سایت خبری پیام ما آنلاین | نیشخند ریزگردها به لبخند آسمان بجنورد

نیشخند ریزگردها به لبخند آسمان بجنورد





۱ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۲۸

نیشخند ریزگردها به لبخند آسمان بجنورد

یکی از عوامل آلودگی هوای بجنورد، فعالیت سنگ شکن ها در اطراف این شهر است.

وجود ریزگردهای برخاسته از واحدهای سنگ‌شکن، هر از چند مدت ریه‌های شهر ۲۳۰ هزار نفری بجنورد مرکز خراسان شمالی را نشانه می‌رود و پاکی هوا را از بین می‌برد اما، هنوز برای خروج آنان اقدام عملی انجام نشده است.  

کارشناسان و مسوولان استان  بر این باورند که شرایط توپوگرافی بجنورد، بگونه ای است که اگر هوا دچار آلودگی شده و غلظت آلاینده ها، بیشتر شود، حل آن به سادگی میسر نیست زیرا ماندگاری این آلاینده ها به علت کاسه ای بودن شهر، بیشتر  می شود، حتی وزش بادها نمی تواند هوای آلوده را جابه جا کند.

آسمان بجنورد، مرکز خراسان شمالی در حالی گرفتار واحدهای سنگ شکن شده است، که انتقال آنان سال های سال بلاتکلیف مانده است.  علاوه بر ریزگردها،  صنایع و خودروها هم از عوامل آلاینده هوای استان هستند.

به گفته کارشناسان خشکسالی ها و کاهش پوشش گیاهی مراتع و عرصه های طبیعی، سبب ایجاد بروز مشکل گرد و غبار در هوا شده است، زمین های تخریب و رها شده و زمین های بیابانی هم به عنوان کانون های گرد و غبار در استان هستند.

منشا پیدایش بخشی از ریزگردهای خراسان شمالی هم، در سایر استان ها و نیز خارج کشور  است به طوری که بخشی از گرد و غبار نفوذی به استان، از دشت بزرگ قره قوم ترکمنستان خراسان شمالی است.

تاکنون مشکل آلاینده ها در هوای بجنورد حاد و بحرانی نبوده است اما وجود هفت، هشت واحد سنگ شکن در اطراف این شهر، سبب تجمیع ریزگردها و انتشار گرد و غبار در هوا شده است.  بنابراین ضروری است از بروز مشکلات بیشتر در آلودگی هوا جلوگیری شود. یک عضو شورای اسلامی شهر بجنورد در این باره گفت: یکی از عوامل آلودگی هوای بجنورد، فعالیت صنایع سنگ شکن ها در اطراف این شهر است،  سال های سال است که خروج این صنایع به نقطه دیگر، مطرح می شود اما در عمل این امر اتفاق نیفتاده است در این زمینه اراده وجود نداشته است.

علیرضا باغچقی با بیان اینکه برخی از این سنگ شکن ها مجوز لازم را ندارند اظهار داشت: برخی از این واحده،  برای فعالیت دیگری مجوز دارند اما به عنوان سنگ شکن فعال هستند،  نیاز است با فعالیت بدون مجوز آنان برخورد شود و نظام قضایی هم باید نظارت بیشتری داشته باشد.  

وی گفت: تخریب پوشش گیاهی و مراتع در اطراف شهر از دیگر علت های بروز مشکل آلودگی هوا و افزایش میزان غلظت ریزگردها است در این باره، باید نسبت به تقویت و احیای پوشش گیاهی در عرصه های طبیعی اقدام شود. 

رییس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد هم افزایش خودروها را از علت های افزایش میزان آلایندگی ها در هوا ع دانست و گفت: در این باره حمل و نقل عمومی در مرکز استان ضعیف است.  جمشید گریوانی اظهار داشت: در این شهر، با کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی روبه رو هستیم، اکنون تنها ۶۰ دستگاه اتوبوس نسبت به جابه‌جایی مسافران در شهر بجنورد فعال است که این تعداد بسیار کم است.  

وی افزود: حمل و نقل عمومی باید تقویت شود اما شهرداری در این باره، بشدت با کمبود اعتبار روبه رو است.

گریوانی با اشاره به دودزایی اتوبوس های خط واحد گفت: شهرداری به نوعی، متولی و مسوول جلوگیری از بروز مشکل آلودگی هوا است، اما اتوبوس های خط واحد در شهر، بشدت دودزا است.این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد افزود: ناوگان عمومی در شهر بجنورد مستهلک و فرسوده است به همین علت، دودزایی این ناوگان، زیاد است. رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بجنورد هم گفت: پیش از این مصوب شد که شهرداری این شهر نسبت به معاینه فنی اتوبوس های خط واحد و رفع آلایندگی آن اقدام کند این مصوبه هنوز اجرا نشده است.

محمد خالقی اظهار داشت: شهرداری بجنورد، اعلام کرده است که برای اجرای این مصوبه، با کمبود اعتبار روبه رو است.  

وی افزود: اتوبوس های دودزا یکی از منابع آلاینده هوای شهر بجنورد است که انتظار می رود شهرداری نسبت به نوسازی ناوگان و رفع دودزایی اتوبوس ها اقدام کند.

تلاش های خبرنگار ایرنا برای برقراری تماس و گفت و گو  با مسوولان شهرداری بجنورد، بی نتیجه ماند. کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره گفت: گرد و غبار علت مهم آلودگی هوای بجنورد است.جواد عمارلو اظهار داشت: شمار روزهای هوای پاک مرکز استان، در ۹ ماهه امسال ۱۶۸ روز و در مدت مشابه پارسال ۱۰۷ روز به ثبت رسیده است،  در این مدت شهروندان در مرکز استان در ۱۰۵ روز هوای سالم استنشاق کردند که این رقم در مدت مشابه پارسال ۱۵۵ روز گزارش شده است.

وی گفت: در این مدت وجود ریزگردها و غلظت آلاینده، هوای استان در سه روز را برای گروه های حساس در وضعیت ناسالم قرار داد.  

عمارلو تصریح کرد: مردم بجنورد در نیمه نخست امسال هوای پاک و یا سالم استنشاق کردند اما پاییز با هوای ناسالم برای گروه های حساس آغاز شد و در آذرماه هم دو روز در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس اعلام شد.

وی با بیان اینکه امسال آلودگی هوا در هیچ روزی به وضعیت ناسالم برای تمام گروه های سنی نرسیده است، گفت: در ۹ ماهه پارسال، وجود آلاینده ها، هوای مرکز استان را در ۱۰ روز برای گروه های حساس و در چهار روز برای تمام گروه های سنی، ناسالم کرد. کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: آلودگی هوای خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای استان در جوار این اداره کل مستقر است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در این باره گفت: در این استان، ۱۵ واحد صنعتی آلاینده هوا شناسایی شده است که بیشتر آن، واحدهای سنگ شکن و شن و ماسه است.

مهدی اله پور اظهار داشت: واحدهای سنگ شکن و شن و ماسه اطراف شهر بجنورد قرار است نسبت به کاهش میزان آلودگی اقدام کنند و در صورتی که این اقدام میسر نبود،  با استفاده از اهرم های قانونی، برای انتقال به مکان دیگر اقدام می شوند.  

وی با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار هکتار کانون و گرد و غبار در این استان شناسایی شده است که در معرض فرسایش بادی است گفت: شدت آلودگی و غلظت گرد و غبار در این کانون ها کم و متوسط است و بیشترین تاثیر آن در شهرستان جاجرم است.

 

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *