سایت خبری پیام ما آنلاین | گیتانما؛ ماهنامه‌ای دوست داشتنی

گیتانما؛ ماهنامه‌ای دوست داشتنی





۶ دی ۱۳۹۴، ۲۳:۰۵

گیتانما؛ ماهنامه‌ای دوست داشتنی

حدود سه سال پیش یکی از دوستانم مجله‌ای را به من نشان داد و گفت که احتمالا کاملا با علایق تو سازگار است. این مجله آن‌قدر خوب بود که از سه سال پیش تا به حال، به یاد ندارم شماره‌ای از آن را از دست داده باشم. این مجله، «ماهنامه‌ی گیتانما» یا همان نسخه‌ی فارسی «ماهنامه‌ی نشنال جئوگرافیک» بود. ماهنامه‌ای در اندازه‌ی یک کتاب، بسیار خوش آب و رنگ و با کاغذ گلاسه‌ی کاملا با کیفیت.
البته همیشه به وب‌سایت نشنال‌جئوگرافیک سر می‌زدم، ولی تا آن زمان نمی‌دانستم که مجله‌ی آن به زبان فارسی وجود دارد؛ یا اینکه نسخه‌ی انگلیسی آن را به طور منظم و ماهیانه از کجا می‌توان تهیه کرد. نشنال جئوگرافیک یکی از بهترین مجله‌های جهان و نسخه‌ی فارسی آن هم از بهترین مجله‌های ایران است.
مجله‌ی نشنال جئوگرافیک متعلق به انجمن نشنال جئوگرافیک در آمریکاست و در ۱۳۰ سال گذشته به طور مداوم منتشر شده است. این مجله اکنون تقریبا به ۴۰ زبان مختلف در سراسر دنیا روی گیشه‌ها می‌رود. نسخه‌ی فارسی آن هم از آبان ماه ۹۱ شروع به انتشار کرد. این ماهنامه اهمیت خیلی زیادی به استفاده از عکس و اینفوگرافیک می‌دهد و تقریبا هر تصویری که در آن چاپ می‌شود را عکاسان حرفه‌ای خود مجله گرفته‌اند. از ویژگی‌های منحصر بفرد ظاهری این مجله می‌توان به قاب زرد رنگ دور عکس جلد اشاره کرد. قابی که بعضی از مجله‌های ایرانی هم سعی کرده‌اند مانند آن را دور عکس جلد خود درست کنند.
محتوای ماهنامه حول موضوعاتی درباره‌ی جغرافیا، فرهنگ، تاریخ، جوامع، علم، محیط‌زیست، انسان‌شناسی و بحث‌هایی این‌چنینی است. برای مثال در آن مطلب خاصی درباره‌ی فناوری دیجیتال یا پزشکی نمی‌توانید پیدا کنید. نشنال جئوگرافیک احتمالا بیشتر به مذاق کسانی خوش می‌آید که زمین، طبیعت، محیط‌زیست و تاریخ را دوست دارند. در ضمن شاید به سفر کردن علاقه‌ی زیادی دارند و دوست دارند درباره‌ی علوم مختلف مربوط به حوزه‌هایی که در بالا اشاره کردم بدانند.
برای مثال در شماره‌ی اکتبر ۲۰۱۵ این ماهنامه، مقاله‌ی ویژه‌ای درباره‌ی گونه‌ی منقرض شده‌ای از انسان به نام «هومو نالدی» چاپ شد. مقاله‌ای که پیرو خبر چند ماه پیش کشف استخوان‌های این گونه منتشر شد. یا مثلا به دلیل سفر فضاپیمای افق‌های نو به سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو، شماره‌ی ماه جولای آن به این موضوع پرداخته بود. شماره‌ی نوامبر، به دلیل برگزاری کنفرانس تغییر اقلیم پاریس، به طور ویژه به بحث گرمایش جهانی توجه کرده بود. شماره‌ی دسامبر ۲۰۱۵ هم مقاله‌ی ویژه‌ای درباره‌ی مریم مقدس چاپ کرده است.
به هر صورت به نظرم نشنال جئوگرافیک یا نسخه‌ی فارسی آن گیتانما، مجله‌ی خیلی خوبی است و می‌تواند انتخاب خوبی برای مطالعه‌ باشد. این ماهنامه علاوه بر نسخه‌ی چاپی، به صورت الکترونیکی برای دستگاه‌های اندرویدی و iOS هم وجود دارد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *