پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | به امید واکسن نباید مراقبت‌ها کاهش پیدا کند

به امید واکسن نباید مراقبت‌ها کاهش پیدا کند





۱۶ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۳۴

روحانی در ستاد ملی کرونا عنوان کرد:

به امید واکسن نباید مراقبت‌ها کاهش پیدا کند

بر اساس گزارش‌ها ۷ شهرستان وضعیت فوق‌ قرمز دارند 

دو هفته از طرح دولت برای ایجاد محدودیت در کشور برای کنترل بیماری کرونا در کشور می‌گذرد و آمارهای منتشر شده درباره مبتلایان کرونا نشان از اثر مثبت این محدودیت‌ها بر کاهش شمار مبتلایان دارد. دیروز در  ستاد ملی کرونا رییس جمهور نیز این محدودیت‌ها را مفید ارزیابی کرد  و گفت: « از ۱۶۰ منطقه قرمزی که در دو هفته پیش داشتیم اکنون با تلاش‌ها و مراعات مردم به ۶۴ منطقه قرمز کاهش داشته‌ایم. اما طبق گزارش‌ها ۷ شهرستان نیز وضعیت فوق‌ قرمز دارند که باید حتماً برای این شهرستان‌ها اقدامات فوری انجام گیرد، چرا که نرخ ابتلا به کرونا در این شهرستان‌ها صعودی است».

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این‌که در این مدت ۴۲۰ مصوبه داشته‌ایم و به دستگاه‌ها ابلاغ کردیم، گفت: تاکنون ۸۵ درصد مصوبات ما عملیاتی شده است.

او افزود: کار بسیار خوبی در این مدت محدودیت‌ها انجام شده که آثار مثبتی داشته است و همه این‌ها با همکاری مردم به وجود می‌آید. تا زمانی که مردم به مسری بودن این بیماری واقف باشند و به پروتکل‌ها عمل کنند، وضعیت بهتر می‌شود.

آن‌طور که ایرنا نوشته روحانی تأکید کرد: البته هر کجا وضعیت قرمز باشد ما محدودیت‌ها را اجرایی و اعمال می‌کنیم. ما به کانال ۵۰۰ نفر فوتی در روز نزدیک شده بودیم و حتی به ما می‌گفتند که وضعیت بدتر نیز می‌شود اما امروز به کانال ۳۰۰ نفر بازگشتیم و امیدواریم از این نیز کمتر شود.

رییس جمهور با تاکید بر این‌که اگر مراعات در جامعه ما مورد توجه قرار نگیرد و مردم حس کنند شرایط عادی شده، یک‌ماه بعد باز به شرایط بحرانی باز می‌گردیم، تاکید کرد: حتی اگر واکسن مفید و موثر به دست ما برسد و ما هم برای مردم آن را فراهم کنیم، لازم است که همچنان پروتکل‌ها رعایت شود، چرا که نه مشخص است آثار این واکسن‌ها چقدر است، نه مشخص است که چه عوارضی دارد و نه به محض تزریق، تأثیر می‌گذارد.

روحانی یادآور شد: به امید واکسن نباید مراقبت‌ها کاهش پیدا کند. هیچ واکسنی نیز صد درصد اثربخش نیست و همچنین نمی‌دانیم که این ویروس چقدر تغییر ژنتیکی در آینده خواهد داشت. پس در این شرایط لازم است پروتکل‌ها مراعات شود.

او با بیان این‌که افراد مبتلا باید دوران قرنطینه را بگذرانند، تصریح کرد: تأسف‌بار است که فردی مبتلا می‌شود، به او اعلام می‌شود و بازهم او از خانه و قرنطینه خارج می‌شود و حتی می‌خواهد سوار هواپیما و وسایل حمل‌و‌نقل عمومی شود. این موارد از سوی ما حتماً باید با برخورد مواجه شود و جریمه‌ها برای این افراد اعمال شود. ما ناچار از سختگیری نسبت به چنین افرادی هستیم.

رییس جمهور تاکید کرد: اگر اقدامات دو سه‌ هفته اخیر نبود ما با مشکلات بسیار گسترده در زمینه شیوع کرونا مواجه می‌شدیم. وقتی ما پروتکلی را الزامی می‌کنیم و ابلاغ می‌شود، خود ما مسئولان وظیفه اجرای آن را بیش از مردم عادی برعهده داریم.

روحانی ادامه داد: همه آنانی که مسئول هستند باید بیش از دیگران آن را رعایت کنند. اگر چنین نشود مردم می‌گویند پس این مراقبت‌ها چندان اهمیتی ندارد، اگر داشت چرا فلان اداره یا فلان مسئول رعایت نکرد؟ پس باید طوری عمل کنیم که مردم، مسئولان را در این زمینه الگو قرار دهند.

او با اشاره به تاثیر اعمال محدودیت‌ها در دو هفته اخیر، اظهار کرد: از ۱۶۰ منطقه قرمزی که در دو هفته پیش داشتیم اکنون با تلاش‌ها و مراعات مردم به ۶۴ منطقه قرمز کاهش داشته‌ایم. اما طبق گزارش‌ها ۷ شهرستان نیز وضعیت فوق‌ قرمز دارند که باید حتماً برای این شهرستان‌ها اقدامات فوری انجام گیرد، چرا که نرخ ابتلا به کرونا در این شهرستان‌ها صعودی است.

رییس‌ جمهور در پایان با اشاره به شرایط امروز تهران در زمینه شیوع کرونا اظهار کرد: تهران در شرایط نارنجی است اما ما لب مرز قرمز شدن شرایط قرار داریم و اگر مراقبت‌ها و نظارت و کنترل کافی انجام نگیرد بازهم بعد دو هفته ممکن است شرایط تهران قرمز شود.

شرایط شکننده بیماری در کشور

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به روند بیماری کرونا هم گفت: علی‌رغم کاهش تعداد شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز، نمودار وضعیت بستری بیماران کرونا در برخی استان‌ها مانند استان مازندران، گیلان و گلستان در حال صعود است.

به گزارش ایرنا دکتر سیما سادات لاری، گفت: میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در هفته دوم آذرماه در کشور حدود ۱۷ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان بروز به ترتیب در استان‌های ایلام، سمنان، اردبیل، یاسوج و یزد گزارش شده است. میزان بروز در استان‌های یاد شده با اختلاف قابل توجهی بیشتر از میانگین کشوری است.

او افزود: میانگین کشوری بروز هفتگی موارد مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری در کشور در هفته دوم آذرماه ۳۶ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است که بیشترین میزان بروز در استان‌های یزد، کردستان، اردبیل و خراسان جنوبی گزارش شده است.

کاهش بستری و مرگ کرونایی در کشور

وزیر بهداشت با اشاره به کاهش روند بستری و مرگ ناشی از کرونا در کشور با اجرای محدودیت‌ها، گفت: از مردم خواهش می‌کنم که این نشانه‌ها را به حساب عادی‌انگاری نپندارند. سعید نمکی گفت: طبق پیش‌بینی‌هایی که موسسات علمی جهان کرده بودند، متاسفانه اروپا، امریکا و بسیاری از کشورهای جهان در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند. پیش‌بینی که برای جهان کرده بودند، متاسفانه درست از آب درآمد، اما پیش‌بینی که برای کشور ما شده بود، متفاوت شد.

او افزود: کشورهایی مانند آمریکا، بریتانیا و آلمان خیز بسیار وحشتناکی را از بیماری و مرگ نشان می‌دهند. حتی کمی بیش از آنچه که موسسات علمی پیش‌بینی کرده بودند. روز گذشته با کمال تاسف آلمانی‌ها با مرگ ۴۳۲ مورد در روز مواجه بودند، آمریکایی‌ها با مرگ بالای ۲۸۰۰ روبرو بودند. همچنین سایر کشورهای اروپایی با مرگ‌های نزدیک به ۱۰۰۰ مواجه بودند.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *