی که با حضور مقام‌های ارشد درمانی در شهر زاهدان برگزار شد، مجوز تزریق واکسن برای افراد بالای هجده سال صادر شد. هم‌چنین دستور داده‌اند درهای آرامستان‌ها بسته شود و برای خاکسپاری در نهایت فقط ده نفر از نزدیکان حضور داشته باشند. به نظر می‌رسد برای عید قربان که از اعیاد بسیار مهم اهل سنت است؛ باید از هم اینک تمهیدات جدی‌تری لحاظ شود. با توجه به اینکه مردم استان برای مولوی‌های خود و به خصوص شخص مولانا عبدالحمید ارزش و اعتبار بسیاری قائل هستند؛ می‌توان از مقامات دینی در این‌باره همراهی و کمک خواست.
از سوی دیگر از آنجایی که ممانعت از آمد و شد و نیز ورود اتباع کشورهای همسایه، به دلیل مراودات معیشتی و اقتصادی در مرزهای این استان غیرممکن است، باید با ترددهای مرزی نظارت و کنترل دو چندان صورت پذیرد. چرا که این رفت و آمدهای مرزی در پیک پنجم کرونا در این استان تاثیر قابل تاملی داشته است. اکنون بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به خصوص در مرکز استان به شدت نیازمند دستگاه‌های اکسیژن‌ساز و نیز کپسول‌های اکسیژن در لیتراژهای مختلف هستند که همراهی و کمک‌های مردمی می‌تواند بسیار موثر باشد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *