پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مدیرکل اداره آب‌وفاضلاب روستایی استان کرمان: دستگاه‌های تامین کننده آب هم‌صدا نیستند

مدیرکل اداره آب‌وفاضلاب روستایی استان کرمان: دستگاه‌های تامین کننده آب هم‌صدا نیستند





۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۲۷

مدیرکل اداره آب‌وفاضلاب روستایی استان کرمان: دستگاه‌های تامین کننده آب هم‌صدا نیستند

مدیرکل اداره آب‌وفاضلاب روستایی استان کرمان در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شدید بودن مساله کمبود آب کمیته‌های بحران در شهرستان‌ها با عضویت مسئولین قضایی و مسئولیت مدیران آب و فاضلاب شهری و روستایی راه‌اندازی شده اما متاسفانه هنوز شاهد مشکلات عمده‌ای در این بخش هستیم.
وی افزود: متاسفانه دستگاه‌های تامین کننده آب یک‌صدا نیستند و هنوز شاهد مطرح شدن آب از منظر و مصلحت‌اندیشی هر دستگاه هستیم و این در حالی است که مشکل‌کم‌آبی نیاز به زبانی مشخص و واحد دارد.
وی تاکید کرد: با اطلاع‌رسانی مناسب وایجاد حساسیت بر مصرف بهینه موفق شدیم در شمال استان میزان هدر رفت آب را کاهش دهیم اما متاسفانه همچنان در مناطق جنوبی شاهد هدر رفت و مصرف بی‌رویه آب هستیم که با اطلاع‌رسانی بیشتر تلاش می‌کنیم مصرف آب در این منطقه نیز بهینه شود.
الگوی مصرف آب در کشور نامناسب است
مدیر آبفار استان از الگوی مصرف آب در کشور را نامناسب عنوان و افزود: اکنون الگوی مصرف آب در کشور ما منطبق با الگوی کشورهای اروپایی است که در مناطقی پربارش و پرآب واقع شده‌اند و با مشکل کمبود آب نیز مواجه نیستند و بایستی الگوی مصرف آب را رد کشور تغییر دهیم.
این مسئول همچنین از پایین بودن نرخ آب در ایران ایراد گرفت و خاطرنشان کرد: پایین بودن میزان قیمت فروش آب‌آشامیدنی و حتی کشاروزی در کشور یک مشکل است زیرا اگر نرخ آب بیشتر باشد مصرف نیز کاهش پیدا می‌کند.
رشیدی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 730 روستا در استان فاقد لوله‌کشی آب آشامیدنی هستند که برای حل مقطعی با تانکر آبرسانی می‌شوند و بیش از 620 روستای استان که قبلا تامین آب شده‌اند همچنان با مشکل کمبود آب مواجه هستند که برای رفع این مشکل به اعتباری بالغ بر 130 میلیارد تومان نیاز داریم در حالی که اعتبارات بخش آب محدود است.
وی بیان داشت: بخش آب به تازگی در کشور صاحب‌دار شده است و امیدواریم به تامین منابع مالی در این بخش نیز توجه ویژه شود .
سفره‌های زیرزمینی معضلی غیرقابل انکار
وی در ادامه با اشاره به این مساله که منابع آب از دسترس شهرها و روستاها خارج شده است اضافه کرد: آب از مقوله محلی خارج شده و سفره‌های آب زیرزمینی یکی از اصلی‌ترین مشکلات ما در این بخش است.
رشیدی خاطرنشان کرد: برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی کشور بر کیفیت آب اثرگذار بوده و این مساله یک وفاق ملی را به‌وجود آورده است.
مدیرکل آبفار استان از پایش خانه‌به‌خانه برای شناسایی انشعابات غیرمجاز در استان خبر داد و افزود: در صورت مشاهده انشعابات غیرمجاز با افراد متخلف در محل برخورد قانونی خواهد شد.
وی از وجود 16 آزمایشگاه کاملا مجهز در سطح استان خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر 23 کارشناس در این بخش مشغول به کار هستند و کیفیت آب را هر روز در این آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌دهند.
شورای همیاران آب استان فعال است
علی‌رشیدی افزود: شورای همیاران آب در استان فعال است و سه بند از مصوبات 17گانه این شورا که نصب کنتور، اصلاح و اجرای شبکه‌های فرسوده و انشعابات غیرمجاز را در اولویت فعالیت‌های این شورا قرار داده‌ایم و متعهد شده‌ایم در بازه زمانی 5 ساله بیش از 30هزار کنتور خراب را تعویض و 200شبکه فرسوده را نیز تعمیر کنیم.
وی با ذکر این مطلب که کرمان بیش از 5هزار 175 روستا دارد گفت: قریب به 10 درصد روستاهای کل کشور در کرمان است که در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و میزان زیادی از بارش در این استان تبخیر و بخش ناچیزی وارد سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود و باید از استفاده از آب شرب برای مصارف کشاورزی جلوگیری به‌عمل آوریم در خانه‌باغ‌های روستایی نیز از روش آبیاری قطره‌ای برای درختان استفاده شود.
کم‌آبی در جیرفت را با مُسکن رفع می‌کنیم
وی یادآور شد: شهرستان جیرفت نیز با داشتن بیش از 680 روستا به تفکیک از ده استان کشور تعداد روستاهایش بیشتر است که در حال حاضر 180 روستای این شهرستان فاقد آب آشامیدنی هستند البته بخشی از این مشکل را با تانکر که نقش یک داروی مسکن را در علاج این بیماری ایفا می‌کند رفع می‌کنیم.
وی مشکل اصلی این دستگاه را مشکل اعتبارات جاری عنوان و تاکید کرد: این اداره کل در حال حاضر در تراز مالی خود بیش از 25 میلیارد تومان بدهی دارد که بیش از 9 میلیارد آن بدهی به شرکت‌های برق شمال و جنوب استان است زیرا برای تولید یک متر مکعب آب 73 تومان برق هزینه می‌شود.
رشیدی کمبود نیروی انسانی و سایر امکانات را یکی از مهمترین مشکلات اداره کل آب و فاضلاب روستایی استان عنوان و یادآور شد: طبق اصول فنی و مدیریتی نیاز به نیرو و امکانات بیشتر داریم اما علیرغم وجود تمام این مشکلات تلاش خود را در رفع معضل کم‌آبی در روستاها می‌کنیم.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *