پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مراکز خدمات حیوانات شهری ساماندهی می‌شوند

براساس طرح تازه شورای شهر تهران؛

مراکز خدمات حیوانات شهری ساماندهی می‌شوند

نوری،عضو شورای شهر تهران:شهرداری باید ظرف ۶ماه نسبت به تدوین دستورالعمل‌ مورد‌نیاز استقرار مراکز دامپزشکی،ضوابط ساختمانی تصویب کند.حکمت،فعال محیط زیست:این طرح باعث تولید وتکثیر حیوانات نمی‌شودومراکز دامپزشکی موظف می‌شوند،فقط حیوانات شهری مجاز راپذیرش کنند





۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۲۱:۴۹

| پیام ما | دامپزشکی‌ها و مراکز خدمات دهنده به حیوانات شهری از این پس ساماندهی می‌شوند. براساس طرح تازه شورای شهر تهران که کلیات آن دیروز تصویب شد، قرار است از این پس، این مراکز در ساختمان‌های مستقل فعالیت کنند تا احیانا حضور حیوانات شهری نتواند آسیبی برای شهروندان ایجاد کند. این طرح که گفته می‌شود شروع تهیه آن به سال 97 باز می‌گردد به گواه بهشت‌نشینان و کارشناسان حوزه دامپزشکی می‌تواند سبب شفاف سازی در ساختار و فعالیت این مراکز در پایتخت شود. طرح ساماندهی دامپزشکی‌ها اما با چند پیشنهاد هم کامل‌تر شد، پیشنهاداتی که نتوانست همه اعضای شورا را راضی نگهدارد.

دومین دستور جلسه، دیروز 26 اردیبهشت شورای شهر تهران، بررسی طرح ساماندهی وضعیت خدمت مراکز دامپزشکی حیوانات شهری در تهران بود. زهرا صدراعظم‌نوری، رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره لزوم تصویب این طرح توضیحاتی داد. او گفت: این طرح یکی از معضلات شهر تهران است. امروزه تعدادی از شهروندان به دلیل نوع زندگی و تعلقات خود، در خانه‌های خود از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند و نیاز به مراکز و کلینیک‌های سلامت برای این حیوانات دارند. شاهدیم که در سطح شهر مکان‌هایی مسکونی و مغایر با سکونت برای ارائه خدمات به سلامت حیوانات وجود دارد. از سوی دیگر این موضوع اجتناب ناپذیر است و باید به این نیاز توجه شود.
او در میان صحبت‌هایش اشاره‌ای هم به قانون داشت، طبق قانون مصوب سال 66 حرف پزشکی می‌توانند در مکان‌های مسکونی فعالیت کنند، درحالی‌که مشخص نیست این مساله برای دامپزشکان هم صادق است، یا نه. نوری تاکید کرد در نهایت باتوجه به درخواست‌های شورا طرحی از سوی دو کمیسیون معماری و محیط زیست تهیه شد.
او در ادامه با اشاره به یکی از تبصره‌های این طرح گفت: براساس تبصره یک این مصوبه شهرداری تهران موظف است، ظرف مدت ۶ ماه از تصویب این مصوبه با همکاری سازمان دامپزشکی به منظور ساماندهی وضعیت استقرار واحدها و ارائه مراکز خدمات دامپزشکی نسبت به تدوین دستورالعمل‌های مورد نیاز استقرار واحدها و مراکز ارائه خدمات دامپزشکی، ضوابط ساختمانی را براساس نوع فعالیت و به تفکیک فعالیت و در نظر گرفتن همجواری‌ها و حدود فاصله اقدام و در مراجع قانونی مربوطه به تصویب برساند.
مراکز دامپزشکی
به عقیم‌سازی هم ورود کنند
پس از او علی مفاخریان، مدیرعامل سازمان صنایع و مشاغل که نماینده شهرداری در این طرح محسوب می‌شد، گفت: نکته‌ای در حوزه شهرداری تهران در مورد مراکز دامپزشکی و فعالیت آنها وجود دارد که بحث دریافت خدمات مطابق شهرداری در قبال ارائه خدمات به این مراکز است . در حال حاضر دولت لایحه حمایت از حقوق حیوانات را در دستور کار خود دارد. در ماده ۲۲ این لایحه اشاره شده است واحد‌های دامپزشکی در مقابل دریافت خدمات، مسئولیت اجتماعی خود در حوزه حیوانات بلاصاحب را به رایگان انجام دهند.
او همچنین گفت که باتوجه به حجم بالای حیوانات بلاصاحب در شهر تهران در این طرح مجوزی هم به این مراکز داده شود تا به عنوان مسئولیت اجتماعی خود بتوانند خدماتی برای حیوانات بلاصاحب داشته باشند.
در ادامه کلیات طرح با 17 رای موافق پذیرفته شد. ناهید خداکرمی، از اعضای کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری اما پیشنهادی داشت. او پیشنهاد کرد که در سطر 5، ماده یک این طرح، کلمه پانسیون و مراقبت حیوانات شهری، به کلمه خدمات درمانی اضافه شود. پیشنهادی که اعتراض حسن رسولی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه را به همراه داشت. رسولی در مخالفت با این پشنهاد گفت: آنچه ما تصویب کردیم مغایر قانون کشور است. دلیل مخالفتم با این پیشنهاد نیز این است که این مراکز با ارائه چندین خدمات به حیوانات به مراکز تولید و تکثیر حیوانات تبدیل می‌شود و موجب آزار و اذیت شهروندان می‌شود.
خداکرمی در نهایت پیشنهاد پانسیون را پس گرفت و تنها واژه مراقبت را به ماده واحده طرح اضافه کرد: وقتی یک حیوانی عمل ارتوپدی دارد و مجبور است بستری شود. بنابراین به این ماده واحده فقط کلمه نگهداری را اضافه کنیم. این پیشنهاد در نهایت پذیرفته شد.
خداکرمی پیشنهاد دیگری هم داد، او که در حقیقت صحبت‌های مفاخریان را تکرار کرد، این‌بار از اعضای شورا خواست تا در این طرح سازوکاری فراهم شود تا دامپزشکی‌ها ذیل مسئولیت اجتماعی خود، عقیم‌سازی حیوانات بلاصاحب را بپذیرند. او گفت: یکی از هزینه‎‌هایی که به شهرداری تحمیل شده هزینه عقیم‌سازی حیوانات بلاصاحب است. بنابراین پیشنهاد می‌شود حالا که شهرداری تسهیلاتی را فراهم می‌کند، دارندگان مجوز دامپزشکی ۱۲ مورد عقیم سازی، ۵ مورد جراحی ارتوپدی و ۱۰ مورد جراحی بافت نرم را به عنوان مسئولیت اجتماعی برعهده بگیرند.
این‌بار رئیس شورای شهر تهران با این پیشنهاد مخالفت کرد. محسن هاشمی گفت: این موضوع جزو مواردی است که باید در آیین‌نامه بررسی و مطرح شود و ورود شورا در آن باعث ایجاد مشکل در اجرا می‌شود.
نوری در مخالفت با هاشمی و موافقت با پیشنهاد خداکرمی، ادامه داد: صرف نظر از اعداد، ما به نوعی در این طرح می‌خواهیم تکلیف ایجاد کنیم برای کسانی که پروانه دامپزشکی دارند تا به جراحی و درمان حیوانات بلاصاحب اقدام کنند. هاشمی نیز در پاسخ به نوری تاکید کرد که از آن رو که عموما خیرین در حوزه حیوانات بلاصاحب ورود می‌کنند، نباید برای آن‌ها تکلیفی و الزامی تعیین کرد. او همچنین خواست تا شورا تا این حد به جزئیات ورود نکند. خداکرمی نیز در واکنش به این مخالفت پیشنهادش را پس گرفت.
گونه‌های نایاب نباید پذیرفته شوند
اما این طرح به جز ساماندهی مراکز دامپزشکی، چند ویژگی دیگر نیز دارد. امین حکمت، فعال محیط زیست و دامپزشکی که از ابتدا یکی از کارشناسان تهیه این طرح بوده، دورنمای آن را مثبت می‌داند. او به روزنامه پیام‌ما گفت که این طرح در راستای از بین بردن خلا قانونی خواهد بود که منجر به از بین رفتن حقوق شهروندی و گاهی اذیت و آزار مراکز دامپزشکی می‌شد: کلینیک‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز دامپزشکی اغلب در اماکن مستقل فعالیت می‌کنند اما تعدادی از مراکز هم بودند که مثلا در طبقه اول یک ساختمان مسکونی فعالیت داشتند که این مساله به‌دلیل مسائل محیط زیستی می‌توانست حقوق شهروندی را از بین ببرد. او می‌گوید که بدلیل همین خلا قانونی گاهی شهرداری‌ها رقم‌ها و نرخ‌های عجیب و غریبی برای ادامه فعالیت این مراکز در واحدهای مسکونی در نظر می‌گرفتند: بعضی از اعضای شورای شهر پیشنهاد کردند که این مراکز دامپزشکی در مجتمع‌های تجاری و اداری فعالیت کنند اما استدلال ما این بود که در این صورت هزینه‌های دامپزشکی گران می‌شد در اینصورت افراد مراجعه نمی‌کردند. حکمت تاکید کرد که براساس این دستورالعمل تازه، از این پس ساختمان‌های مستقل باید در اختیار این مراکز قرار بگیرد.
این فعال محیط زیست در پاسخ به نگرانی اعضا درباره تولید و تکثیر حیوانات گفت: ما در این طرح توضیح دادیم که تولید و تکثیر به هیچ عنوان نباید در بیمارستان‌ها و مراکز دامپزشکی انجام شود ما همچنین نظام دامپزشکی را موظف کردیم که اگر فردی برای درمان گونه‌ای نایاب به این مراکز مراجعه کرد، آن‌ها بایستی به یگان حفاظت سازمان محیط زیست اطلاع دهند. او گفت: مثلا لاک‌پشت قرمز نایاب است یا گونه‌هایی مانند سمندر نگهداریشان مجاز نیست، در صورتی که فردی با این حیوانات به مراکز دامپزشکی مراجعه کند، این مراکز بایستی حتما یگان سازمان را خبردار کنند. به گفته او اجرای این طرح به عهده سازمان نظام دامپزشکی است و اگر همسایگان شکایتی مبنی بر آلودگی این مراکز داشته باشند، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تنها در بخش ماده 20 نظارت می‌کند یعنی اگر آلودگی و سروصدا در مرکز مشاهده کرد، باید به مساله ورود کند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *