پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در اطلاع رسانی قوی عمل کنیم!

در اطلاع رسانی قوی عمل کنیم!





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۲۱:۱۴

در اطلاع رسانی
قوی عمل کنیم!
سال هاست که در رسانه های گروهی، کرمان را استانی کویری می نامند و شگفتا که همه آن بیست و پنج درصد باغات ایران را که در دل کرمان خانه دارند نادیده می گیرند. صفت کویری، سال های سال است که بی کم و کاست بر آغاز و پایان واژه دوست داشتنی کرمان اضافه می شود. کویری بودن نه به عنوان یک ظرفیت گردشگری بلکه همواره به عنوان یک داغ اتهام دیده شده است. غافل از این که زیباترین عارضه طبیعی (کلوت های شهداد) از دل کویر سربرآورده اند. دلیل همه این ندانستن ها و نگرش منفی نسبت به کویر را باید در اطلاع رسانی ناصحیح و تبلیغات نا مناسب جست و جو کرد.
دیرگاهی نیست که آوازه زیبایی کویر به گوش برخی هموطنان مان رسیده و مسوولان به اهمیت این شگفتی آفرینش پی برده اند. اکنون که نوبت به ثبت جهانی آن رسیده، پای همسایگان (استان های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی) هم به این قضیه باز شده و آن ها نیز در تلاش اند تا بیابان لوت را به نام خود ثبت کنند. این تلاش در مصاحبه های آنان در سایت های مختلف و روزنامه های سراسری مشهود است. در حالی که 80 درصد این بیابان در استان کرمان قرار دارد و بیست درصد باقی مانده آن در خانه همسایگان است. می دانیم که کلوت های شهداد، گندم بریان، رود شور و… که زیبایی های جادویی بیابان اند در گوشه ای از استان کرمان ما آرمیده اند.
معاون محترم گردشگری استان کرمان می گوید:«بحث های مهم تری در رابطه با ثبت بیابان لوت وجود دارد و ما باید به دنبال ثبت جهانی این جاذبه باشیم.» اما مدیر کل محترم میراث فرهنگی استان مان اظهار می دارد:«قبول دارم در اطلاع رسانی ضعیف عمل کرده ایم.»
واژه ای که بنده حقیر را بر آن داشت تا این سطور را بنویسم همین واژه است.«اطلاع رسانی!»
از آن جایی که ما در عصر اطلاعات زندگی می کنیم و رسانه ها نقش بسزایی در اطلاع رسانی ایفا می کنند و هم آن ها در بسیاری تصمیم گیری ها و حساس کردن مردم نسبت به موضوع های مهم و حیاتی دخیل هستند، شایسته تر آن است که مسوولان مربوطه که خود افرادی فرهنگی و فرهیخته به شمار می آیند، نسبت به اطلاع رسانی فعال تر عمل کنند. مگر نه این که حساسیت مردم در خصوص مسائل آنان را در پیشبرد اهداف با دستگاه های دولتی همراه و همساز می کند و عدم حساسیت و بی اطلاعی مردم نتیجه ای کاملا ًمعکوس می دهد و چه بسا سردری را که قابلیت ثبت ملی داشته را در پیش پای ساختمانی نوساز با نمای آلومینیومی قربانی کرده اند.
ضعیف عمل کردن در خصوص اطلاع رسانی تا کنون باعث از دست رفتن بسیاری از امتیازات شده است.
مایه شادمانی است که پیگیری های مسوولان استانی و به ویژه سازمان میراث فرهنگی و استانداری باعث شده که بازرسان یونسکو پس از بازدید از استان های مدعی، دست آخر موضوع را با استاندار کرمان در میان گذاشته اند. اما مرور سایت های خبری برای کسانی که پیگیر اخبار هستند، این حس را القا می کند که استان کرمان هیچ سهمی از کویر زیبا و دلنشین لوت ندارد. فقط به این دلیل که نامی و گفت و گویی از مسوولان هم استانی مان و فعالیت ها و زحمات شان در هیچ یک از این سایت ها نیست.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *