پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آمار کودکان زباله‌گرد کاهش یافته است

شهردار تهران در نشست خبری در پاسخ به «پیام ما»:

آمار کودکان زباله‌گرد کاهش یافته است

معاون خدمات شهری شهرداری تهران: کارهای سلول دفن پسماند بیمارستانی درحال انجام است





۱۰ خرداد ۱۴۰۰، ۲۲:۴۶

آخرین نشست خبری پیروز حناچی، شهردار تهران با حضور معاونین، دیروز برگزار شد. نشستی که با همراهی مجتبی یزدانی، چهره کم خبر شهرداری که عموما از خبرنگاران دور می‌مانند، در قامت معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری بود و همچنین محمدرضا جوادی یگانه، معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری که در آخرین روزهای فعالیت مدیریت شهری پنجم به چهره پرخبری تبدیل شده و آخرین بار با بخشنامه ممنوعیت سیاهی چهره حاجی فیروز و شائبه نژادپرستی بودنش خودش را سر زبان فضای مجازی انداخت. شهردار و این دو معاونش به همراه زیرمجموعه‌هایشان دیروز به پرسش‌های خبرنگاران درباره آخرین اقداماتشان توضیحاتی دادند.

حلقه اتصال بیشتر پرسش‌های خبرنگاران بخشنامه سال گذشته شهردار تهران بود. بخشنامه‌ای که حناچی طی آن زباله‌گردی کودکان را ممنوع اعلام کرد و در آن تاکید کرد که شهرداری از این پس با پیمانکارانی که کودکان را استثمار می‌کنند، برخورد قهری می‌کند و به طور مثال دیگر قراردادشان را تمدید نمی‌کند. برخلاف اینکه مدیران شهرداری این بخشنامه را کارآمد تلقی می‌کنند و تاکید دارند که میزان زباله‌گردی کودکان کاهش پیدا کرده اما شواهد عینی خبرنگاران و شهروندان از سال گذشته تاکنون، خلاف ادعای مدیران را نشان می‌دهد. روزنامه پیام‌ما درباره همین تناقض از شهردار تهران پرسید. از اینکه آیا بخشنامه توفیقی داشته؟ یا اصلا با پیمانکاران برخورد قهری صورت گرفته است؟
جوادی یگانه در پاسخ به این پرسش گفت: در زمینه کودکان کار، براساس مشاهدات شهرداری، حاکی از کم شدن آنها است و در جلسه‌ای که در دادستانی داشتیم مبنی بر این بود که بتوانیم با ماشین‌هایی که کودک کار و کودکان زباله‌گرد را به کار می‌گیرند برخورد کنیم. مشاهدات حاکی از کاهش کودک زباله‌گرد است.
معاون اجتماعی شهردار تهران تاکید کرد: ما چند ابزار داریم یک ابزار جدی، سامانه‌ای است که شهرداری تهران طراحی کرده است و روی ۱۳۷ گزارش می‌دهید و شهرداری پیگیری می‌کند، بگذارید یک مثال دیگر بزنم، تا مساله شفاف شود، یک اتفاقی رخ داد و گفتند پل‌های عابر‌پیاده امن نیست. یک شماره‌ای روی ۱۳۷ طراحی شد و مردم می‌توانستند آن را گزارش کنند.
او ادامه داد: هم اکنون عدد ناامنی پل‌های عابر پیاده حدود یک درصد است. این عدد اما هنگام تاریکی خیابان‌ها به ۶۰ درصد می‌رسد. درباره کودکان زباله‌گرد و اتباع افغانستانی اختلاف سن را هم داریم و از روی چهره نمی‌توانیم تشخیص دهیم چه سنی هستند. اما ما روی کم شدن این موضوع اتفاق نظر داریم. زیرا شهرداری این سامانه را گذاشته است و ما هم در جلساتی که به اتفاق آقای یزدانی داشتیم تمام پیمانکاران را جمع کردیم و توضیح دادیم، این مساله باید انجام شود. در قراردادی که شهرداری تهران منعقد می‌کند، مشخصا از هیچکدام از کارگران نباید اتباع و کودک باشند.
او با اشاره به اینکه ضرب‌الاجل حناچی برای از بین رفتن زباله‌گردی در کودکان تا خرداد ۱۴۰۰ بوده، نیز تاکید کرد: ما تلاش خودمان را کردیم و همچنان هم تلاش می‌کنیم تا این مساله از بین برود.
یزدانی نیز درباره کودکان کار و کودکان زباله‌گرد گفت: بنابر بخشنامه آقای شهردار، آمار سازمان بازرسی و نیروی انتظامی و دادستانی حاکی از کاهش کودکان زباله‌گرد است. به‌علاوه جریمه‌ای در نظر گرفته‌ایم و اعلام شد اگر چنین مساله‌ای مشاهده شود از قرارداد پیمانکار کسر می‌شود. او تاکید کرد: همچنین باید افرادی که در این زمینه کار می‌کنند لباس مخصوص داشته باشند.
شهردار تهران نیز در ادامه درباره پرسش مطرح شده درباره کودکان زباله‌گرد گفت: کودکان کار و زباله‌گرد در تهران باید جدا شوند، این‌ها دو مقوله کاملا جدا هستند. در خصوص کودکان زباله‌گرد آمار به شدت کاهش پیدا کرده است، ما در این زمینه به شدت برخورد می‌کنیم. در خصوص کودکان کار نیز یک حوزه گسترده و فراتر از شهرداری است و این موضوع اتفاق می‌افتد و مقوله آن جداست.
خبرنگاران اما از این توضیحات قانع نشدند و از شواهد میدانی خود مبنی بر افزایش کودکان زباله‌گرد گفتند. شهردار این‌بار از صدرالدین علیپور مدیرعامل سازمان خواست تا در این‌باره توضیح دهد. علیپور گفت: بر اساس آماری که از سازمان بازرسی داریم کودکان کار از حدود 400 الی 500 نفر که آمار رسمی بوده به کمتر از 100 نفر رسیده است. کارگرانی که تفکیک را انجام می‌دهند گروه‌های پیمانکار هستند که لباس فرم دارند و خودروی جمع‌آوری پسماند خشک دارند و کار قانونی خود را انجام می‌دهند.
او ادامه داد: ضمنا از طریق 137 اعلام کردیم هرجایی که کودک کار دیده شده به شهرداری گزارش داده شود و شهرداری در این زمینه برخورد نیز داشته است و دو منطقه حذف شدند. ضمن اینکه تنها شهری بودیم که حکم از دادستانی گرفتیم و تفاهمی با نیروی انتظامی داشتیم و نیروی انتظامی 80 اکیپ از زمان شیوع کرونا در اختیار ما قرار داد و خودرویی که کودک زباله‌گرد مربوط به پیمانکار است را توقیف کند.
علیپور گفت: تا زمانی که مخازن به این شکل است که دسترسی به آن آسان است افراد غیر‌مجاز هم می‌توانند از آن برداشت داشته باشند و شهرداری ضابط قضایی نیست که بخواهد برخورد داشته باشد. به زمان‌بندی و مشارکت مردم نیاز داریم و با اعداد و ارقام می‌گویم که در آمار کاهش خیلی جدی داشتیم.
سلول دفن پسماند بیمارستانی درحال ساخت است
در ادامه این نشست روزنامه «پیام‌ما» دو پرسش دیگر هم از معاونان شهردار پرسید. اولی در خصوص طرح‌های ارزیابی اجتماعی و فرهنگی پروژه‌های شهری موسوم به اتاف بود. جوادی‌یگانه در پاسخ به اینکه چرا این طرح‌ها پیش از آغاز پروژه‌ها در دسترس نیستند، ادعا کرد که تمام طرح‌های ارزیابی هم در دسترسند هم در سایت شفاف قابل مطالعه برای تمام شهروندانند. پرسش دیگر پیام‌ما از دیگر معاون شهردار یعنی یزدانی بود. عمر سلول دفن بهداشتی یعنی منطقه‌ای که پسماند بیمارستانی و عفونی در آن سامان داده می‌شود، به گفته مدیران شهرداری و کارکنان سازمان مدیریت پسماند مدتی است که به پایان رسیده است. علیپور نیز سال گذشته وعده داده بود که ساخت سلول جدید تا پیش از رسیدن به سال ۱۴۰۰ ساخته و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. او همچنین در کلاب‌هاوس روزنامه پیام‌ما نیز ادعا کرد که سلول تازه بهره‌برداری شده است،درحالی‌که یزدانی در پاسخ به این پرسش ادعای دیگری داشت او از افتتاح صحبت نکرد و تنها گفت طبق وعده‌ای که دادیم، کار جدید درحال انجام است و این امکان هم وجود دارد تا از آن بازدید شود.
نه آباد تحویل گرفتیم و نه ویرانه تحویل می‌دهیم
او همچنین در ادامه در پاسخ به این پرسش که بسیاری از اعضای شورای شهر دوره چهارم ادعا می‌کنند حناچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ملک عمارت اقدسیه اشاره کرد، خانه‌ای که باارزش بود، ثبت ملی نبود، فروخته شد اما مردم از آن خبردار نشدند تا زمانی که خبر به گوش رسانه‌ها رسید. او درباره این عمارت گفت: در کشور بر اساس قانون عمل می‌کنیم و الزام قانونی در مورد ساختمان‌هایی که ثبت ملی شدند وجود دارد. شهرداری روزانه ممکن است صدها ملک را بفروشد و یا بر اساس ماموریت‌های خود املاکی را خریداری کند. بسیاری از آثار در تهران توسط شهرداری مرمت و سپس ثبت ملی شده‌اند اما ملک اقدسیه هر چند که ملک فاخری بود اما قدمت زیادی نداشت و ثبت ملی هم نبود.
او همچنین در ادامه در پاسخ به این پرسش و ادعا که بسیاری از اعضای شورای شهر دوره چهارم ادعا می‌کنند که شهر آباد تحویل مدیریت شهری دادند و شهرداری آن را ویرانه کرده است. گفت: ما نه شهر آباد تحویل گرفته‌ایم و نه ویران تحویل می‌دهیم. ما تلاش کردیم راهبردها را اصلاح کنیم. حرف و عمل ما باید منطبق باشد و در این راستا تلاش کردیم برنامه‌های عملیاتی در امتداد شعارمان باشد. قطعا کسانی که در دوره قبل کار کرده‌اند نیز تلاش کردند وضعیت بهتر شود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *