پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آمریکا برای انجام تعهداتش نیاز به گفت‌وگو ندارد

سخنگوی وزارت خارجه:

آمریکا برای انجام تعهداتش نیاز به گفت‌وگو ندارد

خطیب‌زاده: ما فعلا موضوعی با آمریکا نداریم به جز برجام و در مورد برجام نیز نیازی به کانال‌های پشت پرده نیست





آمریکا برای انجام تعهداتش نیاز به گفت‌وگو ندارد

۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۶

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به مقامات دولت جدید آمریکا توصیه کرده که از چهار سال مقاومت ملت ایران و شکست فشار حداکثری ترامپ علیه ملت ایران درس بگیرند و مسیر تعامل را در پیش بگیرند. به گزارش ایسنا، سعید خطیب‌زاده در نشست مطبوعاتی خود در ارتباط با اظهارات اخیر سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا و اظهار نگرانی‌های او در ارتباط با فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای ایران گفت: ما به عنوان یک مسیر کاملا یکسان و روشن بارها تاکید کرده‌ایم که ما به گفته افراد تا اقدامی نبینیم فعلا اهمیت ویژه‌ای قائل نمی‌شویم. چه آنچه که بعضا مثبت گفته می‌شود و یا بوی تعهد می‌دهد و چه حرف‌های دیگر یا حرف‌هایی که له یا علیه برجام یا همکاری‌ها ذیل برجام می‌شنویم.

سعید خطیب‌زاده گفته است: ما منتظر اقدامات آمریکا هستیم. مقامات کنونی آمریکا این تصور را ایجاد نکنند که قرار است ما ادامه همان مسیر قبلی را در منطقه ببینیم. ما به آمریکایی‌ها توصیه می‌کنیم که از چهار سال مقاومت ملت ایران و شکست فشار حداکثری ترامپ درس بگیرند و مسیر تعامل را در پیش بگیرند و مسیر قبلی را اصلاح کنند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برجام و رایزنی با آمریکا گفت: ما گفت‌وگوی دو جانبه‌ای با آمریکا نخواهیم داشت و آمریکایی‌ها باید به آنچه که در مورد برجام گفته‌اند عمل کنند، در راستای رفع موثر تحریم‌ها و اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ حرکت کنند و در آن صورت در چارچوب کمیسیون مشترک برجام می‌توانند عضو گروه ۱+۵ باشند. او با تاکید بر این‌که قدم اول ایالات متحده باید برداشتن تحریم‌ها به صورت موثر و اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل باشد، گفت: بازگشت آمریکا به برجام نیز مراحل خاص خود را دارد.

توپ در زمین مخالفان برجام است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ارتباط با احتمال وجود برخی کانال‌های پشت پرده برای رایزنی بین ایران و آمریکا گفت: ما فعلا موضوعی با آمریکا نداریم به جز برجام و در مورد برجام نیز نیازی به کانال‌های پشت پرده نیست. آنچه که لازم است را صریح گفته‌ایم. او همچنین در ارتباط با اجرای قانون لغو تحریم‌ها که از سوی مجلس تصویب شده است و مسیری که در این ارتباط ترسیم شده، گفت: مسیر چند هفته آینده و چند ماه آینده در قانون مجلس کاملا مشخص است. در چند هفته آینده به تاریخی می‌رسیم که باید نظارت‌های فراسازمانی متوقف شود و اگر اقدام موثری از سوی آمریکا صورت نگیرد، ما باید در این مسیر گام برداریم و دولت قدم به قدم در اجرای قانونی که مجلس تصویب کرده حرکت می‌کند. خطیب‌زاده تاکید کرد: اکنون توپ در زمین کسانی است که تمام تلاش خود را کرده‌اند که ایران از برجام و منافع آن برخوردار نباشد و آن‌ها با یک تصمیم می‌توانند به این روند خسارت‌بار پایان دهند. خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که باید چه اتفاقی بیفتد که ایران، آمریکا را به عنوان عضوی از برجام بپذیرد، گفت: ما منتظر اقدام عملی و موثر آمریکا هستیم و این یعنی این‌که آمریکا باید تحریم‌هایی که بعد از روی کار آمدن ترامپ با گردن‌کشی و بی‌توجهی به نُرم‌های بین‌المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل و برجام وضع کرده است به صورت موثر لغو کند. ما باید آثار رفع تحریم‌ها را در ایران ببینیم. او ادامه داد: مسئله این است که آمریکا به تعهدات خود برگردد و برای انجام این تعهدات نیاز به گفت‌وگو ندارد و اگر این مراحل انجام شود در قالب کمیسیون مشترک برجام امکان گفت‌وگو درباره مسائل برجامی وجود دارد، البته تا آنجا راه طولانی در پیش داریم و قدم اول این است که آمریکا به تعهدات خود بازگردد. سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که اگر ایران و آمریکا برای برداشتن گام اول هیچ کدام رضایت ندهند چه اتفاقی خواهد افتاد، تاکید کرد: اساسا ناقض کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و برجام آمریکا است و ایران هیچ‌گاه نه توافق برجام را نقض کرده و از آن خارج شده است، بلکه برخی اقدامات جبرانی را در ذیل بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام انجام داده است. بنابراین طرفی که برجام را نقض کرده است باید به برجام بازگردد و تعهدات خود را اجرایی کند.

منتظر ورود واکسن‌های چین و هند هستیم

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد خرید واکسن روسی کرونا گفت: من در همین‌جا این اطمینان را به مردم ایران می‌دهم که وزارت خارجه هیچ قدمی برنمی‌دارد مگر این‌که نهادهای بالادستی و صلاحیت‌دار نسبت به موضوع واکسن در مورد آن درخواست و اصرار داشته باشند. سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: این تنها مسیری نیست که در مورد واکسن کرونا رفته‌ایم. مسیرهای متعدد و موازی را در این زمینه طی کرده‌ایم و در مورد بسیاری به نتیجه رسیده‌ایم. منتظر ورود چند میلیون دوز واکسن خریداری شده از طریق کنسرسیوم کواکس به داخل کشور هستیم. واکسن ایرانی کوبایی نیز خریداری شده است و بعد از طی مراحل بالینی در داخل کشور تولید آن صورت می‌گیرد. با چین و هند نیز گفت‌وگوهای خوبی در این زمینه داشته‌ایم و منتظر این هستیم که این واکسن‌ها به سرعت وارد شود.

گفت‌وگو با طالبان به خواست یا با اطلاع دولت افغانستان بوده

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که شنیده می‌شود که طالبان برای انجام گفت‌وگوهای بین‌الافغانی شرطی را تعیین کرده از جمله این‌که دولت کنونی افغانستان استعفا دهد، نظر وزارت خارجه در این ارتباط چیست، گفت: به هر دستاورد و توافقی که حاکمیت فعلی و مستقر افغانستان و نمایندگان مردم افغانستان از جمله طالبان در جریان مذاکرات بین‌الافغانی به آن دست پیدا کنند، برای ما محترم است. همان‌طور که پیش از این نیز اشاره کرده‌ایم، این موضوع از مسیر گفت‌وگوهای بین‌الافغانی می‌گذرد و نه حذف یکی از آن‌ها، چه برسد به حذف دولت فعلی و مستقر افغانستان. خطیب‌زاده گفت که تمام گفت‌وگوهایی که صورت گرفته یا به خواست یا با اطلاع دولت افغانستان بوده است.در مورد موضوع توقیف نفتکش کره‌ای در ایران و همچنین وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در سئول گفت: اخباری از وزارت خارجه کره می‌شنویم که در ارتباط با موضوع وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران و حل مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد به راه‌حل‌هایی رسیده‌اند. در خصوص نفتکش کره‌ای با دادستانی از نزدیک در حال رایزنی و گفت‌وگو هستیم تا این زمینه فراهم شود تا در مورد موضوع خدمه و کاپیتان کشتی به نتایج بهتری برسیم.

دولت بحرین با ملت خود آشتی کند

سخنگوی وزارت خارجه ایران در ارتباط با ارائه حکم حبس ابد از سوی دولت بحرین برای هشت نفر اتباع این کشور به اتهام ارتباط با ایران و تلاش برای انجام اقدامات تروریستی گفت: مشکلات انباشته شده‌ای که در بحرین شاهد آن هستیم به خاطر سرکوب‌ها و برخوردهای فوق‌العاده امنیتی است. او گفت: دولت بحرین باید هر چه زودتر با ملت خود آشتی کند و حقوق اکثریت در این کشور را در نظر بگیرد و این موضوع برای دولت بحرین بهتر خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد نهایی شدن گزارش سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: سازمان هواپیمایی گزارش این موضوع را آماده کرده و به کشورهای مرتبط ارسال کرده است. این کشورها فرصت دارند که دو ماه نظرات فنی خود را در مورد این گزارش بدهند و بعد از اخذ نظرات فنی این کشورها گزارش نهایی می‌شود و در مورد آن اطلاع‌رسانی صورت خواهد گرفت.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *