سایت خبری پیام ما آنلاین | در بازدید سرزده مدیران عالی استان از کاربری جدید ساختمان کنسولگری رونمایی شد تبدیل کنسولگری قدیمی به آغل گوسفند

در بازدید سرزده مدیران عالی استان از کاربری جدید ساختمان کنسولگری رونمایی شد تبدیل کنسولگری قدیمی به آغل گوسفند





۲۵ آذر ۱۳۹۴، ۲۲:۴۹

در بازدید سرزده مدیران عالی استان از کاربری جدید ساختمان کنسولگری رونمایی شد
تبدیل کنسولگری قدیمی به آغل گوسفند

ساختمان کنسولگری سابق انگلیس در کرمان در حالی که بیش از 200 سال قدمت دارد به محل نگهداری گوسفندان تبدیل شده است.
کرمان محل اولین کنسولگری
انگلیس در ایران
121 سال و 2 ماه پیش بود که ژنرال «سایکس» از طرف دولت وقت انگلیس مامور شد تا در کرمان اولین کنسولگری انگلیس را تاسیس کند. او در اکتبر سال 1894 میلادی (مهرماه 1273) کنسولگری انگلیس را در شهر کرمان، در محله‌ی زریسف و در عمارتی که توسط سید ابوالحسن‌خان بیگلربیگی (حاکم کرمان در دوره زندیه) ساخته شده بود تاسیس کرد. سایکس درباره تاسیس کنسولگری انگلیس در کرمان در خاطرات خود می نویسد: در اکتبر ۱۸۹۴ من مأمور تأسیس کنسولخانه‌ی کرمان و بلوچستان ایران شدم. این مأموریت افتخاری و بدون حقوق و اعتبار مخارج اولیه‌ی آن نیز خیلی کم و معدود بود ولی چون بدین وسیله به مسافرت و سیر و سیاحت می‌پرداختم، لذا مأموریت جدید را قبول و خوشبختانه خواهر خود (آنا سایکس) را نیز راضی کردم و او را با خود به همراه بردم.
زمان ساخت ساختمان کنسولگری سابق انگلیس هم به حدود سال های 1208 برمی گردد. محمد علی گلاب زاده رئیس کرمان شناسی در ارتباط با محل کنسولگری انگلیس می گوید: باغ آقا در انتهای خیابان شهدا( زریسف) کرمان قرار دارد که با قدمت بیش از 200 سال یکی از مراکز تاریخی و ارزشمند استان کرمان به شمار می آید. بانی این باغ سیدابوالحسن خان بیگلربیگی حاکم وقت کرمان بوده است که در حدود سال های 1208 در کرمان حکومت می کرده .حکومت او مصادف بود با آمدن لطفعلی خان زند به کرمان. بعد که انگلیسی ها به کرمان آمدند کنسولگری را ایجاد کردند و در اینجا «اس بی آد» را راه انداختند و آقای « اون فری سایکس» به کرمان نقل مکان کرد و از آن پس این باغ در اختیار کنسولگری قرار گرفت و سرانجام به دست شرکت نفت افتاد.
ساختمان کنسولگری سابق انگلیس در کرمان، آغل گوسفند شد
در حال حاضر اما ساختمان کنسولگری سابق انگلیس که جزو آثار ارزشمند اما ثبت نشده تاریخی قرار دارد به لطف شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان و البته عدم توجه میراث فرهنگی استان کرمان در سال های گذشته به آغل گوسفند بدل شده است و اگر هم بازدید ناگهانی استاندار کرمان و مدیرکل میراث فرهنگی کرمان در روز گذشته انجام نمی شد، کاربری این ساختمان کهن همچنان همان محلی برای نگهداری گوسفندان بود! ماجرا از روزی شروع شد که محمود وفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان که از سه ماه پیش کار خود را در این اداره کل شروع کرده به معاون عمرانی استاندار کرمان درباره ساختمان کنسولگری سابق انگلیس در کرمان می گوید. سیف الهی معاون عمرانی استاندار هم سه شنبه گذشته ماجرا را با رزم حسینی استاندار کرمان مطرح می کند و قرار می شود برنامه ای برای بازدید از پروژه های شهری کرمان تدارک دیده شود و در این بازدید از باغ آقا (محل ساختمان کنسولگری) در خیابان زریسف کرمان بازدید شود. به همین دلیل در این بازدید علاوه بر مدیرکل میراث فرهنگی کرمان، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان هم حضور داشت. پس از بازدید از بازار کرمان، استاندار کرمان تصمیم خود مبنی بر بازدید از این عمارت را با سالاری نسب مدیر شرکت ملی نفت در میان می گذارد و استاندار کرمان و همراهانش به همراه خبرنگاران به این عمارت می روند.
گوسفندان را سراسیمه از ساختمان
کنسولگری خارج کردند
پس از رسیدن به این عمارت، ساختمان کنسولگری پدیدار شد. گفتنی است شرکت پخش فرآورده های نفتی از این عمارت به عنوان شهرکی مسکونی استفاده می کند و تعدادی خانه سازمانی شرکت نفت در عمارت آقا وجود دارد و برخی کارکنان شرکت نفت در آن زندگی می کنند. اولین چیزی که توجه را جلب می کرد، کشیدن حصار قرمز رنگ دور تا دور ساختمان کنسولگری بود. سالاری نسب در پاسخ به سوال استاندار کرمان درباره این حصارها، وجود مار و عقرب را دلیل این حصار کشی عنوان کرد. نمای بیرون ساختمان کنسولگری اصلا وضعیت مناسبی نداشت و به شدت تخریب شده بود. اما چند دقیقه بعد که استاندار کرمان درخواست بازدید از داخل عمارت را کرد، همه وضعیت نابسامان دیوارهای این ساختمان را فراموش کردند. وقتی همراه با مسئولان وارد ساختمان شدیم با صحنه غیرمنتظره ای روبرو شدیم. زمین پر بود از فضولات گوسفند. مقداری پهن هم روی زمین مانده بود و داخل ساختمان شدیدا بوی آغل گوسفند را می داد. چند قدم که جلوتر رفتیم با دو سطل آب روبرو شدیم. دیگر مشخص بود که حداقل تا چند ساعت قبل از ورود استاندار به این ساختمان، گوسفندان داخل ساختمان بودند و با مطلع شدن از بازدید سرزده استاندار، با عجله گوسفندان را به بیرون برده بودند.
استاندار کرمان: این وضعیت باعث
تاسف است
استاندار کرمان در ارتباط با نگهداری گوسفند در ساختمان قدیمی کنسولگری انگلیس «پیام ما» گفت: این وضعیت واقعا باعث تاسف است. علیرضا رزم حسینی افزود: به پیشنهاد آقای سیف الهی از این ساختمان بازدید کردیم که با این وضعیت روبرو شدیم. وی با اشاره به اینکه استانداری کرمان پیگیر ثبت این اثر است اظهار داشت: وقتی جایی صاحب نداشته باشد به این روز هم در می آید. استان کرمان ثروت های نهفته فراوانی دارد. اگر به این ثروت ها توجه نکنیم از دست می روند.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی: این ملک از پای بست ویران است
مدیر شرکت فرآورده های نفتی در این ارتباط به «پیام ما» گفت: مالکیت این ساختمان با شرکت نفت است اما کار ما که ثبت آثار نیست و میراث فرهنگی باید به این قضیه ورود می کرد. جعفر سالاری نسب افزود: این خانه از پای بست ویران است، بعد شما فقط مسئله گوسفندان را می بینید؟ بیرون این ساختمان را نگاه کنید تا به عمق قضیه پی ببرید.
از نگهداری گوسفند در این ساختمان
بی خبر بودم
وی در پاسخ به این سوال که چه کسی در این محل گوسفند نگهداری می کند گفت: من تا به حال داخل این ملک نرفته بودم و نمی دانستم در اینجا گوسفند نگه داری می کنند. اینجا ساختمانی مخروبه بوده است. سالاری نسب اضافه کرد: ما نزدیک به 480 میلیون تومان برای بازسازی باغ خرج کردیم اما برای این ساختمان باید میراث فرهنگی ورود کند. ما حاضر به همکاری با میراث فرهنگی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمان: هیچ کلمه ای نمی تواند میزان تاسف مرا ابراز کند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در پاسخ به این سوال «پیام ما» که درباره نگهداری گوسفند در این ساختمان چه نظری دارید گفت: هیچ کلمه ای نمی تواند میزان تاسف مرا از این اتفاق ابراز کند. محمود وفایی افزود: متاسفانه سال های سال بود که هیچ توجهی به این ساختمان نشده بود. وی در پاسخ به این پرسش که چرا میراث فرهنگی کرمان زودتر به این موضوع ورود نکرده بود گفت: از همان ابتدایی که من به میراث آمدم مقدمات کار را شروع کردم. در گذشته هم متاسفانه روی برخی مسائل حساسیت به خرج داده نشد اما بعضا هم به کارشناسان میراث اجازه بازدید از این مکان را نمی دادند. وفایی تصریح کرد: امروز هم یک اتفاق شیرین افتاد و برای اولین بار پس از صد سال با همکاری مدیر شرکت نفت به این ساختمان ورود کردیم و از پنج شنبه (استان) مقدمات ثبت ملی این اثر را انجام می دهیم. مدیرکل میراث کرمان در پایان گفت: همین که این ساختمان به طور کامل تخریب نشده جای شکر دارد.
معاون عمرانی استاندار: مدیران قبلی میراث فرهنگی و شرکت نفت مقصر هستند
معاون عمرانی استاندار کرمان در این ارتباط به «پیام ما» گفت: مالک این ساختمان شرکت نفت است که کشوری می باشد. ابوالقاسم سیف الهی افزود: دو نکته در اینجا وجود دارد اول اینکه مالک هر اثر تاریخی باید حافظ آن بنا باشد که شرکت نفت این کار را نکرده و دوم اینکه ثبت آثار با میراث فرهنگی است که این ارگان هم این کار را انجام نداده است و مدیران قبلی این دو ارگان هم مقصر هستند که به این ساختمان قدیمی توجهی نکردند.
تهدید استاندار به برکناری مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی
در جلسه جمع بندی بازدید از پروژه های شهری کرمان، استاندار کرمان پس از خواندن بند ششم صورتجلسه که در آن آمده بود « باید مدیر شرکت نفت نسبت به مناسب نمودن وضعیت فعلی ساختمان کنسولگری و نصب تابلو تاریخی با همکاری میراث اقدام نمایند. همچنین مقرر گردید مجوز لازم جهت بهسازی و بازسازی بنا حداکثر ظرف مدت چهار ماه انجام شود.» گفت: اگر پس از چهار ماه این کار انجام نشد باید جلسه تودیع برگزار کنیم. از آنجایی که سیف الهی صحبت استاندار را نشنید، رزم حسینی مجددا با خنده صحبت خود را تکرار کرد. سالاری نسب مدیر شرکت نفت هم در واکنش به این صحبت استاندار گفت: من همین الان هم آماده برگزاری جلسه تودیع هستم.
تقدیر معاون عمرانی از شرکت نفت به دلیل عدم تخریب کامل ساختمان کنسولگری!
در ادامه همین جلسه ابوالقاسم سیف الهی معاون عمرانی استاندار از سالاری نسب مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمان به دلیل کامل تخریب نکردن ساختمان کنسولگری انگلیس تقدیر کرد! سیف الهی پس از این جلسه به ما در این ارتباط گفت: بعضا دیده شده که بعضی آثار ثبت نشده و حتی ثبت شده را به طور کامل در بعضی مناطق تخریب کردند. به همین دلیل باید از شرکت نفت تشکر کنیم که از اثر نگهداری کرده اند و به طور کامل تخریب نشده است.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *