پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بررسی نامزدهای شاخص کشور رقابتی نفس‌گیر در راه است!

بررسی نامزدهای شاخص کشور رقابتی نفس‌گیر در راه است!





۵ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۲۸

بررسی نامزدهای شاخص کشور
رقابتی نفس‌گیر در راه است!

اصلاح طلبان، اصولگرایان، مستقلین… همگی با همه توان پا به میدان کارزار انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی گذاشته اند. دیرگاهی است که چنین شور و نشاطی در فضای انتخاباتی این دو مجلس دیده نشده بود. تعداد کاندیداهای مجلسین در این دوره آن قدر بالا رفته که دبیر شورای نگهبان را به انتقاد واداشته است. آیت ا… احمد جنتی در خطبه های دیروز نماز جمعه تهران گفت:«متاسفانه آمار ثبت نامی های مجالس خبرگان و شورای اسلامی بسیار بالا رفته است.» روی انتقاد او بیش تر به کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری بود. این خطیب نماز جمعه ادامه داد:«سوال ما این است که آیا همه کسانی که برای انتخابات خبرگان ثبت نام کردند خود را مجتهد می دانند؟ یا کسانی که حتی یک صفحه به زبان عربی نمی توانند قرائت کنند با چه انگیزه ای ثبت نام کرده اند؟ چرا این طور این افراد زحمت درست می کنند؟»
اما وزیر کشور با تمدید مهلت ثبت نام نامزدی مجلس شورای اسلامی تا ساعت 21 دیشب گفت:«من از افزایش حضور داوطلبین نگرانی ندارم. اگر کسی فکر می کند که افرادی پشت پرده ای دارند به نهادهای مربوطه مثل اطلاعات اطلاع دهند… اگر من هم نگران بودم، از کسانی که در این انتخابات شرکت کرده اند تشکر نمی کردم. هر چه تعداد کاندیداها بیش تر باشد امکان انتخاب مردم بیش تر می شود.»
وزیر کشور با مقایسه ثبت نام افراد در این دوره مجلسین گفت:«دور قبل 493 نفر[برای مجلس خبرگان] ثبت نام کردند. این دوره داوطلبین به 801 نفر رسیدند. برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره نهم نیز 5 هزار و 283 نفر ثبت نام کردند که این رقم برای مجلس دهم تا ساعت 19 جمعه آخرین روز ثبت نام به رقم 11 هزار و 536 نفر رسیده است…»
این ها حکایت هایی است که در آخرین روز ثبت نام کاندیداها از جانب وزیر کشور و دبیر شورای نگهبان روایت شده است.
این در حالی است که شور و نشاط مناسبی با حضور جناح های مختلف سیاسی در حال حاضر بر حوزه های انتخابیه سراسر کشور حکمفرماست.
1- مجلس شورای اسلامی
این دور بر خلاف دور قبل چهره های سرشناس فراوانی پا به میدان گذاشته اند. «احمد خرم» وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات از حوزه انتخابیه اصفهان کاندیدا شده است. «علی راعی» مدیر مسوول هفته نامه صدا نیز دیگر نامزد نمایندگی اصفهان است. «مصطفی معین» وزیر علوم دولت اصلاحات که روزگاری در قامت کاندیدای ریاست جمهوری ظاهر شده بود و احتمال رای آوری او به عنوان رییس جمهور هم دور از ذهن نبود. معین از حوزه انتخابیه شیراز نامزد شده است.
«علی لاریجانی» رییس فعلی مجلس شورای اسلامی این بار نه از طرف اصولگرایان بلکه به عنوان نامزد مستقل خود را در معرض رای مردم قم گذاشته است. از جمله رقبای او وحید یامین پور(مجری برنامه تلویزیونی امروز، دیروز، فردا) است.
از سوی دیگر چهره های اصلاح طلبی هم چون ابراهیم اصغر زاده، مرتضی الویری(شهردار اسبق پایتخت) قاسم شعله سعدی نیز نام نویسی کرده اند.
تعدادی از اعضای حزب اعتماد ملی از جمله رسول منتجب نیا، محمد جواد حق شناس، هم آمده اند تا بخت خود را به عنوان نامزد پایتخت در این آزمون بیازمایند.
دو عضو مشهور حزب کارگزاران سازندگی، محسن و فاطمه هاشمی، که هر دو فرزندان آیت الله هاشمی رفسنجانی می باشند، نیز خواهان ورود به مجلس شورای اسلامی هستند.
گفتنی است چهره های دیگری چون مرتضی اشراقی(نوه دختری بنیانگذار جمهوری اسلامی)، انصاریان(داماد آیت ا… مهدوی کنی)، لیلا حقیقت جو(خواهر فاطمه حقیقت جو)، الیاس حضرتی(مدیر مسوول روزنامه اعتماد)، محمدعلی وکیلی(مدیر مسوول روزنامه ابتکار)، محمد مفتح(فرزند شهید مفتح)، اعظم طالقانی(فرزند آیت ا… طالقانی) نیز از حوزه انتخابیه تهران کاندیدا شده اند.
اما معروف ترین و شاخص ترین چهره اصلاح طلب که دو سال پیش مدعی احراز پست ریاست جمهوری نیز بود، در پی تصاحب کرسی سبز بهارستان است. محمدرضا عارف، اصلاح طلبی است که احتمال سر لیستی او برای تهران بسیار بالاست.
دیگر مدعی احراز پست ریاست جمهوری نیز که با رای بسیار پایینی در انتهای جدول نامزدهای سال 92 قرار گرفت محمد غرضی است که نامزد مجلس شده است. وی در اقدامی قابل تامل برای نامزدی مجلس خبرگان هم نام نویسی کرده است.
از سوی دیگر چهار نفر از اعضای کابینه رییس دولت های نهم و دهم نیز آمادگی خود را برای ورود به مجلس اعلام کرده اند. مرضیه وحید دستجردی،حاجی بابایی، داوودی و محمد سلیمانی از آن جمله اند.
دیگر نامزد نامداری که امروز هم نمایندگی مجلس را بر عهده دارد، علی مطهری است که می گوید:«در مجلس بعدی تنها نخواهم بود.» وی رد صلاحیت خود را محتمل می داند و اضافه می کند:«اگر رد صلاحیت شوم، التماس نمی کنم.»
حوزه انتخابیه کرج نیز شاهد نامزدی جواد خیابانی(گزارشگر ورزشی صدا و سیما) و محمد حسین خلیلی اردکانی( خواهر زاده رییس جمهور اصلاحات) است.
خواهر زاده حسن روحانی نیز از حوزه انتخابیه کرج کاندیدا شده است. وی محمد اطهری نام دارد.
اکبر اعلمی نماینده اصلاح طلب مجالس ششم و هفتم، باز هم خود را در معرض انتخاب تبریزیان قرار داده است. وابستگی برخی از نامزدهای جوان تر هم با سیاستمداران معروف هم جالب توجه است.
یاسر سلیمانی(برادر زاده سردار قاسم سلیمانی) از حوزه انتخابیه بافت، رابر و ارزوییه نام نویسی کرده است.
سید محسن علوی(فرزند وزیر اطلاعات) از حوزه انتخابیه لامرد فارس و حمید رضا عارف(فرزند محمدرضا عارف) نیز از حوزه انتخابیه یزد و اشکذر نامزد انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شده اند.
این پراکندگی کاندیداها در حوزه های مختلف کشور رقابتی نفس گیر را برای همه نامزدها رقم خواهد زد.
2- مجلس خبرگان رهبری
اما در میدان دیگر، رقابت بین مجتهدان برای راه یابی به مجلس خبرگان رهبری تنگاتنگ تر از دوره های قبل در حال شکل گیری است. حضور بزرگانی مانند سید حسن خمینی، هاشمی رفسنجانی، موسوی بجنوردی، رسول منتجب نیا، مجید انصاری و… از حوزه انتخابیه تهران انتخابات خبرگان را رقابتی تر کرده است.
از نامزدهای فوق رسول منتجب نیا به طور همزمان، نامزد دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز هست. گفتنی است تا کنون 16 زن برای رقابت های انتخاباتی مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده اند که «اعظم طالقانی» نیز جزو آن هاست.
صرف نظر از این که وزیر کشور و دبیر شورای نگهبان چه نظری در خصوص آمار ثبت نام کنندگان دارند؛ اما حضور چهره های شاخص جریان های مختلف با سلیقه های گونه گون، انتخاباتی با مشارکت بالا را رقم خواهد زد. انتخاباتی که امید است از دل آن مجلسینی قوی، نیرومند، منطقی زاده شود تا بتواند مطالبات جامعه را جامه عمل بپوشاند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *