سایت خبری پیام ما آنلاین | رئیسی و جهانگیری روبه‌روی هم قرار می‌گیرند

ثبت‌نام نامزدهای انتخابات به پایان رسید

رئیسی و جهانگیری روبه‌روی هم قرار می‌گیرند

دیروز، در آخرین روز ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، چهره‌های معروف سیاسی، خود را به وزارت کشور رساندند تا از رقابت بازنمانند.





رئیسی و جهانگیری روبه‌روی هم قرار می‌گیرند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۰:۰۰

دیروز، در آخرین روز ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، چهره‌های معروف سیاسی، خود را به وزارت کشور رساندند تا از رقابت بازنمانند. محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی شناخته‌شده‌ترین این افراد بودند. فارغ از مسائل سیاسی و موضع‌گیری‌ها و طعنه‌زدن‌ نامزدها به یکدیگر، نکته قابل توجه این بود که تنها نامزدی که در مورد محیط زیست سخن گفت، هرچند اندک، معاون اول حسن روحانی بود.

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، آخرین روز ثبت‌نام نامزدهای ریاست جمهوری، شلوغ‌ترین روز بود. چهره‌های سیاسی شناخته‌شده و نام‌آشنا، دیروز برای ثبت‌نام وارد وزارت کشور شدند. در میان همه این افراد، شاید حضور دو نفر، بیش از پیش توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد: ابراهیم رئیسی و اسحاق جهانگیری.
صبح شنبه، محسن هاشمی و کمی بعد، علی لاریجانی، برای ثبت‌نام به عنوان نامزد ریاست جمهوری، وارد وزارت کشور شدند. هاشمی، شرایط کنونی را شبیه پایان جنگ تحمیلی توصیف کرد و گفت همانطور که آیت الله‌هاشمی رفسنجانی با دولت کار و سازندگی تا حد زیادی توانست خرابی‌های جنگ و عقب ماندگی‌ها را برطرف کنند، در این مقطع نیز می‌توانیم با اراده ملی آسیب‌های وارده را به رفاه و توسعه و معیشت مردم و اعتماد عمومی جبران کنیم. محسن هاشمی خود را اصلاح‌طلب میانه‌رو نامید و گفت که برای کاندیداتوری در انتخابات، با جهانگیری مشورت کرده است و او، پیشنهاد کرده که هاشمی در انتخابات ثبت‌نام کند.
بعد از هاشمی، نوبت به حضور علی لاریجانی رسید. او پس از ثبت‌نام، در جمع خبرنگاران در مورد مسئله امروز ایران گفت، ساده‌لوحی است که گمان کنیم «با چند اقدام نمایشی پوپولیستی، مساله قابل حل است و یا کلید جادویی وجود دارد و یا با سوپرمن‌بازی و داغ و درفش می‌توان به راه‌حل رسید.»
لاریجانی در ادامه گفت که «عده‌ای اداره کشور را از مسیر حکمت و عقل خارج کرده‌اند و با سوار شدن بر موج احساسات و با پناه بردن به مسیرهای انحرافی و یا فراموشی آرمان‌های امام هزینه‌های گزافی را برای زندگی مردم ایجاد کرده‌اند.» رئیس پیشین مجلس در بخش دیگری از سخنانش که به نظر طعنه به نمایندگان فعلی مجلس بود، گفت: «تجارت، نظامات پایدار می‌خواهد. حوزه اقتصاد، نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود. سیاست روشن، ثبات در قواعد می‌خواهد و فعل و انفعالات طبیعی خود را می‌طلبد و با اقدامات نمایشی، مسایل پیچیده کشاورزان، بازنشستگان، کارگران و بیکاران حل نمی‌شود.» علی لاریجانی گفت که در این شرایط پیچیده کشور، هر کسی وعده بهشت می‌دهد، خلاف می‌گوید: «حل مشکلات کشور با هوسهای پوپولیستی و نردبان‌سازی از محرومیت ملت حل نمی‌شود، بلکه ایران امروز برای تحققِ پیشرفتِ اقتصادیِ شتابان و مردمی، به همبستگی ملی در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده و پویا با شرق، و هماهنگی برادرانه با همسایگان نیاز دارد.»
برخلاف میل و مصلحت شخصی آمدم
حوالی ساعت 10 صبح بود که ابراهیم رئیسی بیانیه‌ای را منتشر کرد و خبر از ثبت‌نام در انتخابات داد. او در بیانیه خود، به شدت بر دولت حسن روحانی تاخت و به مواردی از جمله «ضعف مدیریت اجرایی»، «سیاست‌زدگی»، « چشم‌دوختن به بیرون» و «تحقیر توان داخلی» اشاره کرد. رئیسی در بیانیه خود نوشت: «اگر این خواست عمومی نبود، برای ادامه مسیر تحول در قوه قضائیه، آسوده‌خاطر بودم. اما مقاومت بیشتر در برابر این موج گسترده، بیش از هرچیز، بی‌اعتنایی به اراده مردم بزرگوار سرزمینم، و گمان راحت‌طلبی در میدان نبرد با رنج‌های مشترکمان را ایجاد می‌نمود.» او همچنین در انتهای بیانیه‌اش، خدا را شاهد گرفته که هیچ‌گاه به دنبال مقام و قدرت‌طلبی نبوده و حالا هم «برخلاف میل و مصلحت شخصی» و «تنها به منظور انجام» و «رفع رنج مردم» پا به عرصه گذاشته است. رئیسی پس از ثبت‌نام نیز در مقابل خبرنگاران گفت: «مردم از جای جای مختلف کشور و همچنین گروه‌ها و تشکل‌های روحانی و استادان و دانشجویان و کشاورزان و سرمایه‌گذاران و کارآفرینان از من دعوت کردند بیایم و من برای اجابت دعوت آنان به صحنه آمدم.»
او همچنین از «بانیان و شرکای وضع موجود» انتقاد کرد. رئیسی که پس از علی لاریجانی برای ثبت‌نام به وزارت کشور آمده بود، گفت: «بانیان و شرکای وضع موجود نمی‌توانند تغییردهنده وضعیت فعلی باشند.» گرچه مشخص نیست که منظور او از «شرکای وضع موجود»، علی لاریجانی به عنوان رئیس وقت مجلس است یا اسحاق جهانگیری که قطعی شدن ثبت‌نامش پیش از حضور در وزارت کشور، به گوش رئیسی رسیده بود. او همچنین گفت که هیچ بن‌بستی برای اداره امور کشور وجود ندارد و «همه امکانات را داریم» و باید یک «مدیریت کارآمد و جهادی» باشد.
حامیان اندک‌سالاری، برنده‌ مشارکت پایین
پس از حضور رئیسی، اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی برای ثبت‌نام حاضر شد. او در بیانیه خود، انتخابات را به عنوان فرصتی «برای اعمال حاکمیت ملی» و «اصلاح روند حکمرانی» دانست و گفت، در چهار سال پیش رو فرصتی طلایی برای «حل مسائل بنیادینِ ایران»،‌ «تامین منافع ملی و توافق و تنش‌زدایی در خارج و داخل»، «صیانت از حقوق و آزادی‌های اساسی همه شهروندان» و «نجات محیط زیست مشترک ایرانیان از تخریب‌های جبران‌ناپذیر» است.
جهانگیری گفته که قصد ورود در انتخابات را نداشته اما به خاطر عدم حضور جواد ظریف و تشخیص رهبران و دلسوزان اصلاح‌طلب، وارد انتخابات شده است.
او «بیکاری، فقر و نابرابری فزاینده، توقف بسیاری از کسب‌وکارها، کاهش مداوم سرمایه‌گذاری‌های نو، خشکسالی و بحران آب، تخریب‌های جبران‌ناپذیر محیط زیست، کاهش اعتماد عمومی به نهادهای حکمرانی، کاهش امید به اثربخشیِ رای مردم، افزایش فساد، مشکلات ناشی از ساختار بودجه و نظام بانکی و مالیاتی کنونی و مشکلات در تولیدِ صنعت، کشاورزی و خدمات کشور» را از جمله مسائل مزمن کشور خوانده است.جهانگیری با انتقاد از «آنان که در کارنامه طولانی کاری‌شان کمتر اقدام واقعی و موثری برای حل عملی مشکلات مردم دیده می‌شود» گفته: «چنان شعار می‌دهند که قادرند مشکلات پیچیده کشور و مردم را یک‌شبه حل کنند.» معاون اول حسن روحانی، در ادامه سخنانش گفت که بدون حضور جمعیت خاموش، نمی‌توان در انتخابات پیروز شد: «درک می‌کنم که اکنون بسیاری از هم‌وطنانم به سو حکمرانی‌ها معترض‌اند و امیدی به انتخابات ندارند و راه قهر با صندوق را مطرح می‌کنند­، اما برای بهروزی همین ایرانیان راهی روشن‌تر از احیای صندوق رای و تلاش مصلحانه برای افزایش اثربخشی رای عموم مردم نمی‌شناسم.» جهانگیری گفت که نیازمند رای ایرانیانی است که «دلخسته و آزرده از امروز و ناامید از آینده، به انتخابات پشت کرده‌اند.» جهانگیری افزود: «متاسفانه برخی نهادها، رسانه‌ها و مراکز تأثیرگذار ظاهراً براین باورند که مشارکت حداکثری منجر به شکست جریان و نامزد مطلوب آنان می‌شود… سوابق آن‌ها که عوام‌فریبانه مردم‌مردم می‌کنند نشان می‌دهد که منافع‌شان در غیاب مردم تامین می‌شود و ضد مردم‌سالاری بوده‌اند.» او گفت که «برنده‌ مشارکت پایین، اقلیت و حامیان اندک‌سالاری» هستند تا پایان ساعات ثبت‌نام، افراد دیگری هم برای ثبت‌نام حاضر شدند. مسعود زریبافان و شمس‌الدین حسینی از مقام‌های دولت نهم و دهم؛ محمد شریعتمداری، وزیر کار و رفاه اجتماعی، مسعود پزشکیان، عباس آخوندی، علی رضا زاکانی و مصطفی کواکبیان، عزت الله ضرغامی، رئیس اسبق صداوسیما، محسن رضایی، سعید جلیلی و برخی دیگر نیز دیروز برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، ثبت‌نام کردند.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه چهار سال پیش، در همین رقابت‌ها با کسب 38 درصد آراء در مقابل 57 درصد آرا، از حسن روحانی شکست خورد. حالا رئیسی در مقابل معاون اول حسن روحانی قرار گرفته تا بار دیگر شانس خود را بیازماید.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *