پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در دام فریب‌کارانه رژیم صهیونیستی نمی‌افتیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام خرابکارانه در نطنز:

در دام فریب‌کارانه رژیم صهیونیستی نمی‌افتیم

جهانگیری: باید دستگاهی که مسئول بوده جلوی اقدامات دشمن را بگیرد و در این زمینه توفیقی بدست نیاورده است بازخواست شود





در دام فریب‌کارانه رژیم صهیونیستی نمی‌افتیم

۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۶:۲۱

با گذشت یک روز از خرابکاری در سایت نطنز، شواهد و قرائن نشان می‌دهد که اسرائیل در پسِ خرابکاری در این سایت قرار دارد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری به خبرنگاران گفت، رژیم صهیونیستی از قبل درباره این مسائل صحبت می‌کرد و این روزها نیز از منابع متعدد شنیده می‌شود که تایید می‌کنند این رژیم پشت این داستان بوده است. خطیب‌زاده با بیان اینکه هیچ آسیب انسانی یا محیط زیستی به‌وجود نیامده گفت: قطعا می‌توانست به فاجعه‌ای بیانجامد که جنایت علیه بشریت است و انجام چنین اقداماتی از ذات گردن‌کش رژیم صهیونیستی به دور نیست.»سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته که اگر هدف این بوده که توان هسته‌ای ایران محدود شود، برعکس باید بگویم تمام سانتریفیوژها که روز گذشته از مدار خارج شدند از نوع IR1 بودند و سانتریفیوژهای پیشرفته جایگزین آنها می‌شوند. او گفته: هر آنچه که در نطنز بود سانتریفیوژهای نسل اولی بود که نسبت به آنچه که اکنون جمهوری اسلامی ایران در اختیار دارد بسیار ابتدایی بودند. خطیب‌زاده ادامه داد: اگر هدف آنها این بوده که در مسیر تلاش‌ها برای رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران خللی ایجاد کنند، باید گفت آنها به هدفشان نمی‌رسند و ما در دام فریب‌کارانه آن‌ها قرار نمی‌گیریم. رژیم صهیونیستی با این گونه اقدامات خود تلاش دارد از مردم ایران انتقام صبر و رفتار پرحکمت خود را در برابر ایستادگی در برابر تحریم‌ها و تلاش برای رفع آن‌ها را بگیرد. خطیب‌زاده گفت: «پاسخ ایران انتقام از این رژیم خواهد بود در زمان و جای خودش.» سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد میزان خسارت وارد شده به سایت نطنز گفت: هنوز زود است که در مورد میزان خسارت وارد شده در پی این حادثه اظهار نظری صورت بگیرد و تیم‌هایی در این ارتباط مشغول کار و فعالیت هستند.
ظریف: تروریسم هسته‌ای رخ داده است
دیروز همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت، طبق توضیحات وزیر خارجه در نطنز، «تروریسم هسته‌ای» رخ داده و ایران در واکنش به این اتفاق، به دنبال جایگزینی سانتریفیوژهای جدیدتر با توان بالاتر به جای سانتریفیوژهای نسل اول است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از قول ظریف گزارش داده، ارزیابی‌های اولیه از حادثه نطنز، حاکی از آن است که «اقدام جنایتکارانه و تروریسم هسته‌ای» رخ داده که می‌توانست آسیب‌زننده باشد. گرچه او گفته که هیچ نشت موادی رخ نداده است. این تنها واکنش به حادثه خرابکارانه در سایت نطنز نبود. بسیاری از خبرگزاری‌های خارجی به این موضوع پرداخته و آن را به سرویس جاسوسی اسرائیل نسبت داده‌اند. روزنامه نیویورک‌تایمز، به نقل از مقامات اطلاعاتی گفته که اسرائیل در این حادثه نقش داشته است. به نوشته این روزنامه، دو مقام اطلاعاتی گفته‌اند: «این سانحه با انفجاری بزرگ رخ داده که کاملا سیستم برق مستقل و شدیدا تحت حفاظت داخلی را که تامین کننده برق سانتریفیوژهای زیرزمینی است تخریب کرده.» خبرگزاری سی.ان.ان هم از گزارش‌های رسانه‌های اسرائیلی به این نتیجه رسیده که احتمالا، اسرائیل در این حادثه نقش داشته است. خبرگزاری گاردین نیز به نقل از منابع اطلاعاتی آگاه نوشته، برنامه اتمی ایران 9 ماه به عقب رانده شده است. از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم در سخنرانی‌اش به مناسبت سالگرد تاسیس اسرائیل گفته است: «مبارزه با ایران، با هسته‌ای شدن آن، با نیروهای نیابتی آن و مسلح شدن آن، ماموریت بسیار بزرگی است. هیچ اطمینانی نیست که وضعیت فردا مانند امروز باشد.» اظهاراتی که بسیاری از رسانه‌ها آن را پذیرش تلویحی دست داشتن در خرابکاری سایت نطنز توصیف کرده‌اند.
شناسایی هویت عامل اختلال
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری اما شاید متفاوت‌ترین واکنش را در موضوع خرابکاری در نطنز داشت. او با اشاره به حادثه نطنز گفته است: باید دستگاهی که مسئول بوده جلوی اقدامات دشمن را بگیرد و در این زمینه توفیقی بدست نیاورده است بازخواست شود و مردم باید بدانند که منابع، اعتبار و حیثیت کشور خرج چه اقداماتی می‌شود. از سوی دیگر، یک مقام مطلع در وزارت اطلاعات به نورنیوز خبر داده، هویت فردی که با ایجاد اختلال در سیستم برق مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی‌روشن نطنز باعث قطع برق‌رسانی به یکی از سالن‌های این مجتمع شده بود، شناسایی شده است. به گفته این مقام مطلع، اقدامات لازم برای دستگیری عامل اصلی اختلال در سامانه برق، در دست انجام است. او همچنین گفته که مجموعه اقدامات لازم برای بازگرداندن سالن آسیب‌دیده به مدار فعالیت مجدد آغاز شده است. حادثه خرابکارانه نطنز و اظهارات نتانیاهو و سایر مقامات اسرائیلی در حالی صورت می‌گیرد که ایران و کشورهای طرف برجام در وین، پایتخت اتریش در حال مذاکره و رایزنی در مورد چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و بازگشت طرفین به تعهداتشان ذیل توافق اتمی 2015 هستند. به گفته طرف‌های این نشست، مذاکرات، سازنده و به خوبی در حال پیشرفت است. چند روز پیش هم عباس عراقچی، رئیس هیات ایرانی در وین گفته بود که به نتایج این نشست، خوشبین است و فکر می‌کند که می‌توان پیش از پایان ریاست جمهوری حسن روحانی، آن را به نتیجه رساند. از سوی دیگر اما نتانیاهو بارها اعلام کرده که مخالف شدید بازگشت آمریکا به برجام است و گفته بود، اسرائیل خود را ملزم به توافقی که راه را برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هموار می‌کند، نمی‌داند. همین موضوع و صحبت‌ها باعث شده تا بسیاری انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه بروند که سعی می‌کند با این اقدامات، در مذاکرات هسته‌ای، خلل ایجاد کند. در حالی که یکی از مقامات ارشد دولت بایدن به واشینگتن پست گفته آمریکا هیچ دخالتی در خادثه نطنز نداشته، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هم گفته امیدوار است، حادثه نطنز، به هدیه ای برای دشمنان برجام تبدیل نشود.
صالحی: هر چیزی جای خودش، مذاکرات جای خود
علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی درباره این حادثه گفته است: اقدامی که علیه مرکز غنی‌سازی طنز انجام شد، نشان‎‌دهنده شکست مخالفان پیشرفت‌های صنعتی و سیاسی کشور برای جلوگیری از توسعه چشمگیر صنعت هسته‌ای از یک سو و مذاکرات موفق برای رفع تحریم‌های ظالمانه است. صالحی افزوده: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن این حرکت مذبوحانه و تاکید بر ضرورت برخورد جامعه بین‌المللی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تروریسم هسته‌ای، حق خود را برای اقدام علیه عاملان و آمران و مباشران این اقدام را محفوظ می‌دارد. صالحی همچنین در پاسخ به کسانی که گزارش می‌دهند، 9 ماه فعالیت‌های هسته‌ای را در نطنز عقب انداخته‌ایم، گفت: «من به شما می‌گویم، ظرف چند روز آینده شاهد خواهید بود بخش قابل توجهی از خرابکاری‌هایی که دشمن انجام داده بود، جبران می‌شود.» رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: راه مقابله ما راه شرافتمندانه و کوشش و تلاش است، ولی راه آنها خبیثانه است. جبران اتفاقات روی داده، بازگرداندن گذشته نیست بلکه جبران گذشته به علاوه اقدامات دیگر است که بعدا اطلاع رسانی می‌شود. او گفته، سانتریفیوژهایی که صدمه دیدند را با هم‌نوع خودش جایگزین می‌کنیم اما با اصلاحاتی که کیفیت و کارآمدی سانتریفیوژها را «حداقل 59 درصد بالا می‌برد.» هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز در کنفرانسی مطبوعاتی گفته، حادثه نطنز، برای مذاکرات هسته‌ای سازنده نیست. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که خرابکاری در نطنز می‌تواند به تهدیدی برای پایان دادن به مذاکرات هسته‌ای و تشدید تنش‌های منطقه‌ای تبدیل شود؛ اما ایران اعلام کرده که در دام فریبکارانه اسرائیل نمی‌افتد و در زمان و مکان مناسب، به این اقدام پاسخ می‌دهد. صالحی اما در این باره گفت: «هر چیزی جای خودش. مذاکرات جای خود. اقدامات ایذایی دشمن نشان از توفیقات فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشور است که به عنوان یک پشتوانه قوی برای مذاکره‌کنندگان کشور بود. اینها فکر می‌کردند با این کار می‌توانند این پشتوانه را تضعیف کنند که قطعا اشتباه کردند. پشتوانه ما قوی‌تر شد و مذاکرات همه سر جای خودش است.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *