سایت خبری پیام ما آنلاین | تلاش دولت برای قطع نشدن اینترنت در انتخابات

تلاش دولت برای قطع نشدن اینترنت در انتخابات





۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۹:۵۳

تلاش دولت برای قطع نشدن اینترنت در انتخابات وزیر ارتباطات

پای دسترسی مردم به فضای مجازی با جدیت ایستاده‌ایم دولت یازدهم در حالی بر قطع نشدن دسترسی مردم به اینترنت در ایام انتخابات ریاست جمهوری تأکید دارد که در دو دوره پیشین این انتخابات خبرهایی مبنی بر قطع و یا کندی سرعت اینترنت به گوش می‌رسید. وزیر ارتباطات روز گذشته گفت که دولت تدبیر و امید تلاش می‌کند اینترنت در ایام انتخابات قطع نشود. محمود واعظی که معاون سیاسی حزب اعتدال و توسعه، حزب اصلی حامی حسن روحانی هم هست، گفته دولت دسترسی آزاد به فضای مجازی را از جمله حقوق شهروندی می‌داند و به همین دلیل در تلاش برای قطع نشدن اینترنت در روزهای پیشرو است.

حواشی گذشته

در حالی دولت یازدهم تلاش می‌کند که اینترنت در ایام انتخابات قطع نشود که در دو دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری برخی مردم برای دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه می‌شدند. اردیبهشت‌ماه 88 و یک ماه قبل از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که گزارش‌هایی از قطعی و اختلال اینترنت در برخی نقاط ایران منتشر شد. در همان روزها محمود رضا خادمی، رییس وقت کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت که «دلیل کندی سرعت اینترنت اقدام شرکت زیرساخت به اجرای پروژه‌ای جدید است.» البته دولت نهم و قوه قضاییه اختلال در اینترنت را تکذیب کردند. پنجم اردیبهشت 92 و پیش از یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، سایت انتخاب خبر از آغاز اختلالات گسترده در اینترنت در تهران و شهرهای بزرگ داد. چند روز بعد علی حکیم جوادی، معاون وقت وزیر ارتباطات در واکنش به خبر اختلال در دسترسی برخی مردم به اینترنت گفت که در بررسی سرعت اینترنت لازم است پارامترهای مختلفی موردبررسی قرار گیرد و باید توجه داشت در گذشته هم گاه در ارائه سرویس‌ها و خدمات مشکلاتی از سوی ارائه‌کنندگان اینترنت ایجاد می‌شد. در اسفند 94 و در آستانه انتخابات مجلس دهم هم شایعاتی مبنی بر قطع اینترنت منتشر شد. به‌خصوص که برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت در کشور در روزهای چهارم و پنجم اسفند (دو روز قبل از انتخابات) اعلام کردند که به علت بهینه‌سازی شبکه ممکن است 48 ساعت اینترنت با اختلال مواجه شود. شایعه فیلتر تلگرام هم در همین روزها منتشر شد که وزارت ارتباطات آن را تکذیب کرد. این اتفاقات در سال‌های گذشته منجر به این شده در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، وزیر ارتباطات دولت یازدهم به مردم اطمینان دهد برای جلوگیری از قطع شدن اینترنت، تلاش خود را می‌کند.

دسترسی به فضای مجازی در حقوق شهروندی

بند ح منشور حقوق شهروندی که آذر سال گذشته توسط رییس جمهور رونمایی شد، بر حق دسترسی مردم به فضای مجازی تأکید دارد. در ماده 33 این قانون آمده که حق شهروندان است که آزادانه و بدون تبعیض از امکان دسترسی و برقراری ارتباط و کسب اطلاعات و دانش در فضای مجازی بهره‌مند شوند. این حق از جمله شامل احترام به تنوع فرهنگی، زبانی، سنت‌ها و باورهای مذهبی و مراعات موازین اخلاقی در فضای مجازی است. ایجاد هرگونه محدودیت (مانند فیلترینگ، پارازیت، کاهش سرعت یا قطعی شبکه) بدون مستند قانونی صریح ممنوع است. در بند چ این قانون هم به‌حق دسترسی به اطلاعات تأکید شده است.

ایستادگی دولت

محمود واعظی همچنین گفته ما در این دولت با جدیت ایستاده‌ایم تا هیچ دستگاهی نتواند برای دسترسی مردم به فضای مجازی مشکل سازی کند. این در حالی است که تماس صوتی تلگرام کمتر از یک ماه پیش در ایران فیلتر شد. فیلترینگی که البته نه از سوی دولت که از نهادی دیگر صورت گرفت. حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری، دادستان کل کشور پنجم اردیبهشت با تایید فیلتر شدن تماس صوتی تلگرام از سوی قوه قضاییه گفت که «سیستم مکالمه صوتی تلگرام به اذعان همه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی خلاف امنیت کشور بود.» پیش از این صحبت دادستان کل کشور، نوبخت سخنگوی دولت گفته بود که این فیلترینگ کار دولت نیست و وزیر ارتباطات هم این وزارتخانه را در این ماجرا بی‌تقصیر می‌دانست. واعظی روز گذشته هم به ایسنا در این خصوص گفت که دولت با فعالیت‌ این بخش هیچ‌گونه مشکلی ندارد. او البته تأکید کرد در آستانه انتخابات این را هم مصلحت نمی‌دانیم که در کشور تقابل ایجاد کنیم اما این موضوع جای سؤال دارد که در شرایطی که برقراری تماس صوتی از طریق برخی دیگر از شبکه‌های مجازی فراهم است چرا جلوی دسترسی مردم به تلگرام صوتی گرفته‌شده است؟

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *