پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | «پیام ما» گزارش می دهد/ سونامی طلاق در کرمان

«پیام ما» گزارش می دهد/ سونامی طلاق در کرمان





۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۴۳

«پیام ما» گزارش می دهد/ سونامی طلاق در کرمان

الهام پی پر
ازدواج یکی از مهمترین مسائلی است که در دین اسلام و سایر ادیان به آن تاکید فراوان شده و یکی از مهمترین اتفاقات زندگی هر فرد است اما متاسفانه این روزها خبرها حاکی از بالا رفتن آمار طلاق در کشور به‌ویژه در کرمان است که این مساله بسیار تاسف‌باربوده و زنگ خطری برای جامعه محسوب می‌شود.
عاقبت‌هایی که به‌خیر نشد
در فرهنگ ما برای دختر و پسر آرزوی عاقبت ‌به ‌خیری می کنند اما متاسفانه امروز آمار زندگی‌هایی که عاقبتشان خیر نیست و به جدایی منجر می‌شوند و طرفین به‌خصوص زنان را با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌کنند بالا رفته است.
یک روانشناس در این خصوص ابراز داشت: زنان پس از طلاق مجبور به بازگشت به خانه پدری می‌شوند که این‌بار با مارک بیوه‌گی رفتاری که در گذشته با آنان می‌شد را احساس نمی‌کنند، اغلب زنان برای گریز از این فضا مجبور به ازدواج‌های مجددی می‌شوند که تا آخر عمر برای آنان عذاب‌آور است.
اکرم طاحونی به پیام ما گفت: نارضایتی جنسی یکی از مهمترین علل طلاق‌ها بوده و شاید این مساله به سبب نداشتن اطلاعات دقیق و لازم افراد در این خصوص است.
این روانشناس ادامه داد: متاسفانه در کشور ما آموزش‌های لازم در خصوص ارتباطات جنسی به جوانان داده نمی‌شود و افراد پس از ازدواج و دچار شدن به مشکلات روحی و جسمی در زمینه جنسی به طلاق روی می‌آورند.
وی اذعان داشت: بهره گیری غیر اصولی و کنترل نشده از شبکه‌های اجتماعی نیز یکی دیگر از دلایل طلاق است زیرا به سبب حریم شکنی‌هایی که در این شبکه‌ها اتفاق می‌افتد سوءظن در خانواده‌ها افزایش پیدا کرده و به دنبال آن طلاق رخ می‌دهد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: نبود فرهنگ مشاوره در جامعه باعث شده تا بسیاری از اختلافات خانوادگی به گره کوری تبدیل شود که سرانجامی تلخ دارد .
طاحونی گران بودن هزینه‌های مشاوره را نیز مشکلی بر سر راه خانواده‌ها عنوان کرد و افزود: شلوغی و گران بودن این مراکز نیز یک معضل غیرقابل انکار است که نمی توان به‌راحتی از آن گذشت.
وی اضافه کرد: متاسفانه این مراکز تاکنون نتوانسته اند عملکرد موفقی از خود ارائه دهند و این مساله باید از سوی مسئولین مورد بررسی قرار گیرد.
این روانشناس افزود: پیش از آنکه خانواده ها تشویق به استفاده از مشاوره های روانشناسی شوند باید فکری به حال تعرفه های روانشناسان و پوشش بیمه ای این خدمات شود ،علاوه بر این با توسعه و افزایش تعداد مراکز مشاوره دولتی و بهبود کیفیت این مراکز باید برای نهادینه کردن فرهنگ مشاوره در میان خانواده‌ها تلاش شود.
رشد 7 درصدی طلاق در کرمان
حمید خالقی بیان می‌کند: در نیمه نخست سال گذشته ۱۶ هزار و ۳۴۸ مورد ازدواج در استان کرمان انجام شده، اما این آمار در شش ماهه نخست سال جاری با 9 درصد کاهش به ۱۴ هزار و ۹۸۰ مورد رسیده است و هر ساله این سیر نزولی را داریم.
وی در حالی از کاهش آمار ازدواج‌ها در استان کرمان خبر داد که آمار طلاق‌ در این استان همچنان رو به افزایش است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان افزود: هزار و ۳۴۷ مورد طلاق در شش ماهه نخست سال جاری در کرمان رخ داده و با توجه به وقوع ۲ هزار و ۲۰۸ مورد طلاق در شش ماهه نخست سال گذشته شاهد افزایش 7 درصدی نرخ طلاق هستیم.
خالقی تصریح می‌کند: آمار پنج ساله اخیر کرمان نشان می‌دهد طلاق‌ها در این استان ۷ درصد افزایش یافته است در حالی که شاهد کاهش ۲۵ درصدی ازدواج طی این مدت پنج ساله نیز هستیم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین طلاق‌ها در کرمان در سال‌های اول و دوم ازدواج است، عنوان کرد: بیشترین آمار ازدواج در استان کرمان در سال‌های ۲۰ تا ۲۴ سالگی ثبت شده و بیشترین طلاق‌ها نیز بین افراد ۲۵ تا ۲۹ ساله اتفاق می‌افتد
معاون دادگستری استان کرمان اظهار کرد: ورودی پرونده‌های عدم تمکین با هزار و 894 فقره پرونده و تشکیل 67 فقره پرونده به ازای هر 100هزار نفر جمعیت حاکی از آن است که استان در این زمینه جایگاه 28 کشوری را دارا است.
مراکز مشاوره ضعیف عمل کرده‌اند
یک مشاور حقوقی نداشتن اعتماد زوجین به یکدیگر، گرانی، مادی‌گرایی، تجمل‌گرایی و بیکاری، نداشتن ثبات شغلی، شغل‌های ناپایدار و ترس از شکست در زندگی و عدم توانایی در تامین هزینه‌ها را از عوامل کاهش ازدواج در کرمان عنوان کرد.
محمد غزنوی بیکاری و مادی‌گرایی، بالا بودن هزینه‌های زندگی و ازدواج، بالا بودن توقع و مشکلات و دلایل غیرمنطقی در انتخاب همسر را از دلایل کاهش ازدواج‌ در کرمان برشمرد.
این کارشناس اثرات منفی ماهواره و افزایش ارتباطات نامشروع اجتماعی، فاصله گرفتن از ارزش‌های دینی و نفوذ فرهنگ غربی در سبک زندگی جوانان را از دیگر علت‌های کاهش ازدواج‌ها عنوان و افزود: در خانواده‌های مذهبی و جوانان متدین آمار طلاق کمتر مشاهده می‌شود و اصول صحیح زندگی نیز باید به جوانان آموخته شود.
وی با اشاره به مراکز مشاوره خانواده در کرمان یاداور شد: متاسفانه مراکز مشاوره با هزینه بالایی که دریافت می‌کنند و عملکرد ضعیفی که دارند نتوانسته اند در این زمینه موفق عمل کنند.
رشد 30 درصدی طلاق‌های توافقی در کرمان
معاون دادگستری کرمان در این خصوص ابراز داشت: از هر ۵ ازدواج در کرمان، یک مورد منجر به طلاق می‌شود.
حمید خالقی اذعان کرد:بیشترین درخواست طلاق‌ها مربوط به طلاق توافقی است، در سال ۹۱ سه هزار و ۷۸۵ پرونده درخواست طلاق توافقی در شعبه خانواده دادگستری تشکیل شده که نسبت به سال ۹۰ که سه هزار و ۳۵۰ مورد بوده، ۱۲٫۹ درصد رشد داشته است.
وی افزود: ۳۱ درصد درخواست‌های طلاق‌ در سال گذشته از سوی زوجه و ۳۲ درصد از سوی زوج بوده و مطالبه نفقه نیز ۱۹ درصد پرونده‌های دعاوی خانواده را به خود اختصاص داده است.
خالقی نرخ رشد طلاق توافقی در کرمان را ۲۰ درصد عنوان و تصریح کرد: آمار تشکیل پرونده‌های دعاوی خانواده در حال افزایش است.
خانم‎ها باید به میزان درآمد
همسرانشان توجه داشته باشند
رئیس کل دادگستری دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمان نیز گفت: در 4ماهه نخست سال جاری 370مورد صدور حکم طلاق به در خواست زوجه در کرمان صورت گرفته که این میزان د ر 4 ماهه نخست سال گذشته 266مورد بوده است که این رشد 39 در صدی آمار طلاق را در سال جاری نشان می دهد.
ماشا… ابراهیمی خاطر نشان کرد: صدور حکم طلاق به در خواست زوج در شهر کرمان در 4ماهه نخست سال گذشته 48 مورد بوده که این آمار در 4ماهه نخست سال جاری به 69 مورد رسیده است که ننشان از رشد 44 درصدی دارد.
وی میزان طلاق‌های توافقی در کرمان را در 4ماهه نخست سال گذشته را359مورد عنوان کرد و افزود: این آمار در سال جاری به 387مورد رسیده است.
ابراهیمی همچنین میزان ورودی پرونده‌های خانواده رادر 4ماهه نخست سال جاری را 2 هزارو 606 مورد عنوان کردکه این میزان نسبت به سال گذشته 4درصد رشد داشته است .
رئیس کل دادگستری دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمان با بیان اینکه 30 درصدپرونده های خانواده که به واحدهای مشاوره ارجاع می شوند به صلح وسازش منتهی می شوند.
ابراهیمی علت اصلی اختلاف در خانواده ها و طلاق را نارضایتی جنسی ، اعتیاد و تورم عنوان کرد و اظهار داشت:70درصد طلاقها به دلیل نارضایتی جنسی و30درصد به دلیل مشکلات دیگر نظیر تورم و اعتیاد اتفاق می‌افتد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در حال حاظر هیچ زوجی به دلیل نپرداختن مهریه به زندان نمی روند یادآور شد: خانم ها باید توجه ویژه ای به سرمایه گذاری و درآمد و دارایی همسرانشان داشته باشند که زوج اموال خود را به نام دیگری سرمایه گذاری ننماید.
لازم به ذکر است که برای بررسی بیشتر این مساله و آگاهی از وضعیت زنان مطلقه و میزان آمار این قشر از زنان تحت پوشش بهزیستی پس از هماهنگی با روابط عمومی ین سازمان و هماهنگی ایشان با مسئول این بخش و تماس‌های مکرر با ایشان بالاخره موفق به مصاحبه با ایشان نشدیم.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *