پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | گزارش پیام ما از سفره‌ی مشترک ایران و افغانستان

گزارش پیام ما از سفره‌ی مشترک ایران و افغانستان





۲۰ فروردین ۱۳۹۵، ۲۲:۵۸

گزارش پیام ما از سفره‌ی مشترک ایران و افغانستان

کرمان شاهد اتفاق بسیار خوب و نوید دهنده‌ی آینده‌ای روشن در هفته‌ی که گذشت بود.
سفره‌ی مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد که برنامه های این سفره‌ی مشترک با استقبال ازمحمد محقق معاون رئیس اجرایی دولت افغانستان و نصیر احمد نور سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران سه شنبه در فرودگاه بین‌المللی کرمان آغاز شد و سپس سفیر افغانستان در دانشگاه باهنر مورخ چهارشنبه 1/18 دیداری با روسای دانشگاه‌ها داشت وپس از آن با هیئت همراه برای افتتاح دفترکنسولی دانشجویان غیرایرانی به سالن پژوهشکده اسلام وایران رفتند و در ادامه با دانشجویان افغان درتالار اندیشه دانشکده‌ی ادبیات دیدار کردند و از تصمیمات مشترک و فرصتهای پیش آمده برای ایشان صحبت کردند، در عین حال به مشکلات و مسائل دانشجویان نیز گوش دادند و مسئولین ایرانی نیز برای رفع ابهامات پاسخگوی مسائل این دانشجویان بودند و برنامه این بود که پس از این دیدار به نمایشگاهی که در همان دانشگاه باهنر برگزار شده بود بروند که این نمایشگاه مشتمل بر غرفه‌هایی مشترک از جمله خانه کتاب، لباس‌های محلی، غذاهای سنتی و صنایع دستی ایران و افغانستان، مجموعه عکس‌هایی از افغانستان امروز و … است. و سپس در همایش سفره مشترک شرکت کنند که برنامه اندکی تاخیر کرد و اول در تالار وحدت مراسم همایش با سرود ملی دو کشور آغاز شد و دکتر بصیری به نمایندگی از ریاست دانشگاه به مدعوین خیر مقدم گفتند و ارزشهای مشترک دو کشور و رابطه ی دوستی کهن برادران ایرانی و افغان سخن گفت و بعد هم دکتر حسینخانی شعری را با همین مضمون از سرودهایی خودش قرائت کرد و مجری برنامه هم متاسفانه طبق معمول عملکرد مجریان آماتور به زور مدعوین و دانشجویان را وادار به تشویق می کرد و با جملاتی مثل این صدا مال این جمعیت نیست و یا جمله ی یک «تشویق جوندار بکنید» راهی برای میهمانان نمی گذاشت جز محکم تر پر سرو صداتر دست زدن که انشالله این عادت از سر مجریان ماهم بیابند. در ادامه‌ی این برنامه دبیر اجرایی دومین جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی دانشجویان و دیگر افراد جامعه با آداب و رسوم مختلف از جمله ایران و افغانستان دانست و گفت: این جشنواره بیشتر با تاکید بر فرهنگ دو کشور ایران و افغانستان بر پا شده است.
«بسم‌الله خرمی» ادامه داد: در نخستین دوره این جشنواره مباحث علمی مورد تاکید قرار داشت و امیدواریم بتوانیم در دومین دوره سفره مشترک ایران و افغانستان، پیش‌نویس موافقتنامه‌هایی را در حوزه علمی داشته باشیم.
وی با ابراز امیدواری از برگزاری سومین دوره جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه کابل عنوان کرد: برای تحقق این مسئله صحبت‌های مقدماتی انجام شده است.
خرمی ابراز داشت: 12 هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند که 500 نفر از آنها در استان کرمان و 50 نفر در دانشگاه شهید باهنر حضور دارند.
دبیر اجرایی دومین جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان با اشاره به برنامه‌های این جشنواره گفت: در نخستین روز از جشنواره 17 ماه حمل اجرای تئاتر عمو نوروز، پخش فیلم مزار شریف، اجرای موسیقی سنتی افغانستان و جشن امضای محمدکاظم کاظمی را داریم.
خرمی به خبرنگار فارس گفت: 18 ماه حمل با حضور «محمد محقق» معاون دوم ریاست اجرایی جمهوری اسلامی افغانستان و «نصیر احمد‌نور» سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران دیداری با استاندار کرمان خواهیم داشت و در ادامه با روسای دانشگاه شهید باهنر کرمان به گفت‌وگو می‌نشینیم.
پی نوشت:
درمیانه‌ی مراسم بود که سر و صدایی شنیدیم و خبرنگار اعزامی پیام ما شنید که کسی با عجله به سالن آمده و می‌گوید: طوفان شده و باد اسپیس‌های نمایشگاه را انداخته و همه‌چیز به هم ریخته، خدا کند کسی صدمه ندیده باشد، که خوب قاعدتا شم خبرنگاری وی را وامیدارد تا از نزدیک ببیند که چه اتفاقی افتاده و وقتی که با غرفه ی آویزان شده‌ی نمایشگاه از پشت بام سلف مواجه شد، از آنجا که دانشجوی همان دانشگاه باهنر هم هست قصد می‌کند که عکسی از این ماجرا بگیرد که ناگهان با حمله ی شخصی مواجه می شود که هنوز هم مطمئن نیست از پرسنل دانشگاه بود و یا جای دیگری چرا که کارتی از خودش که نشان نمی داد هیچ، با داد و فریاد هم تهدید می کرد که “حالا می خوای بشکنم گوشی را حالا درستت کنم؟
و هرچه خبرنگار و دانشجوی بیچاره توضیح می‌داد که من خبرنگارم و دانشجوی همین‌جا و مگر عکاسی ممنوع است؟ که وی به داد و فریاد ادامه می‌داد و کار به جایی نمی‌رسید و تا تهدیدات می‌شکنم و چنین و چنان می‌کنم بالا گرفت با اصرار خبرنگار به سمت مسول آن مسائل “حفاظت فیزیکی دانشگاه” رفتیم و بالاخره گوشی را پس دادند اما گفتند باید دانشگاه را ترک کنید و هرچه گفتیم که چرا؟ و در کل چرا به خبرنگار جماعت پاسخگو نیستید که هیچ فایده‌ای نداشت.
و جالب اینجاست که پرسنل اورژانس ۱۱۵ هم در دانشگاه حاضر شده بودند و وقتی پیش از اخراج شدن از مسوالین می‌پرسیدم که چه کسی آسیب دیده می‌گفتند: خیر اتفاقی نیافتاده ولی دانشجویان می‌گفتند یکی از بانوان دانشجو از نواحیه سر و دست مجروح شده که هنوز از صحت و سقم این ماجرا خبری در دسترس ما نیست.
شایان ذکر است که بواسطه ی اخراج خبرنگار از محل برگزاری سفره نقل قول خرمی از فارس به عاریت گرفته شده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *