سایت خبری پیام ما آنلاین | تهدید توافق پاریس از سوی شرکت‌های انگلیسی

یک شرکت تجزیه و تحلیل داده‌های اقلیمی هشدار داد:

تهدید توافق پاریس از سوی شرکت‌های انگلیسی

انتشار گازهای 31 شرکت بزرگ بریتانیایی به اندازه‌ای است که باعث افزایش دمای 2.7 درجه‌ای زمین تا سال 2050 می‌شود





۱۲ اسفند ۱۳۹۹، ۰:۰۰

توافقنامه پاریس در پاییز سال 2015 با شرکت 196 کشور جهان و در چارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد، تهیه شد. هدف از این توافقنامه، جلوگیری از افزایش دمای زمین بیش از 2 درجه سانتی‌گراد در قرن جاری و تلاش برای محدود کردن افزایش دما به زیر 1.5 درجه سانتی‌گراد نسبت به سطح پیشاصنعتی بود. حالا اما تحلیل‌های جدید نشان می‌دهد که فقط شرکت‌های بزرگ بریتانیا به اندازه‌ای گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌کنند که منجر به افزایش دمای زمین تا 2.7 درجه سانتی‌گراد می‌شود.طبق تجزیه و تحلیل داده‌های جدید، مشخص شده که 30 درصد کارخانه‌های بزرگ دولتی بریتانیا به حدی گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌کنند که به طور قابل توجهی در بحران آب‌وهوایی نقش دارد. موضوعی که دولت بریتانیا را برای رساندن تولید کربن به صفر، با چالش بزرگی روبه‌رو می‌کند.
به گزارش گاردین، طبق تجزیه و تحلیل شرکت Arabesque که داده‌های اقلیمی را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد، 31 عضوِ شاخص ۱۰۰ بورس اوراق بهادار فایننشیال تایمز (FTSE 100) در حال انتشار دی‌اکسیدکربن به میزانی هستند که تا سال 2050 باعث افزایش دمای جهانی تا 2.7 درجه سانتی‌گراد یا حتی بیشتر می‌شوند.
با روشن شدن خطرات در حال افزایش برای سیاره زمین، امیدها برای رسیدن به اهداف تعیین شده در توافق آب‌وهوایی پاریس، کمرنگ‌تر می‌شود. توافقی که قرار است مانع افزایش دمای زمین بیش از 2 درجه سانتی‌گراد شود و تلاش کند افزایش دما را به کمتر از 1.5 درجه سانتی‌گراد نسبت به سطح پیشاصنعتی محدود کند. پیش‌بینی می‌شود که افزایش دمای زمین تا 2.7 درجه سانتی‌گراد، منجر به آسیب دیدن شدید محیط زیست و تهدید زندگی انسان‌ها می‌شود.
شرکت‌های نفتی مثل بی.پی (بریتیش پترولیوم) و رویال داچ شل در میان شرکت‌هایی هستند که میزان انتشار آنها باعث افزایش دمای جهانی به بیش از 2.7 درجه سانتی‌گراد می‌شود. این محاسبات بدون درنظر گرفتن سوخت‌های فسیلی است که این شرکت‌ها برای حفاری و فروش محصولاتشان استفاده می‌کنند. گازهایی که به «انتشار اسکوپ 3» معروف هستند.
بخش معدن نیز در این زمینه بسیار ضعیف کار کرده است. شرکت‌های معروف آنگلو آمریکن، آنتوفاگاستا، بی.اچ.پی، اِوراز، فِرِسنیلو، و پلی‌متال همگی در میان کمپانی‌هایی هستند که باعث افزایش دمای بیش از 2.7 درجه‌ای دما می‌شوند.
«جورج کِل»، رئیس شرکت Arabesque می‌گوید که او معتقد است حرکت سال‌های اخیر به شدت به نفع کربن‌زدایی بوده است، اگرچه سرمایه‌گذاران خطرات آب‌وهوایی را فقط به چشم خطرات مالی و اقتصادی می‌بینند. با این حال، او اضافه کرده که در افشای اطلاعات انتشار گازهای شرکت‌ها، همچنان مشکلاتی وجود دارد.
جورج کِل می‌گوید: «خیلی از شرکت‌ها سعی می‌کنند با آمار و ارقام بازی کنند تا خود را خوب نشان بدهند. سیستم کنونی ما به خوبی خوب و بد را ارزش‌گذاری نمی‌کند. سیستم‌های قدیمی ما همچنان ارزش‌گذاری‌و ارزیابی‌های خود را بر اساس تجربیات گذشته انجام می‌دهند.»
جورج کِل که پیشتر «پیمان جهانی سازمان ملل» – یک پیمان داوطلبانه میان رهبران تجاری به منظور کاهش انتشار گازهای کلخانه‌ای- را پایه‌گذاری کرده است، می‌گوید که امیدوار است اجلاس آب‌وهوایی Cop26 سازمان ملل که امسال با میزبانی بریتانیا انجام می‌شود، به اندازه توافق پاریس در تلاش برای از بین بردن کربن، پراهمیت باشد و جدی گرفته شود.
اهداف این اجلاس که یک رویداد تاریخی مهم برای دولت انگلستان به شمار می‌آید شاید شامل مجبور کردن شرکت‌های عقب افتاده برای رساندن خود به اهداف مشخص یا دست‌کم حرکت به سمت اهداف کربن‌زدایی و همچنین تلاش برای ایجاد همکاری‌های بیشتر باشد. جورج کِل می‌گوید: «من به این اجلاس بسیار خوشبین هستم، زیرا ما یک همترازی تاریخی هم داریم؛ یک همترازی سیاسی.»
فشار برای سبز کردن اقتصاد بریتانیا نیز شتاب گرفته است. بسیاری از شرکت‌هایی که در سطح افزایش دمای 2.7 درجه‌ای یا بالاتر از میزان انتشار گار قرار دارند، متعهد شده‌اند که اهدافی علمی را که بر اساس معیارهای سازمان ملل است و اهالی محیط زیستی آن را به عنوان استاندارد طلایی برای کاهش انتشار گازها می‌دانند، تعیین کنند.
از جمله این شرکت‌هایی که برای تعیین اهداف علمی مبتنی بر استانداردهای سازمان ملل متعهد شده‌اند، شرکت بسته‌بندی اسمورفیت کاپا، شرکت املاک بریتیش لند و شرکت آب سِوِن تِرِنت هستند. گرچه فناوری کربن‌زدایی هنوز در مقیاس شرکت‌های ایرلاین وجود ندارد اما گروه ایرلاین بین‌المللی، مالک بریتیش ایرویز متعهد شده که هدفی علمی را که پارامترهای آن منطبق با خطوط هوایی باشد، در سال جاری تعیین کند.
شرکت مصالح ساختمانی سی.آر.اچ یافته‌های شرکت Arabesque را مورد مناقشه قرار داده و گفته است که شرکت مصالح ساختمانی آنها اهداف علمی بر اساس سناریوی افزایش دمای 2 درجه‌ای را برای خود تعیین کرده که به طور مجزا برای همسویی با اهداف توافق پاریس، تایید شده است.
شرکت Arabesque با محاسبه انتشار گازهای گلخانه‌ای به ازای هر دلار درآمد، به بیشتر شرکت‌های FTSE 100 امتیاز داده است. اقدامی که باعث شده تا امکان مقایسه به لحاظ انتشار گاز شرکت‌های مختلف با اندازه‌ها مختلف، فراهم شود.
گرچه در این امتیازبندی، فقط انتشار اسکوپ 1 و 2 در نظر گرفته شده است؛ یعنی انتشارهایی که مستقیما تحت کنترل عملیاتی شرکت‌ها هستند یا ناشی از استفاده از برق و بخار و انرژی است. اسکوپ 3 در این محاسبات لحاظ نشده است. (اسکوپ3، انتشار گازهای ناشی از سوخت‌های فسیلی است که این شرکت‌ها برای حفاری و فروش محصولاتشان استفاده می‌کنند.)
برخی از این شرکت‌های آلوده‌کننده بزرگ مثل بریتیش پترولیوم، آنگلو آمریکن، اِرواز و گِلِنکُر اعلام کرده‌اند که تا پیش از سال 2050، انتشار گازهای خود را به صفر می‌رسانند اما آنها اطلاعات و جزئیاتی از برنامه خود و چگونگی رسیدن به این هدف ارائه نکرده‌اند.
حدود 27 شرکت از میان 83 شرکت که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند، در حال حاضر انتشار گازهای خود را با سرعتی سازگار با افزایش دمای 2 درجه سانتی‌گرادی یا کمتر، کاهش داده‌اند.
با همه اینها، داده‌های شرکت Arabesque همه شرکت‌های FTSE 100 را پوشش نمی‌دهد، چراکه اطلاعات برخی از این شرکت‌ها به‌روز نیست. آن دسته از شکرت‌هایی که در محاسبات وارد نشده‌اند، عمدتا شرکت‌هایی هستند که میزان انتشار کربن آنها پایین است اگرچه برخی از این شرکت‌ها از جمله بانک‌ها، گرچه خود به طور مستقیم آلایندگی زیادی ندارند، به دلیل تامین بودجه شرکت‌های آلاینده، مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.
انتشار گزارش اخیر در حالی صورت می‌گیرد که سه روز پیش، گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد، تلاش‌های کشورهای دنیا برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی بسیار اندک است و با آنچه که در توافق پاریس آمده، فاصله زیادی دارد. در آن گزارش آمده بود که حتی اگر تمام کشورها به همه تعهداتشان پایبند بمانند و به آن‌ها جامه عمل بپوشانند، باز هم انتشار گازهای جهانی تا سال ۲۰۳۰، در مقایسه با ۲۰۱۰، فقط ۱ درصد کاهش خواهد داشت؛ در حالی که برای ممانعت از افزایش دمای بیش از 1.5 درجه‌ای، نیاز به کاهش ۴۵ درصدی انتشار گازها داریم. شرایطی که از سوی پاتریسیا اسپینوزا، دبیر اجرایی تغییرات اقلیمی سازمان ملل به «قدم زدن افرادی با چشمان بسته در میدان مین» توصیف شده بود که هرلحظه امکان وقوع فاجعه محیط زیستی وجود دارد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز این گزارش را «آژیر قرمز برای سیاره زمین» خوانده و گفته که سال ۲۰۲۱، سال «پیروزی یا شکست» در مقابل شرایط اضطراری آب‌وهوایی جهان است.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *