پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | گیرنده سلول‌های بنیادی از سرطان نجات یافت

گیرنده سلول‌های بنیادی از سرطان نجات یافت





۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۰۶

گیرنده سلول‌های بنیادی از سرطان نجات یافت

کودک هشت‌ساله رفسنجانی درمان شد

اولین گیرنده سلول‌های بنیادی در استان کرمان که دچار سندروم چدیاک هیگاشی بود، پس از 6 سال درمان شد.

سندروم چدیاک هیگاشی (Chediak – Higashi Syndrome)نوعی بیماری نقص ایمنی است. این سندروم چدیاک هیگاشی یک نقص ارثی گلبول‌های سفید خون است که علت بروز عوارض و علائم بیماری در آن ناشی از فقدان فعالیت کشندگی طبیعی در گروهی از لنفوسیت‌ها(null cells)، به همراه اشکالات لایزوزومی است. همان‌طور که گفتیم این سندروم ،یک بیماری ارثی است که ژن آن به‌صورت اتوزومال مغلوب به ارث می‌رسد. علائم سندروم  چدیاک هیگاشی مواردی از جمله بدون رنگ‌دانه (ملانین) بودن موها (موهای سفید، آلبینیسم (Albinism =، لکه‌های پوستی غیرطبیعی، عفونت‌های مکرر، کم‌خونی، نوتروپنی، ترومبوسیتوپنی هستند.

عوارض سندروم چدیاک هیگاشی

عفونت‌های فرصت‌طلب و لنفوم بدخیم از عوارض این سندروم هستند که معمولاً به علت اختلالات سیستم دفاعی بدن، عمر این بیماران چندان نبوده و اغلب به دلیل عفونت‌های فرصت‌طلب و لنفوم فوت می‌کنند. تحقیقات وسیع ایمیونولوژیکی نشان داده‌اند که علت استعداد ابتلای این افراد به عفونت‌های فرصت‌طلب و لنفوم، ناشی از فقر و یا فقدان سلول‌هایی است که آن‌ها را لنفوسیت‌های کشنده طبیعی  (NK=Natural Killer Lymphocyte) نام‌گذاری کرده‌اند.

پدر کودک 8 ساله رفسنجانی که تنها فرزند خانواده و مبتلا به سندروم چدیاک هیگاشی بود در گفتگو با «پیام ما» گفت: خوشبختانه در حال حاضر فرزندم درمان شده است و کار درمانی و پیوند سلول‌های بنیادی فرزندم (محمدحسین) در بیمارستان شریعتی تهران انجام‌شده است. محمود جعفر نسب افزود: محمدحسین یک سال و نیم داشت که علائم بیماری در او  مشاهده شد و پس از یک سال خانم دکتر فتحی در بیمارستان مرتاض یزد بیماری نقص ایمنی، چدیاک هیگاشی را در فرزندم تشخص داده. برای درمان به چند شهر از جمله کرمان، مشهد، یزد رفتیم و همه دکترها در نهایت یک سال قبل به‌اتفاق نظر گفتند که برای درمان باید پیوند سلول‌های بنیادی انجام شود. جعفر نسب گفت: روند پیدا کردن سلول بنیادی سازگار با فرزندم کمی طول کشید به دلیل اینکه ذخیره سلول بنیادی نداشتیم و نهایتاً پس از گذشت یک سال توانستیم سلول‌های بنیادی سازگار را از سازمان انتقال خون رویان دریافت کنیم و خوشبختانه درمان شد. پدر محمدحسین گفت که کارهای درمانی فرزندش زیر نظر دکتر امیرعلی حمیدیه فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان و خانم دکتر بهفر در بیمارستان شریعتی تهران انجام شد.

وی با اشاره به اینکه خداروشکر می‌کند که فرزندش درمان شده است، گفت: باید بگویم که این بیماری هزینه درمان کمرشکنی دارد و نیاز به کمک بیمه‌ها است. من برای درمان و انجام آزمایش‌های فرزندم تا زمان درمان 70 میلیون تومان هزینه کردم.

اگر می‌خواهید یک بیمار سرطانی را نجات دهید بخوانید

 

سلول‌های بنیادی، سلول‌های با توان بالا هستند که قابلیت تکثیر و خود نوسازی بالا دارند. تاکنون بیش از 60 نوع بیماری کشنده و صعب‌العلاج با استفاده از روش پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز درمان شده‌اند. تمام افرادی بین 18 تا 55 سال که آمادگی اهدای سلول‌های بنیادی به هر فرد نیازمند و سلامت جسمی داشته و بیماری خاصی نداشته باشد می‌توانند عضو بانک داوطلبین اهدای سلول‌های بنیادی شوند.

سلول‌های بنیادی، تنها راه نجات‌بخش سرطان

 دکتر نجمه توحیدی در خصوص اهمیت اهدای سلول بنیادی به «پیام ما» گفت: سالانه هزاران نفر دچار بیماری‌های کشنده‌ای مثل سرطان می‌شوند که برای تعداد زیادی از این بیماران تنها راه درمان نجات‌بخش استفاده از روش درمانی سلول‌های بنیادی خون‌ساز است. توحیدی افزود که پیوند سلول‌های بنیادی از فرد دهنده سالم و سازگار صورت می‌گیرد، اما تنها 30 درصد بیماران در میان بستگان خود دهنده پیدا می‌کنند و در باقی موارد تنها شانس برای زنده ماندن دریافت پیوند از فردی است که با بیمار هیچ نسبت خویشاوندی ندارد. وی گفت: اگر کسانی خواهان اهدا باشند در سازمان انتقال خون کرمان دو سی‌سی از خونشان جدا می‌کنیم و به بانک داوطلبین اهدای سلول‌های بنیادی ایران می‌فرستیم و پس از کدبندی ژنتیکی و انجام آزمایش برای بررسی سازگاری با فرد بیمار نیازمند استفاده خواهد شد. اطلاعات اهداکننده به‌صورت محرمانه و تنها برای جستجو استفاده می‌شود.

 

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *