سایت خبری پیام ما آنلاین | تعهدآمریکا به کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای

در نشست مجازی رهبران جهان اتفاق افتاد

تعهدآمریکا به کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای

بایدن: تغییر به سمت انرژی پاک، باعث ایجاد میلیون‌ها شغل خوب می‌شود





تعهدآمریکا به کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای

۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۰:۰۰

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا از رهبران جهان خواست تا با بحران آب‌وهوایی مقابله کنند و «بر بحران وجودی زمانه‌مان فایق آیند»؛ او همزمان از تعهدات جدید و بلند پروازانه آمریکا برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای تا نصف، تا پایان دهه رونمایی کرد.بایدن در سخنرانی خود در گردهمایی مجازی بیش از 40 رهبر جهان در اجلاس آب‌و‌هوایی روز زمین، هشدار داد که برای رفع گرمای خطرناک جهانی، «زمان کوتاه است» و از سایر کشورها خواست تا اقدامات بیشتری را انجام دهند.
به گزارش گاردین، کمی پیش از آغاز نشست، کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا هدف خود را تا سال 2030، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای‌ بین 50 تا 52 درصد نسبت به سطح 2005 قرار داده است. بایدن گفت که هدف جدید آمریکا، این کشور را در مسیر حرکت به سوی انتشار صفر تا سال 2050 قرار می‌دهد و سایر کشورها هم حالا باید هدف‌های بلندپروازانه‌ای را انتخاب کنند.
رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی آغازین این نشست گفت: «خصوصا ما که بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان را نمایندگی می‌کنیم، باید گام‌های بزرگ‌تری را برداریم. بیایید برای این رقابت، مسابقه بدهیم، آینده‌ای پایدارتر از آنچه که اکنون داریم را به دست بیاوریم و بر بحران وجودی دوران‌مان فایق بیاییم.»
به گفته بایدن، تغییر به سمت انرژی پاک، باعث ایجاد «میلیون‌ها شغل خوب» می‌شود و کشورهایی که برای مقابله با بحران آب و هوا فعالیت می‌کنند، «از مزایای اقتصادی انرژی پاک آینده» بهره‌مند می‌شوند. او گفت: «این یک ضرورت اخلاقی، ضرورت اقتصادی و یک لحظه خطر است اما در عین حال لحظه امکانات خارق‌العاده هم است. زمان کم است اما من باور دارم که می‌توانیم این کار را انجام دهیم و ایمان دارم که این کار را می‌کنیم.»
دولت بایدن همچنین طرح جدیدی را به میان آورده مبنی بر اینکه بودجه ایالات متحده آمریکا که به کشورهای در حال توسعه داده می‌شود تا با آسیب‌های خشکسالی، سیل و سایر حوادث آب‌و‌هوایی مقابله کنند، دو برابر شود. بایدن گفت، سایر کشورهای ثروتمند و بخش خصوصی باید تامین مالی خود را از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی‌های پاک ببرند: «این لحظه، نیازمند فوریت است- فقط ایده‌های خوب و نیت‌های خوب کافی نیست. باید مطمئن شویم که برای ایجاد تغییرات آب‌و‌هوایی، تامین مالی، چه دولتی و چه خصوصی وجود دارد و به ما کمک می‌کند که فرصت داشتن شغل‌های خوب، اقتصادهای قوی و جهانی امن‌تر ایجاد شود.
بایدن گفت که باید تلاش کنیم میزان افزایش دمای زمین را ۱.۵ درجه سانتی‌گراد نگاه داریم. اگر دما از این بالاتر رود به معنی آتش‌سوزی‌های مکرر و شدید، سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و توفان‌های شدید خواهد بود که زندگی مردم زمین را ویران می‌کند.
پس از جو بایدن، دیگر رهبران جهان نیز شروع به صحبت کردند. شی جین‌پینگ، رهبر چین از کشورها خواست که به «تعادل میان انسان و طبیعت پایبند باشند» و گفت که چین، زودتر از سایر اقتصادهای بزرگ، انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را به اوج می‌رساند. چین قول تازه‌ای نداد؛ رهبر این کشور صرفا بر تعهد پیشین خود تاکید کرد و گفت که کشورش تا سال 2060 به لحاظ انتشار گازها به سطح خنثی می‌رسد. نارندرا مودی نخست وزیر هند هم مانند رهبر چین، قول تازه‌ای نداد و زیر بار تعهد جدیدی نرفت؛ او گفت که میزان تصاعد سرانه کربن در هند، ۶۰ درصد کمتر از میانگین جهانی است.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، بر اهمیت کمک‌های مالی برای کشورهای آسیب‌پذیر در برابر بحران آب‌و‌هوایی تاکید کرد. جانسون همچنین در سخنرانی خود، تصمیم دولت بایدن برای به نصف رساندن تصاعد گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ را «تغییر دهنده معادلات» توصیف کرد: «ما می‌توانیم با کمک هم در سراسر جهان موفق شویم. ثروتمندترین کشورها باید گرد هم آیند و از تعهد ۱۰۰ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۰۹ داده بودند، فراتر بروند.»
اطلاعیه جدیدی از ژاپن منتشر شد که یوشیده سوگا، نخست وزیر ژاپن آن را اعلام کرد؛ بنابر این اطلاعیه ژاپن تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه‌ای را 46 درصدِ سطح سال 2013 کاهش خواهد داد. به این ترتیب، از سطح تعهد قبلی خود فراتر می‌رود. کره جنوبی نیز متعهد شد که دیگر هیچ پروژه زغال‌سنگی خارج از کشور را تامین نکند. کانادا نیز هدف خود را برای سال 2030 از 40 به 45 درصد کاهش انتشار گازها نسبت به سطح سال 2005 افزایش داد.
هدف جدید ایالات متحده آمریکا که رسما به سازمان ملل ارائه می‌شود، نشان‌دهنده یک گسست جدی از دوران دونالد ترامپ و سیاست انکارگرایانه او در بحران آب‌وهوایی است و به گفته یک مقام کاخ سفید که از اهداف جدید آمریکا باخبر است، «بدون هیچ تردیدی می‌توان گفت که ایالات متحده بازگشته است.» او همچنین گفته است: «آمریکا بنا ندارد منتظر بماند. هزینه‌های تاخیر بسیار زیاد است و ملت ما مصمم است تا همین حالا اقدام کند.»
آمریکا تلاش می‌کند تا اعتبار بین‌المللی خود را پس از دوران ترامپ که این کشور را توافقنامه پاریس خارج کرد، از پس بگیرد. جلوگیری از افزایش دمای زمین بیش از 1.5 درجه سانتی‌گراد، مهم‌ترین هدف توافقنامه پاریس بود. بایدن گفت که آمریکا مسئول کمتر از ۱۵ درصد از انتشار گازها در جهان است و به تنهایی نمی‌تواند مانع از افزایش دمای بیش از 1.5 درجه‌ای شود.
چین، بزرگ‌ترین انتشار دهنده کربن در جهان، نسبت به توانایی آمریکا در بازگشت به مسیر آب‌و‌هوایی، ابراز تردید کرده اما کاخ سفید اعلام کرده که اطمینان دارد آمریکا نفوذ خود را حفظ کرده است.
این مقام کاخ سفید به گاردین گفته است: «هدف جدید ما اهرم قابل توجهی برای انجام اقدامات آب‌و‌هوایی در خارج از کشور ایجاد می‌کند.
هر تُن کاهش انتشار کربن در ایالات متحده آمریکا، تاثیر چند برابری بر روی کشورهای دیگر می‌گذارد تا از ما الهام بگیرند.»
گرچه هدف جدید ایالات متحده آمریکا، تقریبا دو برابر هدفی است که باراک اوباما تعیین کرده بود و حالا هم هدفی جاه‌طلبانه به حساب می‌آید، اما با اهداف انگلستان و اتحادیه اروپا مطابقت ندارد. طبق قانونی جدیدی که نتیجه توافق اعضای اتحادیه و پارلمان اروپاست، انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ باید دست‌کم ۵۵ درصد کمتر از سال ۱۹۹۰ شود. بریتانیا هم برنامه‌هایی برای کاهش ۷۸ درصدی انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۳۵ اعلام کرده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل گفته که برای جلوگیری از افتادن سیاره به ورطه نابودی آب‌و‌هوایی، کاهش انتشار 50 درصدی گازها توسط ایالات متحده آمریکا ضروری است، و دانشمندان هشدار می‌دهند که اگر بخواهیم جلوی موج‌های گرمایی شدید، آتش‌سوزی‌ها، سیل، و ناآرامی‌های اجتماعی مرتبط با آب و هوا را بگیریم، باید تا سال 2030 انتشار گازها را به نصف کاهش دهیم. ال‌گور، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در زمان بیل کلینتون گفته است: «این یک گام بزرگ برای کشور ماست.»
دولت بایدن تلاش دارد تا در مسیری قرار بگیرد که تا سال 2035، تمام شبکه انرژی برقی آمریکا از منابع پاک مثل خورشید و باد تامین شود تا از این طریق بتوان به اهداف پیش‌بینی شده دست یافت. همچنین آنها پیش‌بینی می‌کنند که انفجار در انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید ماشین‌های الکتریکی می‌تواند باعث ایجاد اشتغال در آمریکا شود. برنامه‌ای که برخی از تحلیل‌گران در عملی شدن آن تردید دارند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *