سایت خبری پیام ما آنلاین | توافق اروپایی‌ها برای کاهش 55 درصدی آلاینده‌های کربن

توافق اروپایی‌ها برای کاهش 55 درصدی آلاینده‌های کربن

نمایندگان پارلمان و شورای اتحادیه اروپا بامداد چهارشنبه ۲۱ آوریل (یکم اردیبهشت) پس از ساعت‌ها رایزنی فشرده بر سر پیش‌نویس قانون حذف آلاینده‌های کربن تا سال ۲۰۵۰ به توافق رسیدند.





۲ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۰:۰۰

نمایندگان پارلمان و شورای اتحادیه اروپا بامداد چهارشنبه ۲۱ آوریل (یکم اردیبهشت) پس از ساعت‌ها رایزنی فشرده بر سر پیش‌نویس قانون حذف آلاینده‌های کربن تا سال ۲۰۵۰ به توافق رسیدند. نهاد قانون‌گذاری و نمایندگان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا همچنین برای کاهش ۵۵ درصدی همین آلاینده‌ها تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۱۹۹۰ توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری یورونیوز، فرانس تیمرمن معاون اجرایی رئیس کمیسیون برای پیمان سبز اروپا بامداد چهارشنبه این خبر را با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد. ژوآئو پدرو ماتوش، وزیر محیط زیست و کنش اقلیمی پرتغال، رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا «قانون آب‌وهوایی اروپا را مادر قوانین اروپایی و چارچوبی برای قانون‌گذاری در کشورهای عضو طی سه دهه آینده» توصیف کرد. این توافق برای اجرایی شدن باید به تصویب پارلمان اروپا برسد و از سوی شورای اتحادیه به کشورهای عضو ابلاغ شود.
با وجود استقبال بیشتر سیاستمداران داخلی و اروپایی از دستیابی به این توافق، گروه پارلمانی سبزها/ اتحاد آزاد اروپایی، مصوبه پارلمان و شورای اتحادیه اروپا را فاقد بلندپروازی توصیف کرده و می‌گویند که این پیش‌نویس ممکن است باعث کاهش اهمیت پیمان سبز اروپا شود.
اتحادیه اروپا در دسامبر ۲۰۱۹ پیمان سبز را با هدف تبدیل ۲۷ کشور عضو به نخستین منطقه عاری از آلاینده‌های کربن جهان تصویب کرد. این توافق برای بررسی و چانه‌زنی به رهبران کشورهای عضو تحویل داده شد. نمایندگان پارلمان خواستار کاهش ۶۰ درصدی آلاینده‌های کربن تا سال ۲۰۳۰ بودند اما شورای اتحادیه اروپا، هدف ممکن را صرفا در کاهش ۳۰ درصدی عامل انسانی اصلی گرمایش زمین قرار داده بود.
تصویب پیش‌نویس قانونی اجرای این توافق، که پس از اصلاحاتی صورت گرفته، نخستین گام برای اجرای اهداف زیست محیطی و مقابله با گرمایش کره زمین در مقیاس اروپایی است. قرار است میلیاردها یورو برای پیاده کردن مفاد این توافق به کشورهای عضو و نهادهای اروپایی پرداخته شود. اوزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا با استقبال گرم از دستیابی به این توافق با انتشار پیامی در توییتر نوشت: «هدف ما برای تبدیل شدن به نخستین نقطه عاری جهان از آلاینده‌های کربنی، حال یک قانون است.»
چین در اجلاس سران جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی شرکت می‌کند
توافق بر سر پیش‌نویس قانون حذف آلاینده‌های کربن تا سال ۲۰۵۰ در آستانه اجلاس بین‌المللی رهبران جهان به میزبانی ایالات متحده آمریکا به تصویب رسید. دولت جو بایدن، برخلاف رویکرد محیط زیست گریزانه دونالد ترامپ، با بازگشت به پیمان اقلیمی پاریس تصمیم به راهبری مبارزه جهانی برای توقف سرعت گرمایش زمین گرفته است.
بامداد چهارشنبه جمهوری خلق چین، که همراه با ایالات متحده آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌های کربنی جهان به شمار می‌روند، اعلام کرد شی‌ژین پینگ، رئیس‌جمهوری این کشو در اجلاس مقابله با تغییرات اقلیمی جهان به میزبانی آنلاین واشنگتن شرکت می‌کند.
براساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، قرار است آقای شی سخنرانی بسیار مهمی در این اجلاس مجازی داشته باشد. چین در سال گذشته اعلام کرد آلاینده‌های کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به ۶۰ درصد سال ۲۰۰۳ کاهش می‌دهد. این تصمیم با استقبال گسترده جهانی مواجه شد. مناسبات نه‌چندان دوستانه چین و ایالات متحده آمریکا از زمان به قدرت رسیدن جو بایدن سردتر شده است.
وعده محیط زیستی پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، دیگر رقیب استراتژیک ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه و در جریان سخنرانی سالانه خطاب به شهروندان این کشور گفت ما باید به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی با ساخت یک صنعت بازیافت آلاینده‌های کربن پاسخ دهیم. سازمان ملل متحد ادامه روند کنونی افزایش دمای کره زمین را فاجعه‌بار توصیف کرده و هشدار داده است که در صورت نبود عزم جدی جهانی برای مقابله با این وضعیت، بسیاری از مناطق زمین در پایان قرن ۲۱ قابل سکونت نخواهند بود. روز سه‌شنبه نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشستی خبری به مناسبت انتشار گزارش سالانه سازمان هواشناسی جهانی اعلام کرد، برای محافظت از مردم جهان در برابر تغییرات اقلیمی، سال ۲۰۲۱ باید «سال عمل» باشد و افزود: «بر لبه پرتگاه ایستاده‌ایم.» او همچنین گفت که «دیگر فرصتی برای تلف کردن باقی نمانده» و «اختلال‌ آب و هوایی فرا رسیده است.»سال گذشته یکی از سه سال گرم ثبت شده در تاریخ عصر پساصنعتی به‌شمار می‌رود و همین امر نگرانی درباره اوضاع آب‌وهوایی کره زمین و تاثیر آن بر زندگی جهانیان را بیشتر کرده است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *