پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | دعوت همگانی به صرفه‌جویی برق

مدیران ارشد صنعت برق درباره افزایش گرما و افزایش مصرف هشدار دادند

دعوت همگانی به صرفه‌جویی برق

سخنگوی صنعت برق با اشاره به توقف تولید برق در نیروگاه بوشهر: برآورد شده تعمیرات نیروگاه بوشهر تا آخر هفته به طول بینجامد. مردم در صرفه‌جویی همکاری کنند





۳۱ خرداد ۱۴۰۰، ۲۳:۴۰

شبکه تولید و توزیع برق کشور این روزها زیر فشار است. گرم شدن هوا و افزایش مصرف برق از یک سو و کاهش تولید برق به دلیل خشکسالی و از رده خارج شدن ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی شرایط دشواری را پیش آورده است. به این چالش‌ها مواردی چون استخراج غیرقانونی رمزارز و تعهدات صادراتی را هم باید بیفزاییم. معاون هماهنگی توزیع توانیر گفته است در هفته گذشته میانگین دمای کشور در حدود 36 درجه بوده و این در حالی است که براساس نقشه‌های هواشناسی، دمای هوا بین 1 تا 1.5 درجه افزایش می‌یابد. به گفته رخشانی مهر، با رسیدن میانگین دمای هوا به 38 درجه در کشور، احتمال آن‌که رکورد نیاز مصرف برق به 62 هزار مگاوات افزایش یابد وجود دارد.

افزایش روزافزون مصرف برق در کشور موجب شده تا به صورت موقت از راه‌هایی مانند خاموشی‌های نوبتی در بخش صنعت و خانگی و همچنین صدور دستورالعمل کاهش مصرف در بخش دولتی استفاده شود.
به گزارش نیرو نیوز، معاون هماهنگی توزیع توانیر و دبیر ستاد راهبری اوج بار صنعت برق با بیان این که هفته گذشته با رسیدن نیاز مصرف به بیش از 60 هزار مگاوات، شاهد شکاف 6 هزار مگاواتی در تراز بین تولید و مصرف بودیم، گفت: «این هفته با توجه به شرایط موجود، احتمال تشدید این شکاف بیشتر شده است». از نظر رخشانی مهر، تنظیم و مدیریت مصرف تنها راهکار جلوگیری از بروز قطعی برق در این شرایط است: در کشور حدود 24 هزار مگاوات از برق تولیدی کشور به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.
او با بیان این که پیک برق در بازه ساعت‌های 12 تا 18 رخ می دهد، خاطرنشان کرد: اگر فرض کنیم که این اوج بار برای سه ماه رخ دهد در حدود 450 ساعت در سال اوج مصرف داریم که برای پاسخگویی به این نیاز مصرف باید 7 تا 8 هزار مگاوات نیروگاه احداث شود. معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر این که در همه دنیا، مصارف در این ساعت ها را مدیریت می کنند، خاطرنشان کرد: در ایران نیز همانند سایر نقاط دنیا، مصارف به ساعت‌هایی غیر از ساعات پیک منتقل می شود.
تشکر از مشترکان خانگی
او در عین حال با تشکر از مشترکان صنعتی و کشاورزی به دلیل همکاری در طرح‌های مدیریت بار گفت: صنایع و کشاورزان با همکاری در طرح های مدیریت‌بار، از پاداش‌های صنعت برق و تخفیف‌های در نظر گرفته شده، بهره مند می شوند. رخشانی مهر همچنین با اشاره به این که در اوایل خرداد ماه شاهد رشد بیش از 30 درصدی مصرف برق بودیم، افزود: بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها این دو گروه از ابتدای امسال رشد مصرف زیادی را تجربه کرده اند که در بخش کشاورزی به دلیل کمبود بارش ها شاهد افزایش پمپاژ آب و در نتیجه بالا رفتن 18 درصدی مصرف برق بودیم و پس از آن نیز بخش صنعت بود که در رده دوم مصرف قرار داشت.
معاون هماهنگی توزیع توانیر درباره انتشار جداول خاموشی ها نیز گفت: این جداول احتمالی است، اما در صورت تداوم همکاری مشترکان، خاموشی‌ها اعمال نمی‌شوند. به گفته رخشانی‌مهر در صورتی که مردم کولرهای گازی روی عدد 25 درجه تنظیم و از دور آهسته کولرهای آبی استفاده کنند و استفاده از وسایل پرمصرف برقی نیز به ساعات خنک روز یا پایانی شب موکول شود، می‌توان اطمینان یافت که شاهد قطعی برق نخواهیم بود.
او در عین حال از همه مشترکان صنعتی و کشاورزی نیز به دلیل همکاری در طرح‌های مدیریت بار و کاهش مصرف برق تقدیر کرد و گفت: همه این تلاش ها برای پایدار ماندن شبکه و جلوگیری از بروز خاموشی‌ها صورت می‌گیرد.
رخشانی مهر همچنین در پاسخ به پرسشی درباره میزان ذخایر آب پشت سدهای کشور نیز اظهار داشت: ذخیره آب پشت سدها حداقل 50 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است که این به معنای نصف شدن توان تولید انرژی نیروگاه های برق آبی است.
او با اشاره به شرایط حساس کشاورزان تاکید کرده که ذخایر آب سد ها را باید برای کشت پاییزه، احتمال تداوم خشکسالی و مصرف آب شرب و… تا حد امکان حفظ کنیم.
خروج موقتی نیروگاه اتمی بوشهر از چرخه تولید برق
در شرایطی که مصرف برق به بالاترین میزان خود رسیده، از نیروگاه اتمی بوشهر هم خبر رسیده که این نیروگاه برای رفع نقص فنی به طور موقت برق تولید نمی‌کند. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درباره این موضوع گفت: با احتساب ظرفیت تولید برق در نیروگاه اتمی بوشهر، ظرفیت عملی تولید برق در حدود 54 هزار مگاوات بود که با بروز نقص فنی در این نیروگاه و خروج نیروگاه اتمی بوشهر از مدار بهره‌برداری، حدود 1000 مگاوات از ظرفیت عملی تولید برق کشور کاسته شد.
رجبی مشهدی با اشاره به آغاز تابستان گفت: در حالی که شاهد شکستن رکورد مصرف برق با عبور پیک مصرف از مرز 60 هزار مگاوات در روزهای پایانی بهار امسال بودیم، پیش‌بینی می‌کنیم با گرم شدن هوا در اغلب نقاط کشور در نیمه نخست تیرماه، پیک مصرف برق باز هم از مرز 60 هزار مگاوات بگذرد. او افزود: در آستانه آغاز تابستان قرار داریم و با خروج 1000 مگاواتی ظرفیت تولید برق هسته ای از مدار بهره برداری، حداکثر تلاش را برای جلوگیری از قطع برق مردم می‌کنیم و در این راه، باید پیک سایی و مدیریت مصرف در بخش صنایع و کشاورزی را از حدود 6000 مگاوات فعلی، به 8000 مگاوات افزایش دهیم.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به اینکه آیا صنایع برای رسیدن ظرفیت پیک‌سایی به 8000 مگاوات همکاری می کنند؟، گفت: رساندن حجم کاهش بار صنایع و کشاورزی به میزان 8000 مگاوات، کار بسیار سختی است؛ اما تلاش می کنیم با تحقق این امر، برق منازل مردم قطع نشود. این عضو هیئت مدیره شرکت توانیر صرفه جویی و مدیریت مصرف برق منازل از سوی مردم را همواره موثرترین راهکار به منظور جلوگیری از قطع برق دانست و گفت: مردم فهیم ایران که همواره کمک رسان خادمان خود در صنعت برق بوده‌اند، با اعمال راهکارهای مدیریت مصرف برق می‌توانند نقش موثری در جلوگیری از بروز خاموشی‌ها داشته باشند.
مردم همکاری کنند
رجبی مشهدی با بیان اینکه «برآورد شده تعمیرات نیروگاه بوشهر تا آخر هفته به طول بینجامد»، گفت:‌ از عموم هموطنان عزیز درخواست می‌کنیم به منظور کمک به تامین برق و جلوگیری از بروز خاموشی، نسبت به کاهش مصرف برق خود در فاصله ساعت‌های 12 تا 18 که ساعات اوج مصرف برق در کشور به دلیل استفاده حداکثری از وسایل سرمایشی است، اقدام کنند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *